Top

Reis op maat Java

🕒 12 dagen

Vanaf € 1172 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ Hotelaccommodatie

✔️ Ontbijt

✔️ 1 x lunch

✔️ Vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur

✔️ Excursiegelden zoals in het programma omschreven

✔️ Entreegelden zoals in het programma omschreven

Exclusief:

❌ Overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld

❌ Uitgaven van persoonlijke aard

Reis van dag tot dag

 

 

 

 

 

 

DAG 1: YOGYAKARTA
Aankomst in Yogyakarta met aansluitend een transfer naar uw hotel.

 

 

 

 

 

 

DAG 2: YOGYAKARTA
U rijdt naar de Borobudur met haar 504 indrukwekkende Boeddhabeelden. Daarna rijdt u naar Pass Ketep waar u bij helder weer een prachtig uitzicht heeft op de vulkanen Merapi en Merbabu.

 

 

 

 

 

 

DAG 3: YOGYAKARTA
In de morgen gaat u naar de markt waar u verse ingrediënten koopt voor uw kookavontuur in de desa. Samen met uw gastgezin maakt u originele Indonesische gerechten klaar en tegen lunchtijd geniet u van uw welverdiende eigengemaakte maaltijd.

 

 

 

 

 

 

DAG 4: YOGYAKARTA
U rijdt naar het dorp Kaliadem, ten noorden van Yogyakarta, waarvandaan het effect van de uitbarsting van de Merapi goed te zien is. Daarna rijdt u naar het boeddhistische tempelcomplex Plaosan. In de middag maakt u een wandeling naar de hindoeïstische tempel Barong, welke gelegen is op de heuvel.

 

 

 

 

 

 

DAG 5: GUNUNG KIDUL
Tocht naar Gunung Kidul waar veel cassava en bonen verbouwd worden. Met een rubberband zakt u langzaam de rivier af en geniet van de omgeving. U vaart tot aan de Pindul grot waar uw avontuur eindigt. Bij het vissersdorpje Baron zien wij hoe de vissers terugkeren van zee met hopelijk een goede vangst. Voor de liefhebbers is het mogelijk vis te kopen welke ter plaatse voor u klaar gemaakt wordt.

 

 

 

 

 

 

DAG 6: PACITAN
Vandaag passeert u de grens van Midden- en Oost Java en rijdt u naar Pacitan welke bekend staat om haar prachtige rotsformaties. Onderweg bezoekt u de Gong grotten met haar stalactiet en stalagmieten. Zij is uitgegroeid tot een van de mooiste druipsteengrotten van Zuidoost Azië.

 

DAG 7: TULUNGAGUNG
Vertrek naar Tulungagung. Vanaf het dorp Geger maakt u een prachtige wandeling naar de Lawean waterval. Volgens de lokale bevolking is het water geneeskrachtig. Wie hierin baadt zal genezen van zijn ziekte.

 

DAG 8: KEDIRI
U bezoekt een “kretek” sigarettenfabriek welke uitsluitend geopend is voor Smaragd Reizen-reizigers. Hier maakt u van dichtbij het process van kruidnagel tot sigaret mee en de werkomstandigheden van arbeiders (niet op zondag). Daarna rijdt u via Blitar naar het Panataran tempelcomplex. Deze tempel is waarschijnlijk de belangrijkste hindoeïstische tempel geweest in Oost-Java tijdens het Majapahit Koninkrijk.

 

DAG 9: KEDIRI
Na het ontbijt brengt u in Puhsarang een bezoek aan de Maria Lourdes grot. Daarna bezoekt u een traditionele Ikat weverij en de Civet (Luwak) koffiebranderij, waar de duurste koffie van de wereld geproduceerd wordt.

 

DAG 10: PACET
Vertrek naar Pacet met onderweg een bezoek aan de Selomangleng grot, een verbazingwekkende grot met ingesneden stenen en met reliëfs versierde muren.

 

DAG 11: PACET
U heeft een transfer naar de Komong rivier waar u uw wildwater rafting tour begint. De tocht gaat langs prachtige landschappen. Een ideale ervaring om een te zijn met de natuur.

 

DAG 12: SURABAYA
In de morgen rijdt u naar de hoofdstad van Oost Java, Surabaya. U rijdt naar de luchthaven voor uw volgende bestemming.

Prijzen

2 – 3 personen: € 1572 ,- p.p.

4 – 5 personen: € 1380 ,- p.p.

6 personen: € 1172 ,- p.p.

1 persoonstoeslag: € 362 ,- p.p.

Galerij

You don't have permission to register