Reis op maat Sumatra: Ontdek de wonderen van Aceh in 12 dagen

vanaf € 1.078 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 12 dagen
Reiscode
Dag 1 Banda Aceh
Na aankomst op de luchthaven Sultan Iskandarmuda in Banda Aceh staat uw gids en chauffeur op u te wachten om u over Aceh te begeleieden. De rest van de dag vrij ter besteding.
Dag 2 Banda Aceh
Na het ontbijt maakt u een stadstour in Banda Aceh waar u een bezoek brengt aan de grote Masjid Raya Baiturrahman, welke een van de mooiste moskeeën van het land is en als oogmerk van de stad Banda Aceh. Daarna bezoekt u het huis van de Gouverneur, Gunonganeen badplaats waar Putro Phang, de vrouw van Sultan Iskandar Muda, haar tijd doorbracht. Als laatste bezoekt u de oude Nederlandse begraafplaats, Kerkhoff genoemd, en het Aceh museum.
Dag 3 Banda Aceh
Morgens bezoekt u “Kapal Apung” een groot schip dat gebruikt werd als een drijvende elektriciteitscentrale maar door de Tsunamiongeveer 5 km van de zee in de stad is neergezet. Dit bezoek zal veel indruk op u maken. U kunt naar het bovendek van het schip zodat u uitzicht heeft op Banda Aceh en Sabangeiland. Na het bezoek aan Kapal Apung rijdt u naar de stad om een bezoek te brengen aan het dorp Ulee Lee, wat bekend is als vissersdorp, met zijn strand Lampuuk. Onderweg bezoekt u Cut Nyak Dhien House, een traditioneel huis dat van een heldin van Aceh was. In de middag rijdt u naar het strand van Lho’ Nga.
Dag 4 Takengon
Na aankomst op de luchthaven Polonia in Medan, vliegt u direct door naar het noordelijkste In de morgen rijdt u naar Takengon waarbij u de berg Seulawah passeert en het tropisch regenwoud van Cut Nyak Dhien National Park. Met een beetje geluk kunt u verschillende soorten apen zien, hangend aan de bomen aan de kant van de weg. U stopt bij de traditionele markt van Sigli om kennis te maken met de traditionele snacks. Onderweg stopt u bij om een vissersdorp en de prachtige rijstvelden. Tegen de middag komt u aan in het dorp Biruen voor een lunch. Via een prachtige route en een weg met haarspeldbochten rijdt u naar Takengon de rand van het Laut Tawar meer.
Dag 5 Lhokseumawe
U bezoekt de markt van Takengon. Aansluitend maakt u een rit rondom het Laut Twar meer en bezoekt u de grot Loyang Koro waar u een mooi uitzicht heeft op stalactieten en stalagmieten. U vervolgt uw weg naar een koffieplantage die in Sumatra erg beroemd is onder de naam Gayo Coffee. In de namiddag rijdt u naar Lhokseumawe, onderweg kunt u prachtige panoramafoto’s maken en bezoekt u een dorp.
Dag 6 Langsa
Na het ontbijt rijdt u naar Langsa. Onderweg brengt u een bezoek aan een oud graf van een Moslim missionaris in Zuidoost Azië Malikul Saleh genaamd. Voordat u in Langsa naar uw hotel gaat stopt u bij de markt Emping in Langsa.
Dag 7 Tangkahan
U rijdt via Tanjung Pura naar Tangkahan. Onderweg stop u meerdere malen om foto’s te maken en te genieten van de omgeving. In Tanjung Pura bezoekt u de Azizi Moskee, de grote moskee van het vroegere Langkat-koninkrijk. De route naar Tangkahan gaat via palmolieplantages. Uw accommodatie bereikt u door met een vlot de rivier over te steken.
Dag 8 Tangkahan
Na het ontbijt wandelt u naar het begin van de olifantensafari, waar u samen met de Mahout de olifanten gaat wassen. Daarna maakt u een olifantentrip door de rivier en het oerwoud. Deze trip duurt ongeveer een uur. Na de rit en een korte rustpauze zakt u per rubberband de rivier af en stopt bij de fantastische Buluh-waterval. Bij deze waterval geniet u van een natuurlijke douche, zonnebaden en zwemmen. In de namiddag komt u aan bij een dorp waar u kennis maakt met de lokale bevolking en ervaart hun dagelijkse bezigheden.
Dag 9 Bukit Lawang
Vandaag vertrekt u per jeep of motor naar Bukit Lawang, het leefgebied van de orang utans. U passeert plantages en rijdt door het oerwoud. Onderweg stopt u bij een plantage en verschillende interessante plaatsen zoals een school, palmoliefabriek en bijzondere uitzichten.
Dag 10 Bukit Lawang
In de morgen wandelt u langs de oever van de rivier en steekt u de rivier over met een traditionele kano. Daarna maakt u een klim op weg door het regenwoud om orang utans te zien terwijl ze worden gevoed. U loopt verder de jungle in waar u verschillende soortenflora en fauna van het tropisch regenwoud zult zien. De trektocht duurt ongeveer 3 uur.
Dag 11 Medan
’s Morgens bent u vrij om te doen wat u wilt. Daarna rijdt u naar Medan en maakt u per gemotoriseerde becak een excursie naar o.a. Paleis van de Sultan, de grote moskee, Chinese tempel en de Sri Mariaman Temple.
Dag 12 Medan
Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 - 3 personen 4 - 5 personen. 6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 1.577,- € 1.187,- € 1.078,- € 427,-

Inclusief

  • accommodatie op basis van een tweepersoonskamer + ontbijt
  • vervoer in de vorm van een airconditioned-busje inclusief chauffeur en
  • inclusief alle kosten van de chauffeur
  • excursies zoals in het programma omschreven incl. olifantentocht
  • entreegelden
  • gids gedurende de reis  inclusief alle kosten van de gids

Exclusief

- internationaal ticket
- calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
- reserveringskosten € 35,- per boeking

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?