Top

Reis op maat Sumatra: Orang Oetans en onbekende verten

🕒 13 dagen

Vanaf € 867 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ accommodatie

✔️ ontbijt

✔️ vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffuer

✔️ alle brandstofkosten

✔️ alle parkeergelden

✔️ excursiegelden zoals in het programma omschreven

✔️ entreegelden zoals in het programma omschreven

✔️ overtocht Parapat-Samosir-Parapat

✔️ gids inclusief alle kosten van de chauffeur

Exclusief:

❌ Overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld

❌ Uitgaven van persoonlijke aard

❌ Eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Reis van dag tot dag

 

 

 

 

 

 

DAG 1: MEDAN
Transfer naar uw hotel. In de middag excursie naar o.a. het paleis van de sultan, de grote moskee, Chinese tempel en de oude wijk Kesawan met verschillende huizen uit de Hollandse periode.

 

 

 

 

 

 

DAG 2: BUKIT LAWANG
U rijdt naar Bohorok, de leefomgeving van de orang oetans. In de middag loopt u naar de vleermuizengrot, waar u de druipstenen kunt bewonderen en de ophoping van vleermuizen ziet. Daarna wandelt u naar het dorpje waar u kennismaakt met de dagelijkse bezigheden van de lokale bevolking.

 

 

 

 

 

 

DAG 3: BUKIT LAWANG
Vandaag maakt u een soft trekking door het regenwoud. Oog in oog staan met een orang oetan, langstaart makaak of een zwarte gibbon. De tocht van ongeveer 3 uur is geschikt voor alle leeftijden.

 

 

 

 

 

 

DAG 4: BERASTAGI
In Bukit Lawang bezoekt u een plaatselijke school die door Smaragd Reizen gesponsord wordt (niet tijdens de schoolvakanties). Door de hooglanden van de Batak Karo rijdt u naar Berastagi dat beroemd is om de groenten, fruit en bloemen. Het dorpje is omringd door de Sinabung en Sibayak vulkanen. Onderweg stopt u bij de Sembahe rivier. Bij aankomst in Berastagi bezoek aan Taman Alam Lumbhini waar de Replica van de Shwedagon Pagoda te zien is. U bezoekt de fruitmarkt en de Gundaling heuvel.

 

 

 

 

 

 

DAG 5: SAMOSIR
U rijdt naar het eiland Samosir gelegen in het Tobameer. Onderweg bezoekt u een traditioneel Batak Karo dorp in Dokan. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Sipiso-piso waterval en het Rumah Bolon paleis van de Batak Simalungan koningen. U heeft een prachtig uitzicht over het Tobameer.

 

 

 

 

 

 

DAG 6: SAMOSIR
Na uw ontbijt volgt een tocht over het Samosir eiland. U bezoekt o.a.: de executie plaats Ambarita, de Batak Toba in Simanindo, de heetwaterbronnen Pangururan en in Tomok de oude graven van de Sidabutar-koningen.

 

 

 

 

 

 

DAG 7: SAMOSIR
Vandaag een vrije dag om naar eigen inzicht te benutten. Bijvoorbeeld zwemmen, alleen relaxen, een wandeling door het dorp of optioneel een rondvaart op het meer.

 

 

 

 

 

 

DAG 8: SIPIROK
Oversteek naar Prapat en rijdt u verder naar Sipirok. Tijdens de reis volgt een onderbreking bij een plantage van ananas, kruidnagel en koffie, bezoekt u de markt van Balige Sigur-gur, ziet u de warmwater bronnen van Sipoholon en maakt een wandeling langs de oever van de Sarulla rivier.

 

 

 

 

 

 

DAG 9: BUKITTINGGI
Via het regenwoud van Rimba Panti naar Bukittinggi, de hoofdstad van de Minangkabau. Onderweg bezoekt u een peper-, vanille- en kaneeltuin, Purba Baru met zijn traditionele moslimschool en bij Bonjol passeert u de evenaar.

 

 

 

 

 

 

DAG 10: BUKITTINGGI
Deze dag staat in het teken van de Minangkabau cultuur. Via Pandai Sikat rijdt u naar Batusangkar voor het traditionele weven en houtsnijwerk. In de buurt van Koto Baru ziet u de sawa’s en het Singkarak meer. In Pagaruyung bezoekt u het oude replica koningspaleis van de Minangkabau vorsten. In Rao-Rao wordt nog koffie gebrand op de traditionele manier.

 

 

 

 

 

 

DAG 11: HARAU VALLEY
Na het ontbijt rijdt u naar Maninjau. Onderweg bezoekt u Koto Gadang om de traditionele zilverwerken te zien. U vervolgt de reis over een weg met 44 haarspeldbochten. Onderweg stopt u om te genieten van het uitzicht. In Maninjau maakt u kennis met de plaatselijke bevolking en hun dagelijkse activiteiten zoals werken op de rijstvelden of vissen op het meer. Bij terugkeer in Bukittinggi bezoekt u de Sianok canyon, ook wel het karbouwengat genoemd, de Jam Gadang (historische klokkentoren) als symbool van Bukittinggi en bezoekt u de plaatstelijke markt. In de middag rijdt u via Pahakumbag naar de Harau Valley.

 

 

 

 

 

 

DAG 12: HARAU VALLEY
U gaat op verkenning door de Harau valley met de mogelijkheid wilde dieren tegen tekomen zoals de zwarte gibbon, langstaart makaak en prachtige vogels. Tijdens uw tocht komt u bij de waterval en een dorp waar de boer op traditionele wijze rijst plant of oogst.

 

 

 

 

 

 

DAG 13: PADANG
In de morgen transfer naar de luchthaven van Padang.

Prijzen

2 – 3 personen: € 1286 ,- p.p.

4 – 5 personen: € 943 ,- p.p.

6 personen: € 867 ,- p.p.

1 persoonstoeslag: € 348 ,- p.p.

Galerij

You don't have permission to register