Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Reis op maat Sumatra: Orang Oetans en onbekende verten in 13 dagen

vanaf € 867 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 13 dagen
Reiscode 010
Dag 1: Medan
Transfer naar uw hotel. In de middag excursie naar o.a. het paleis van de sultan, de grote moskee, Chinese tempel en de oude wijk Kesawan met verschillende huizen uit de Hollandse periode.
Dag 2: Bukit Lawang
U rijdt naar Bohorok, de leefomgeving van de orang oetans. In de middag loopt u naar de vleermuizengrot, waar u de druipstenen kunt bewonderen en de ophoping van vleermuizen ziet. Daarna wandelt u naar het dorpje waar u kennismaakt met de dagelijkse bezigheden van de lokale bevolking.
Dag 3: Bukit Lawang
Vandaag maakt u een soft trekking door het regenwoud. Oog in oog staan met een orang oetan, langstaart makaak of een zwarte gibbon. De tocht van ongeveer 3 uur is geschikt voor alle leeftijden.
Dag 4: Berastagi
In Bukit Lawang bezoekt u een plaatselijke school die door Smaragd Reizen gesponsord wordt (niet tijdens de schoolvakanties). Door de hooglanden van de Batak Karo rijdt u naar Berastagi dat beroemd is om de groenten, fruit en bloemen. Het dorpje is omringd door de Sinabung en Sibayak vulkanen. Onderweg stopt u bij de Sembahe rivier. Bij aankomst in Berastagi bezoek aan Taman Alam Lumbhini waar de Replica van de Shwedagon Pagoda te zien is. U bezoekt de fruitmarkt en de Gundaling heuvel.
Dag 5: Samosir
U rijdt naar het eiland Samosir gelegen in het Tobameer. Onderweg bezoekt u een traditioneel Batak Karo dorp in Dokan. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Sipiso-piso waterval en het Rumah Bolon paleis van de Batak Simalungan koningen. U heeft een prachtig uitzicht over het Tobameer.
Dag 6: Samosir
Na uw ontbijt volgt een tocht over het Samosir eiland. U bezoekt o.a.: de executie plaats Ambarita, de Batak Toba in Simanindo, de heetwaterbronnen Pangururan en in Tomok de oude graven van de Sidabutar-koningen.
Dag 7: Samosir
Vandaag een vrije dag om naar eigen inzicht te benutten. Bijvoorbeeld zwemmen, alleen relaxen, een wandeling door het dorp of optioneel een rondvaart op het meer.
Dag 8: Sipirok
Oversteek naar Prapat en rijdt u verder naar Sipirok. Tijdens de reis volgt een onderbreking bij een plantage van ananas, kruidnagel en koffie, bezoekt u de markt van Balige Sigur-gur, ziet u de warmwater bronnen van Sipoholon en maakt een wandeling langs de oever van de Sarulla rivier.
Dag 9: Bukittinggi
Via het regenwoud van Rimba Panti naar Bukittinggi, de hoofdstad van de Minangkabau. Onderweg bezoekt u een peper-, vanille- en kaneeltuin, Purba Baru met zijn traditionele moslimschool en bij Bonjol passeert u de evenaar.
Dag 10: Bukittinggi
Deze dag staat in het teken van de Minangkabau cultuur. Via Pandai Sikat rijdt u naar Batusangkar voor het traditionele weven en houtsnijwerk. In de buurt van Koto Baru ziet u de sawa’s en het Singkarak meer. In Pagaruyung bezoekt u het oude replica koningspaleis van de Minangkabau vorsten. In Rao-Rao wordt nog koffie gebrand op de traditionele manier.
Dag 11: Harau Valley
Na het ontbijt rijdt u naar Maninjau. Onderweg bezoekt u Koto Gadang om de traditionele zilverwerken te zien. U vervolgt de reis over een weg met 44 haarspeldbochten. Onderweg stopt u om te genieten van het uitzicht. In Maninjau maakt u kennis met de plaatselijke bevolking en hun dagelijkse activiteiten zoals werken op de rijstvelden of vissen op het meer. Bij terugkeer in Bukittinggi bezoekt u de Sianok canyon, ook wel het karbouwengat genoemd, de Jam Gadang (historische klokkentoren) als symbool van Bukittinggi en bezoekt u de plaatstelijke markt. In de middag rijdt u via Pahakumbag naar de Harau Valley.
Dag 12: Harau Valley
U gaat op verkenning door de Harau valley met de mogelijkheid wilde dieren tegen tekomen zoals de zwarte gibbon, langstaart makaak en prachtige vogels. Tijdens uw tocht komt u bij de waterval en een dorp waar de boer op traditionele wijze rijst plant of oogst.
Dag 13: Padang
In de morgen transfer naar de luchthaven van Padang.

Prijzen

2 - 3 personen 4 - 5 personen. 6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 1.286,- € 943,- € 867,- € 348,-

Inclusief

 • accommodatie
 • ontbijt
 • vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffuer
 • alle brandstofkosten
 • alle parkeergelden
 • excursiegelden zoals in het programma omschreven
 • entreegelden zoals in het programma omschreven
 • overtocht Parapat-Samosir-Parapat
 • gids inclusief alle kosten van de chauffeur

Exclusief

 • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?