Top

Trektocht regenwoud van Kalimantan

🕒 12 dagen

Vanaf € 998 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ accommodatie

✔️ alle maaltijden

✔️ vervoer inclusief chauffeur en inclusief all kosten van de chauffeur

✔️ alle brandstofkosten

✔️ alle parkeergelden

✔️ excursiegelden zoals in het programma omschreven

✔️ entreegelden zoals in het programma omschreven

✔️ gids en inclusief alle kosten van de gids

Exclusief:

❌ Uitgaven van persoonlijke aard

❌ Eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Reis van dag tot dag

 

 

 

 

 

 

DAG 1: BALIKPAPAN
Aankomst op de luchthaven Sepinggan in Balikpapan. Balikpapan, de poort naar het Dayak Land, dankt zijn bestaan aan de olie.

 

 

 

 

 

 

DAG 2: MUARA KOMAM
Na het ontbijt steekt u de baai van Balikpapan over. De route naar Muara Komam voert langs palmolieplantages. Het dorp met ongeveer 6.000 inwoners, is omringd door tropisch regenwoud. Overnachting in een eenvoudige accommodatie.

 

 

 

 

 

 

DAG 3: JUNGLETOCHT
Na het ontbijt vertrek voor een tocht door het regenwoud. Na een halfuurtje met de auto begint de spannende tocht door het regenwoud. Laat in de middag gaat u de Kandillorivier op waar u apen kunt zien rondspringen in de bomen op de oevers.

 

 

 

 

 

 

DAG 4: BARABAI
Deze ochtend kunt u zich weer opladen voor het volgende gedeelte van de reis. Na de lunch verlaat u Muara Komam om naar Barabai te gaan, een tocht van ongeveer 4 uur. Langs de weg zijn vele rubberplantages te zien.

 

 

 

 

 

 

DAG 5: BAMBOERAFTING
U gaat naar het dorp Lumpagi waar in de rivier een bamboevlot ligt te wachten. Na ongeveer 2 uur met het vlot gevaren te hebben volgt de lunch en vaart u nog een stuk de rivier af. Voordat u terug keert naar uw hotel, maakt u nog een wandeling in het oerwoud.

 

DAG 6: BANJARMASIN
U gaat op weg naar Martapura met zijn edelstenen industrie. U bezoekt de werkplaats van een diamantenslijpersfabriek. Daarna vertrekt u naar het dorp Cempaka waar de bevolking nog steeds gebruik maakt van traditioneel gereedschap en methodes om diamanten te zoeken.

 

 

 

 

 

 

DAG 7: BANJARMASIN
Vroeg in de morgen wordt u naar de Kuin River gebracht voor een rondvaart per gemotoriseerde kano ofwel “klotok” om het leven op de rivier mee te maken. Onderweg passeert u drijvende huizen die gebouwd zijn op palen. U bezoekt de drijvende markt op de Barito rivier.

 

 

 

 

 

 

DAG 8: BANJARMASIN
Vrij ter beschikking.

 

 

 

 

 

 

DAG 9: SAMPIT
Na het ontbijt rijdt u naar Sampit, de 7 uur durende rit over land brengt u langs kleine pittoreske plaatsjes van verschillende Dayak bevolkingsgroepen. Onderweg geniet u van een lokale lunch. Laat in de middag komt u aan in Sampit, waar u overnacht.

 

 

 

 

 

 

DAG 10: KUMAI/SEKONYER RIVIER
Na het ontbijt vervolgt u de route richting Kumai, een tocht van ±5 uur. Na aankomst in Kumai wordt u naar de boot gebracht bij de Sekonyer rivier, welke u naar Tanjung Putting brengt. Tijdens de tocht geniet u van de mooie natuur en apen, vooral de langneus aap. U overnacht op de boot.

 

 

 

 

 

 

DAG 11: TANJUNG HARAPAN/CAMP LEAKY
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de orang oetans bij Tanjung Harapan en Camp Leaky. Hier kunt u de apen in hun natuurlijke omgeving zien. In de verschillende reservaten kunt u deze mooie dieren in het wild zien. U overnacht op de boot.

 

 

 

 

 

 

DAG 12: JAKARTA
In de ochtend vaart u terug naar Kumai, vanwaar u een transfer heeft naar de luchthaven van Pangkal Bun voor uw vlucht naar Jakarta.

Prijzen

2 – 3 personen: € 1668 ,-

4 – 5 personen: € 1346 ,-

6 personen: € 998 ,-

1 persoonstoeslag: € 163 ,-

Galerij

You don't have permission to register