Top

Reis op maat Nusa Tenggara: Soenda eilanden

🕒 12 dagen

Vanaf € 1267 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ accommodatie op basis van een tweepersoonskamer

✔️ ontbijt

✔️ 4 x lunch

✔️ 2 x diner

✔️ vervoer zoals aangegeven in het programma inclusief chauffeur

✔️ excursiegelden zoals in het programma omschreven

✔️ entreegelden zoals in het programma omschreven

✔️ Engelssprekende gids inclusief alle kosten van de chauffeur

Exclusief:

❌ Overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld

❌ Uitgaven van persoonlijke aard

❌ Eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Reis van dag tot dag

 

DAG 1: LABUAN BAJO
Na aankomst op de luchthaven van Labuan Bajo heeft u een transfer naar uw hotel. De middag is vrij ter besteding.

 

DAG 2: LABUAN BAJO-RINCA-LABUAN BAJO
Vandaag bezoekt u Komodo National Park waar de reusachtige komodovaranen te zien zijn. De tocht per boot en wandelend door Rinca duurt ongeveer 2,5 uur. U kunt Komodovaranen, paarden, buffels en vogels tegenkomen.

 

DAG 3: DINTOR
Na het ontbijt rijdt u naar het dorpje Dintor. Onderweg komt u langs de Lembor Vallei en Cancar waar de rijstvelden aangelegd zijn in de vorm van een spinnenweb.

 

DAG 4:WAE REBO
U begint aan de trekking naar Wae Rebo. Deze tocht duurt ongeveer 4 uur, afhankelijk van uw conditie. Na aankomst in Wae Rebo gaat u naar de guesthouse waar u overnacht. Na de lunch verkent u het dopje Wae Rebo om zo contact te maken met de lokale bevolking.

 

DAG 5: RUTENG
Na het ontbijt gaat u het dorpje in om de ochtendactiviteiten van de dorpsbewoners mee te maken. Hierna begint u met de trekking terug naar Denge-Dintor. Vanaf Dintor wordt u met de auto naar Ruteng gebracht waar u overnacht.

 

DAG 6: BAJAWA
Vertrek naar Bajawa. Onderweg komt u langs het mistige meer van Ranamese en Aimere waar u naar een lokale wijnboerderij gaat. Hier ziet u hoe de plaatselijke bevolking wijn produceert.

 

DAG 7: BAJAWA
Vandaag bezoekt u het dorp Bena aan de voet van de berg Inerie. Onderweg rijdt u langs het bamboebos, vanilleplantages en krijgt u een bijzonder uitzicht op de berg Inerie. In Bena zijn de traditionele dorpjes van Manggarai waar veel van het gesteente megaliet te vinden is. In de middag kunt u genieten in de heetwaterbronnen.

 

DAG 8: BAJAWA-RIUNG
Na het ontbijt rijdt u in ongeveer 6 uur naar het plaatsje Riung, in het noorden van Flores. Na aankomst is vrij ter besteding.

 

DAG 9: RIUNG
Vandaag maakt u een boottocht naar de noordkust van het eiland Flores. U vaart rond de zogenaamde 17- eilanden Riung Marine park bestaande uit eilandjes waarvan de wateren rijk zijn aan biodiversiteit, witte stranden en kristalblauwe wateren. Hier heeft u gelegenheid voor snorkelen. In de namiddag terug naar Riung.

 

DAG 10: ENDE-MONI
Na het ontbijt rijdt u via Ende naar Moni. Onderweg ziet u een fantastisch uitzicht op de berg Ebulobo en de vallei. Daarna rijdt u naar het bijzondere strand van Penggajawa, dat bedekt is met blauwe en groene stenen en omringd door rotsen van dezelfde kleuren. De dag eindigt in Moni.

 

DAG 11: KELIMUTU-MAUMERE
Vroeg uit de veren voor een tocht naar de berg en het driekleurenmeer Kelimutu voor een
spectaculaire zonsopkomst. Voor de lokale bevolking is de top van de berg heilig omdat de geesten van de overledenen er zouden leven. In Walowaru bezoekt u de megalieten.

 

DAG 12: MAUMERE
Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 – 3 personen: € 1689 ,-

4 – 5 personen: € 1540 ,-

6 personen: € 1267 ,-

1 persoonstoeslag: € 278 ,-

Galerij

You don't have permission to register