Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 maart 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 maart 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip. U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 maart 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Avontuur Leuser Park & het Tobameer

vanaf € 662 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 11 dagen
Reiscode

Een tour voor de echte natuur- en cultuur liefhebbers, maar ook zeker een uitdaging voor elke avonturier. Heeft u altijd al een avontuurlijke trekking per olifant willen maken terwijl u ondertussen kunt genieten van de prachtige flora en fauna? Of wilt u oog in oog staan met de Orang Oetan en meemaken hoe zij gevoed worden?

Laat u toezingen door vele soorten vogels tijdens een wandeling door het Leuser Nationaal Park. Test uw avontuurlijke hart uit tijdens een spannende wildwater rafting tour en laat u vriendelijk verwelkomen door de lokale bevolking bij het bezoeken van traditionele dorpjes.

Dag 1 Medan
Na aankomst op de luchthaven van Medan heeft u een transfer naar uw hotel. In de middag excursie naar o.a. paleis van de sultan, de grote moskee, Chinese tempel en de oude wijk Kesawan met verschillende huizen uit de Hollandse periode.
Dag 2 Tangkahan
Na het ontbijt rijdt u via Binjai en Tanjung Pura naar Tangkahan. Tijdens de tocht worden verschillende dorpjes gepasseerd waar u de dagelijkse activiteiten van de bevolking ziet. Bij aankomst in Tangkahan (gelegen in het Leuser Nationaal Park) gaat u naar een eenvoudige Guest House. In de middag bent u in de gelegenheid om een wandeling te maken langs de rivier en misschien ziet u wel olifanten die een bad nemen.
Dag 3 Tangkahan olifantsafari
Vandaag maakt u een wandeling langs de rivier en vervolgens een trekking per olifant door het tropisch regenwoud waarbij de rivier wordt overgestoken. Tijdens de tocht ziet u de uitbundige flora en fauna van het bos. Na de lunch wordt de rivier verkend met een traditionele kano en kunt u de plaatselijke bevolking bezig zien bij het vissen.
Dag 4 Bukit Lawang
Na uw ontbijt rijdt u per motorfiets naar Bukit Lawang. Tijdens de avontuurlijke rit wordt er gestopt bij diverse plantages van palmolie, rubber en cacao.
Dag 5 Bukit Lawang – Wild Water Rafting
Na het ontbijt volgt een transfer naar de Wampu-rivier waar u uw Wild Water Rafting Tour begint. Een ideale gelegenheid om de vogels en het wild aan de oevers te kunnen gadeslaan. In de rivier zijn twee ongevaarlijke stroomversnellingen. Na uw rafting-ervaring is er gelegenheid om te douchen en staat de lunch voor u gereed. Op de terug tocht naar uw hotel is er nog een koffiestop.
Dag 6 Bukit Lawang – Leuser Park trekking
In de ochtend maakt u een wandeling langs de rivier oever en u steekt de rivier over per traditionele kano. Er volgt een wandeling in het regenwoud waarbij u tijdens de voedertijd de Orang Oetan ziet. Na deze kennismaking vervolgt u de wandeling in het Leuser Nationale Park en ziet u de vele soorten aan flora en fauna, en geniet van de vogels en de siamang. Overnacht wordt in tent of schuilhut.
Dag 7 Brastagi
Na het ontbijt gaat u op weg met bestemming Brastagi. Tijdens de tour rijdt u door de hooglanden van de Batak Karo, er wordt een stop gemaakt bij de Sembahe-rivier en de Sukulikap waterval. Vlak voor Brastagi maakt u kennis met de Batak Karo in het dorpje Peceren. De dag eindigt in het bergplaatsje, Brastagi.
Dag 8 Samosir
Na ontbijt rijdt u het eiland Samosir, gelegen in het Tobameer. Tijdens de route bezoekt u de Sipiso-Piso waterval, het Rumah Bolon-paleis van de Batak Simalungan-koningen en hebt u een prachtig uitzicht over het Tobameer. Uiteindelijk arriveert u Parapat en steekt u het meer per veerpont over met bestemming het eiland Samosir.
Dag 9 Samosir tour
In de morgen maakt u per brommer een tocht over het Samosir eiland. U bezoekt o.a.: Ambarita (executieplaats), Simanindo (museum en dans), Pangururan (heetwaterbron), Sidohani (een meer boven in de heuvels) en Tomok (oude graven van de Sidabutar koningen). Tijdens de excursie op het eiland zijn er diverse mogelijkheden om de Batak Toba te ontmoeten.
Dag 10 Samosir
Vrije dag naar eigen inzicht, bijvoorbeeld om te wandelen in de omgeving, te zwemmen of een (optionele) boottocht op het meer.
Dag 11 Samosir – Medan
Na ontbijt, vertrek en overtocht naar Prapat en vervolgens autotocht naar Medan/luchthaven. Indien de tijd (afhankelijk van uw vlucht) het toelaat zijn er enkele stops mogelijk.

Prijzen

Personen Prijs per persoon
2-3 € 1.061,-
4-5 €    879,-
6 €    797,-
Éénpersoonstoeslag €    248,-

Inclusief

 • Hotelaccommodatie op basis van een tweepersoonskamer inclusief ontbijt
 • Vervoer in de vorm van een airconditioned busje inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur
 • Excursies zoals in het programma omschreven
 • Entreegelden
 • Gids gedurende de trip
 • Lunch op dag 5
 • Tent- en camping benodigdheden dag 6
 • Oversteek per boot
 • Brommerhuur
 • Rit op de olifanten

Exclusief

internationaal vliegticket
- calamiteitenfonds 2,50 per boeking
- reserveringkosten 35,- per boeking

Er geldt een hoogseizoen toeslag tot aan twee weken na
het suikerfeest.

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?