Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 30 september 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 30 september 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan zullen wij uw (aan)betaling zo spoedig mogelijk retourneren.
  Dit geldt alleen in het geval van Corona maatregelen wanneer Smaragd Reizen de reis annuleert.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 30 september 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 30 september 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Reis op maat Sumatra: Ontdek de wonderen van Aceh in 12 dagen

vanaf € 1.078 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 12 dagen
Reiscode
Dag 1 Banda Aceh
Na aankomst op de luchthaven Sultan Iskandarmuda in Banda Aceh staat uw gids en chauffeur op u te wachten om u over Aceh te begeleieden. De rest van de dag vrij ter besteding.
Dag 2 Banda Aceh
Na het ontbijt maakt u een stadstour in Banda Aceh waar u een bezoek brengt aan de grote Masjid Raya Baiturrahman, welke een van de mooiste moskeeën van het land is en als oogmerk van de stad Banda Aceh. Daarna bezoekt u het huis van de Gouverneur, Gunonganeen badplaats waar Putro Phang, de vrouw van Sultan Iskandar Muda, haar tijd doorbracht. Als laatste bezoekt u de oude Nederlandse begraafplaats, Kerkhoff genoemd, en het Aceh museum.
Dag 3 Banda Aceh
Morgens bezoekt u “Kapal Apung” een groot schip dat gebruikt werd als een drijvende elektriciteitscentrale maar door de Tsunamiongeveer 5 km van de zee in de stad is neergezet. Dit bezoek zal veel indruk op u maken. U kunt naar het bovendek van het schip zodat u uitzicht heeft op Banda Aceh en Sabangeiland. Na het bezoek aan Kapal Apung rijdt u naar de stad om een bezoek te brengen aan het dorp Ulee Lee, wat bekend is als vissersdorp, met zijn strand Lampuuk. Onderweg bezoekt u Cut Nyak Dhien House, een traditioneel huis dat van een heldin van Aceh was. In de middag rijdt u naar het strand van Lho’ Nga.
Dag 4 Takengon
Na aankomst op de luchthaven Polonia in Medan, vliegt u direct door naar het noordelijkste In de morgen rijdt u naar Takengon waarbij u de berg Seulawah passeert en het tropisch regenwoud van Cut Nyak Dhien National Park. Met een beetje geluk kunt u verschillende soorten apen zien, hangend aan de bomen aan de kant van de weg. U stopt bij de traditionele markt van Sigli om kennis te maken met de traditionele snacks. Onderweg stopt u bij om een vissersdorp en de prachtige rijstvelden. Tegen de middag komt u aan in het dorp Biruen voor een lunch. Via een prachtige route en een weg met haarspeldbochten rijdt u naar Takengon de rand van het Laut Tawar meer.
Dag 5 Lhokseumawe
U bezoekt de markt van Takengon. Aansluitend maakt u een rit rondom het Laut Twar meer en bezoekt u de grot Loyang Koro waar u een mooi uitzicht heeft op stalactieten en stalagmieten. U vervolgt uw weg naar een koffieplantage die in Sumatra erg beroemd is onder de naam Gayo Coffee. In de namiddag rijdt u naar Lhokseumawe, onderweg kunt u prachtige panoramafoto’s maken en bezoekt u een dorp.
Dag 6 Langsa
Na het ontbijt rijdt u naar Langsa. Onderweg brengt u een bezoek aan een oud graf van een Moslim missionaris in Zuidoost Azië Malikul Saleh genaamd. Voordat u in Langsa naar uw hotel gaat stopt u bij de markt Emping in Langsa.
Dag 7 Tangkahan
U rijdt via Tanjung Pura naar Tangkahan. Onderweg stop u meerdere malen om foto’s te maken en te genieten van de omgeving. In Tanjung Pura bezoekt u de Azizi Moskee, de grote moskee van het vroegere Langkat-koninkrijk. De route naar Tangkahan gaat via palmolieplantages. Uw accommodatie bereikt u door met een vlot de rivier over te steken.
Dag 8 Tangkahan
Na het ontbijt wandelt u naar het begin van de olifantensafari, waar u samen met de Mahout de olifanten gaat wassen. Daarna maakt u een olifantentrip door de rivier en het oerwoud. Deze trip duurt ongeveer een uur. Na de rit en een korte rustpauze zakt u per rubberband de rivier af en stopt bij de fantastische Buluh-waterval. Bij deze waterval geniet u van een natuurlijke douche, zonnebaden en zwemmen. In de namiddag komt u aan bij een dorp waar u kennis maakt met de lokale bevolking en ervaart hun dagelijkse bezigheden.
Dag 9 Bukit Lawang
Vandaag vertrekt u per jeep of motor naar Bukit Lawang, het leefgebied van de orang utans. U passeert plantages en rijdt door het oerwoud. Onderweg stopt u bij een plantage en verschillende interessante plaatsen zoals een school, palmoliefabriek en bijzondere uitzichten.
Dag 10 Bukit Lawang
In de morgen wandelt u langs de oever van de rivier en steekt u de rivier over met een traditionele kano. Daarna maakt u een klim op weg door het regenwoud om orang utans te zien terwijl ze worden gevoed. U loopt verder de jungle in waar u verschillende soortenflora en fauna van het tropisch regenwoud zult zien. De trektocht duurt ongeveer 3 uur.
Dag 11 Medan
’s Morgens bent u vrij om te doen wat u wilt. Daarna rijdt u naar Medan en maakt u per gemotoriseerde becak een excursie naar o.a. Paleis van de Sultan, de grote moskee, Chinese tempel en de Sri Mariaman Temple.
Dag 12 Medan
Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 - 3 personen 4 - 5 personen. 6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 1.577,- € 1.187,- € 1.078,- € 427,-

Inclusief

 • accommodatie op basis van een tweepersoonskamer + ontbijt
 • vervoer in de vorm van een airconditioned-busje inclusief chauffeur en
 • inclusief alle kosten van de chauffeur
 • excursies zoals in het programma omschreven incl. olifantentocht
 • entreegelden
 • gids gedurende de reis  inclusief alle kosten van de gids

Exclusief

- internationaal ticket
- calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
- reserveringskosten € 35,- per boeking

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?