Trektocht Kalimantan: Avontuur in het regenwoud van Kalimantan in 12 dagen

vanaf € 998 p.p.
Type Trektocht
Duur 12 dagen
Reiscode 068
Dag 1: Balikpapan
Aankomst op de luchthaven Sepinggan in Balikpapan. Balikpapan, de poort naar het Dayak Land, dankt zijn bestaan aan de olie.
Dag 2: Muara Komam
Na het ontbijt steekt u de baai van Balikpapan over. De route naar Muara Komam voert langs palmolieplantages. Het dorp met ongeveer 6.000 inwoners, is omringd door tropisch regenwoud. Overnachting in een eenvoudige accommodatie.
Dag 3: Jungletocht
Na het ontbijt vertrek voor een tocht door het regenwoud. Na een halfuurtje met de auto begint de spannende tocht door het regenwoud. Laat in de middag gaat u de Kandillorivier op waar u apen kunt zien rondspringen in de bomen op de oevers.
Dag 4: Barabai
Deze ochtend kunt u zich weer opladen voor het volgende gedeelte van de reis. Na de lunch verlaat u Muara Komam om naar Barabai te gaan, een tocht van ongeveer 4 uur. Langs de weg zijn vele rubberplantages te zien.
Dag 5: Bamboerafting
U gaat naar het dorp Lumpagi waar in de rivier een bamboevlot ligt te wachten. Na ongeveer 2 uur met het vlot gevaren te hebben volgt de lunch en vaart u nog een stuk de rivier af. Voordat u terug keert naar uw hotel, maakt u nog een wandeling in het oerwoud.
Dag 6: Banjarmasin
U gaat op weg naar Martapura met zijn edelstenen industrie. U bezoekt de werkplaats van een diamantenslijpersfabriek. Daarna vertrekt u naar het dorp Cempaka waar de bevolking nog steeds gebruik maakt van traditioneel gereedschap en methodes om diamanten te zoeken.
Dag 7: Banjarmasin
Vroeg in de morgen wordt u naar de Kuin River gebracht voor een rondvaart per gemotoriseerde kano ofwel “klotok” om het leven op de rivier mee te maken. Onderweg passeert u drijvende huizen die gebouwd zijn op palen. U bezoekt de drijvende markt op de Barito rivier.
Dag 8: Banjarmasin
Vrij ter beschikking.
Dag 9: Sampit
Na het ontbijt rijdt u naar Sampit, de 7 uur durende rit over land brengt u langs kleine pittoreske plaatsjes van verschillende Dayak bevolkingsgroepen. Onderweg geniet u van een lokale lunch. Laat in de middag komt u aan in Sampit, waar u overnacht.
Dag 10: Kumai/Sekonyer Rivier
Na het ontbijt vervolgt u de route richting Kumai, een tocht van ±5 uur. Na aankomst in Kumai wordt u naar de boot gebracht bij de Sekonyer rivier, welke u naar Tanjung Putting brengt. Tijdens de tocht geniet u van de mooie natuur en apen, vooral de langneus aap. U overnacht op de boot.
Dag 11: Tanjung Harapan/Camp Leaky
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de orang oetans bij Tanjung Harapan en Camp Leaky. Hier kunt u de apen in hun natuurlijke omgeving zien. In de verschillende reservaten kunt u deze mooie dieren in het wild zien. U overnacht op de boot.
Dag 12: Jakarta
In de ochtend vaart u terug naar Kumai, vanwaar u een transfer heeft naar de luchthaven van Pangkal Bun voor uw vlucht naar Jakarta.

Prijzen

2 - 3 personen 4 - 5 personen. 6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 1.668,- € 1.346,- € 998,- € 163,-

Inclusief

  • accommodatie
  • alle maaltijden
  • vervoer inclusief chauffeur en inclusief all kosten van de chauffeur
  • alle brandstofkosten
  • alle parkeergelden
  • excursiegelden zoals in het programma omschreven
  • entreegelden zoals in het programma omschreven
  • gids en inclusief alle kosten van de gids

Exclusief

  • uitgaven van persoonlijke aard
  • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?