Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Reis op maat Sulawesi: Centraal Sulawesi in 12 dagen

vanaf € 580 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 12 dagen
Reiscode 058
Dag 1: Makassar
Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht voor uw overnachting.
Dag 2: Makassar
U begint met de stadstour door voormalig Ujung Pandang, langs Fort Rotterdam en de haven Paotere. De middag is vrij om het gezellige centrum van de stad te verkennen.
Dag 3: Sengkang
Op weg naar Sengkang bezoekt u in Watampone de traditionele markt. Na aankomst in Sengkang maakt u een boottocht op het Tempe meer om de zonsondergang te bewonderen.
Dag 4: Sengkang
U rijdt via Soppeng, waar u de huisnijverheid en zijde-industrie bezichtigt. Lunch in Pare-Pare en koffiestop op de Puncak Lakawang. Diner en overnachting in Rantepao-Tana Toraja
Dag 5: Rantepao
Hele dag tocht door Tana Toraja, met bezoeken aan Lemo, Londa en Kete Kesu.
Dag 6: Tana Toraja
In de morgen staat er een fantastische excursie op het programma; achterop de brommer naar de kampung (het platteland). Tijdens deze tocht geniet u van de mooie omgeving en ziet de lokale mensen op de sawa’s werken. Onderweg bezoekt u de babyboomgraven en in de plaatsen Pallawa en Sa’dan ziet u het weefcentrum van Toraja.
Dag 7: Pendolo
Vandaag passeert u de grens van Zuid- en Midden Sulawesi. De weg naar Pendolo gaat langs prachtige uitzichten op valleien en bergketens met bossen en watervallen. Bij Palopo bezoekt u de vissershaven.
Dag 8: Tentena
Vroeg in de morgen vertrekt u naar Tentena. U verblijft in ons gezellige onderkomen aan het Posomeer.
Dag 9: Tentena
Vandaag brengt u de gehele dag rond het mooie meer door. U bezoekt de waterval van Wera Salopa, die beslist de indrukwekkendste en prachtigste van Azië mag worden genoemd.
Dag 10: Tanjung Karang
U vertrekt via Poso naar het plaatsje Tanjung Karang, direct aan een wit zandstrand net buiten Palu. Overnachting in een eenvoudig, maar buitengewoon mooi gelegen logement.
Dag 11: Tanjung Karang
Vrije dag, die u heerlijk kunt doorbrengen aan het strand of op zee, snorkelend of kijkend naar de dolfijnen.
Dag 12: Palu
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar uw volgende bestemming. Einde van deze Facetreis.

Prijzen

2-3 personen 4-5 personen 6 personen 1 persoonstoeslag
€ 882,- € 681,- € 580,- € 305,-

Inclusief

 • hotelaccommodatie
 • ontbijt
 • vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur
 • alle brandstofkosten
 • alle parkeergelden
 • excursiegelden zoals in het programma omschreven
 • entreegelden zoals in het programma omschreven
 • gids en inclusief alle kosten van de gids

Exclusief

 • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?