Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Reis op maat Nusa Tenggara: De kleine Soenda eilanden in 12 dagen

vanaf € 1.267 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 12 dagen
Reiscode 052
Dag 1: Labuan Bajo
Na aankomst op de luchthaven van Labuan Bajo heeft u een transfer naar uw hotel. De middag is vrij ter besteding.
Dag 2: Labuan Bajo-Rinca-Labuan Bajo
Vandaag bezoekt u Komodo National Park waar de reusachtige komodovaranen te zien zijn. De tocht per boot en wandelend door Rinca duurt ongeveer 2,5 uur. U kunt Komodovaranen, paarden, buffels en vogels tegenkomen.
Dag 3: Dintor
Na het ontbijt rijdt u naar het dorpje Dintor. Onderweg komt u langs de Lembor Vallei en Cancar waar de rijstvelden aangelegd zijn in de vorm van een spinnenweb.
Dag 4:Wae Rebo
U begint aan de trekking naar Wae Rebo. Deze tocht duurt ongeveer 4 uur, afhankelijk van uw conditie. Na aankomst in Wae Rebo gaat u naar de guesthouse waar u overnacht. Na de lunch verkent u het dopje Wae Rebo om zo contact te maken met de lokale bevolking.
Dag 5: Ruteng
Na het ontbijt gaat u het dorpje in om de ochtendactiviteiten van de dorpsbewoners mee te maken. Hierna begint u met de trekking terug naar Denge-Dintor. Vanaf Dintor wordt u met de auto naar Ruteng gebracht waar u overnacht.
Dag 6: Bajawa
Vertrek naar Bajawa. Onderweg komt u langs het mistige meer van Ranamese en Aimere waar u naar een lokale wijnboerderij gaat. Hier ziet u hoe de plaatselijke bevolking wijn produceert.
Dag 7: Bajawa
Vandaag bezoekt u het dorp Bena aan de voet van de berg Inerie. Onderweg rijdt u langs het bamboebos, vanilleplantages en krijgt u een bijzonder uitzicht op de berg Inerie. In Bena zijn de traditionele dorpjes van Manggarai waar veel van het gesteente megaliet te vinden is. In de middag kunt u genieten in de heetwaterbronnen van Soa.
Dag 8: Bajawa-Riung
Na het ontbijt rijdt u in ongeveer 6 uur naar het plaatsje Riung, in het noorden van Flores. Na aankomst is vrij ter besteding.
Dag 9: Riung
Vandaag maakt u een boottocht naar de noordkust van het eiland Flores. U vaart rond de zogenaamde 17- eilanden Riung Marine park bestaande uit eilandjes waarvan de wateren rijk zijn aan biodiversiteit, witte stranden en kristalblauwe wateren. Hier heeft u gelegenheid voor snorkelen. In de namiddag terug naar Riung.
Dag 10: Ende-Moni
Na het ontbijt rijdt u via Ende naar Moni. Onderweg ziet u een fantastisch uitzicht op de berg Ebulobo en de vallei. Daarna rijdt u naar het bijzondere strand van Penggajawa, dat bedekt is met blauwe en groene stenen en omringd door rotsen van dezelfde kleuren. De dag eindigt in Moni.
Dag 11: Kelimutu-Maumere
Vroeg uit de veren voor een tocht naar de berg en het driekleurenmeer Kelimutu voor een
spectaculaire zonsopkomst. Voor de lokale bevolking is de top van de berg heilig omdat de geesten van de overledenen er zouden leven. In Walowaru bezoekt u de megalieten.
Dag 12: Maumere
Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 - 3 personen 4 - 5 personen. 6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 1.689,- € 1.540,- € 1.267,- € 278,-

Inclusief

 • accommodatie op basis van een tweepersoonskamer
 • ontbijt
 • 4 x lunch
 • 2 x diner
 • vervoer zoals aangegeven in het programma inclusief chauffeur
 • excursiegelden zoals in het programma omschreven
 • entreegelden zoals in het programma omschreven
 • Engelssprekende gids inclusief alle kosten van de chauffeur

Exclusief

 • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?