Top

Reis op maat Sumatra Aceh

🕒 12 dagen

Vanaf € 1078 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ accommodatie op basis van een tweepersoonskamer + ontbijt

✔️ vervoer in de vorm van een airconditioned-busje inclusief chauffeur en

✔️ inclusief alle kosten van de chauffeur

✔️ excursies zoals in het programma omschreven incl. olifantentocht

✔️ entreegelden

✔️ gids gedurende de reis  inclusief alle kosten van de gids

Exclusief:

❌ internationaal ticket

❌ calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

❌ reserveringskosten € 35,- per boeking

Reis van dag tot dag

 

 

 

 

 

 

DAG 1 BANDA ACEH
Na aankomst op de luchthaven Sultan Iskandarmuda in Banda Aceh staat uw gids en chauffeur op u te wachten om u over Aceh te begeleieden. De rest van de dag vrij ter besteding.

 

 

 

 

 

 

DAG 2 BANDA ACEH
Na het ontbijt maakt u een stadstour in Banda Aceh waar u een bezoek brengt aan de grote Masjid Raya Baiturrahman, welke een van de mooiste moskeeën van het land is en als oogmerk van de stad Banda Aceh. Daarna bezoekt u het huis van de Gouverneur, Gunonganeen badplaats waar Putro Phang, de vrouw van Sultan Iskandar Muda, haar tijd doorbracht. Als laatste bezoekt u de oude Nederlandse begraafplaats, Kerkhoff genoemd, en het Aceh museum.

 

 

 

 

 

 

DAG 3 BANDA ACEH
Morgens bezoekt u “Kapal Apung” een groot schip dat gebruikt werd als een drijvende elektriciteitscentrale maar door de Tsunamiongeveer 5 km van de zee in de stad is neergezet. Dit bezoek zal veel indruk op u maken. U kunt naar het bovendek van het schip zodat u uitzicht heeft op Banda Aceh en Sabangeiland. Na het bezoek aan Kapal Apung rijdt u naar de stad om een bezoek te brengen aan het dorp Ulee Lee, wat bekend is als vissersdorp, met zijn strand Lampuuk. Onderweg bezoekt u Cut Nyak Dhien House, een traditioneel huis dat van een heldin van Aceh was. In de middag rijdt u naar het strand van Lho’ Nga.

 

 

 

 

 

 

DAG 4 TAKENGON
Na aankomst op de luchthaven Polonia in Medan, vliegt u direct door naar het noordelijkste In de morgen rijdt u naar Takengon waarbij u de berg Seulawah passeert en het tropisch regenwoud van Cut Nyak Dhien National Park. Met een beetje geluk kunt u verschillende soorten apen zien, hangend aan de bomen aan de kant van de weg. U stopt bij de traditionele markt van Sigli om kennis te maken met de traditionele snacks. Onderweg stopt u bij om een vissersdorp en de prachtige rijstvelden. Tegen de middag komt u aan in het dorp Biruen voor een lunch. Via een prachtige route en een weg met haarspeldbochten rijdt u naar Takengon de rand van het Laut Tawar meer.

 

 

 

 

 

 

DAG 5 LHOKSEUMAWE
U bezoekt de markt van Takengon. Aansluitend maakt u een rit rondom het Laut Twar meer en bezoekt u de grot Loyang Koro waar u een mooi uitzicht heeft op stalactieten en stalagmieten. U vervolgt uw weg naar een koffieplantage die in Sumatra erg beroemd is onder de naam Gayo Coffee. In de namiddag rijdt u naar Lhokseumawe, onderweg kunt u prachtige panoramafoto’s maken en bezoekt u een dorp.

 

 

 

 

 

 

DAG 6 LANGSA
Na het ontbijt rijdt u naar Langsa. Onderweg brengt u een bezoek aan een oud graf van een Moslim missionaris in Zuidoost Azië Malikul Saleh genaamd. Voordat u in Langsa naar uw hotel gaat stopt u bij de markt Emping in Langsa.

 

 

 

 

 

 

DAG 7 TANGKAHAN
U rijdt via Tanjung Pura naar Tangkahan. Onderweg stop u meerdere malen om foto’s te maken en te genieten van de omgeving. In Tanjung Pura bezoekt u de Azizi Moskee, de grote moskee van het vroegere Langkat-koninkrijk. De route naar Tangkahan gaat via palmolieplantages. Uw accommodatie bereikt u door met een vlot de rivier over te steken.

 

 

 

 

 

 

DAG 8 TANGKAHAN
Na het ontbijt wandelt u naar het begin van de olifantensafari, waar u samen met de Mahout de olifanten gaat wassen. Daarna maakt u een olifantentrip door de rivier en het oerwoud. Deze trip duurt ongeveer een uur. Na de rit en een korte rustpauze zakt u per rubberband de rivier af en stopt bij de fantastische Buluh-waterval. Bij deze waterval geniet u van een natuurlijke douche, zonnebaden en zwemmen. In de namiddag komt u aan bij een dorp waar u kennis maakt met de lokale bevolking en ervaart hun dagelijkse bezigheden.

 

 

 

 

 

 

DAG 9 BUKIT LAWANG
Vandaag vertrekt u per jeep of motor naar Bukit Lawang, het leefgebied van de orang utans. U passeert plantages en rijdt door het oerwoud. Onderweg stopt u bij een plantage en verschillende interessante plaatsen zoals een school, palmoliefabriek en bijzondere uitzichten.

 

 

 

 

 

 

DAG 10 BUKIT LAWANG
In de morgen wandelt u langs de oever van de rivier en steekt u de rivier over met een traditionele kano. Daarna maakt u een klim op weg door het regenwoud om orang utans te zien terwijl ze worden gevoed. U loopt verder de jungle in waar u verschillende soortenflora en fauna van het tropisch regenwoud zult zien. De trektocht duurt ongeveer 3 uur.

 

 

 

 

 

 

DAG 11 MEDAN
’s Morgens bent u vrij om te doen wat u wilt. Daarna rijdt u naar Medan en maakt u per gemotoriseerde becak een excursie naar o.a. Paleis van de Sultan, de grote moskee, Chinese tempel en de Sri Mariaman Temple.

 

 

 

 

 

 

DAG 12 MEDAN
Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 – 3 personen: € 1577 ,- p.p.

4 – 5 personen: € 1187 ,- p.p.

6 personen: € 1078 ,- p.p.      

1 persoonstoeslag: € 427 ,- p.p.

Galerij

You don't have permission to register