Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Trektocht Kalimantan: Avontuur in het regenwoud van Kalimantan in 12 dagen

vanaf € 998 p.p.
Type Trektocht
Duur 12 dagen
Reiscode 068
Dag 1: Balikpapan
Aankomst op de luchthaven Sepinggan in Balikpapan. Balikpapan, de poort naar het Dayak Land, dankt zijn bestaan aan de olie.
Dag 2: Muara Komam
Na het ontbijt steekt u de baai van Balikpapan over. De route naar Muara Komam voert langs palmolieplantages. Het dorp met ongeveer 6.000 inwoners, is omringd door tropisch regenwoud. Overnachting in een eenvoudige accommodatie.
Dag 3: Jungletocht
Na het ontbijt vertrek voor een tocht door het regenwoud. Na een halfuurtje met de auto begint de spannende tocht door het regenwoud. Laat in de middag gaat u de Kandillorivier op waar u apen kunt zien rondspringen in de bomen op de oevers.
Dag 4: Barabai
Deze ochtend kunt u zich weer opladen voor het volgende gedeelte van de reis. Na de lunch verlaat u Muara Komam om naar Barabai te gaan, een tocht van ongeveer 4 uur. Langs de weg zijn vele rubberplantages te zien.
Dag 5: Bamboerafting
U gaat naar het dorp Lumpagi waar in de rivier een bamboevlot ligt te wachten. Na ongeveer 2 uur met het vlot gevaren te hebben volgt de lunch en vaart u nog een stuk de rivier af. Voordat u terug keert naar uw hotel, maakt u nog een wandeling in het oerwoud.
Dag 6: Banjarmasin
U gaat op weg naar Martapura met zijn edelstenen industrie. U bezoekt de werkplaats van een diamantenslijpersfabriek. Daarna vertrekt u naar het dorp Cempaka waar de bevolking nog steeds gebruik maakt van traditioneel gereedschap en methodes om diamanten te zoeken.
Dag 7: Banjarmasin
Vroeg in de morgen wordt u naar de Kuin River gebracht voor een rondvaart per gemotoriseerde kano ofwel “klotok” om het leven op de rivier mee te maken. Onderweg passeert u drijvende huizen die gebouwd zijn op palen. U bezoekt de drijvende markt op de Barito rivier.
Dag 8: Banjarmasin
Vrij ter beschikking.
Dag 9: Sampit
Na het ontbijt rijdt u naar Sampit, de 7 uur durende rit over land brengt u langs kleine pittoreske plaatsjes van verschillende Dayak bevolkingsgroepen. Onderweg geniet u van een lokale lunch. Laat in de middag komt u aan in Sampit, waar u overnacht.
Dag 10: Kumai/Sekonyer Rivier
Na het ontbijt vervolgt u de route richting Kumai, een tocht van ±5 uur. Na aankomst in Kumai wordt u naar de boot gebracht bij de Sekonyer rivier, welke u naar Tanjung Putting brengt. Tijdens de tocht geniet u van de mooie natuur en apen, vooral de langneus aap. U overnacht op de boot.
Dag 11: Tanjung Harapan/Camp Leaky
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de orang oetans bij Tanjung Harapan en Camp Leaky. Hier kunt u de apen in hun natuurlijke omgeving zien. In de verschillende reservaten kunt u deze mooie dieren in het wild zien. U overnacht op de boot.
Dag 12: Jakarta
In de ochtend vaart u terug naar Kumai, vanwaar u een transfer heeft naar de luchthaven van Pangkal Bun voor uw vlucht naar Jakarta.

Prijzen

2 - 3 personen 4 - 5 personen. 6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 1.668,- € 1.346,- € 998,- € 163,-

Inclusief

 • accommodatie
 • alle maaltijden
 • vervoer inclusief chauffeur en inclusief all kosten van de chauffeur
 • alle brandstofkosten
 • alle parkeergelden
 • excursiegelden zoals in het programma omschreven
 • entreegelden zoals in het programma omschreven
 • gids en inclusief alle kosten van de gids

Exclusief

 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?