Top

Rondreis Papua: De Volkeren van Papua

🕒 11 dagen

Vanaf € 2929 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ hotelaccommodatie

✔️ alle maaltijden

✔️ vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur

✔️ alle brandstofkosten

✔️ alle parkeergelden

✔️ excursiegelden zoals in het programma omschreven

✔️ entreegelden zoals in het programma omschreven

✔️ gids tijdens de excursiedagen inclusief alle kosten van de gids

Exclusief:

❌ Uitgaven van persoonlijke aard

❌ Eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Reis van dag tot dag

 

DAG 1: DEKAI
U vliegt naar Dekai, een klein stadje aan de zuidkant van Wamena. Dekai is een nieuw ontwikkeld dorp tot stadje na het autonoom beleid een aantal jaar geleden. Toen wegen, luchthaven en een overheidskantoor werden gebouwd. Dekai is het gebied van de Manimo stam.

 

DAG 2: MUARA SIRETZ
In de morgen vertrekt u per brommer naar een kleine haven bij het dorpje Lopon. De spectaculaire rit gaat over onverharde paden. Vanuit Lopon vaart u over de Braza rivier. Op de terugreis stopt u bij verschillende dorpen die behoren tot de Citak Mitak bevolking. Tot 1980 liep deze bevolkingsgroep nog zonder kleren rond. Door de toegang van toerisme veranderde hun manier van kleding.

 

DAG 3: MABUL
U vaart u naar het dorp Mabul waar u kennismaakt met de Korowai bevolking. De inheemse mensen leven van de jacht en de landbouw. U overnacht bij de lokale bevolking in een tent voorzien van Klamboe.

 

DAG 4: REGENWOUD
Vandaag maakt u kennis met de Stone Korowai bevolkingsgroep die meer gesloten is dan de andere Korowai stammen. Ze wonen ver in het regenwoud en leven een nomadisch leven. Hun kleding bestaat slechts uit bladeren, gras en voor de vrouwelijke leden slechts stukjes boomschors. Deze dag gaat u volledig terug in de tijd. Overnachting in een tent.

 

DAG 5: REGENWOUD
U brengt deze dag door met de lokale bevolking. U gaat met hen mee naar hun dagelijkse activiteiten zoals het jagen op dieren of het oogsten van sago. Sago is hun belangrijkste voedselonderdeel maar leven ook van de visvangst of dieren zoals vogels, slangen, kikkers en zwijnen. Overnachting in een boomhut.

 

DAG 6: MUARA SIRETZ
Via Mabul reist u per boot terug naar Muara Siretz. Onderweg geniet u van een picknick lunch. Na aankomst in Muara Siretz, ziet u de bevolking terugkeren van hun dagelijkse werk. U verblijft in een traditioneel Asmat huis.

 

DAG 7: JINAK
Na het ontbijt vaart u over de Siretz rivier langs het dorp Wooi gelegen in Yapen waar de lokale bevolking aan de oever van de rivier aan het vissen zijn. In de middag komt u aan in Jinak, dat tot de Asmat bevolking hoort. U overnacht in het dorp.

 

DAG 8: YASAKOR
Na het ontbijt vaart u verder over de Siretz rivier tot aan het Fos Dor waar u rechts afslaat naar het Amborep dorp. Tijdens de tocht vaart u langs de lokale bevolking die vanuit hun zelfgemaakte kano’s vissen voor hun avondmaal. In de middag bezoekt u de longhouse van de Asmat bevolking en heeft u de kans kennis te maken met de voormalige kannibalen. U overnacht in het plaatselijke huis dat lijkt op een tent.

 

DAG 9: BIJ DE ASMAT
Deze dag brengt u door bij de Asmat bevolking om de ceremoniën en activiteiten mee te maken.

 

DAG 10: AGAT
De gehele ochtend wordt besteed aan meer informatie over de Asmat cultuur waar u verschillende activiteiten van de Asmat meemaakt zoals het culturele dansen, kano racen en de MBI paal met het natuurlijke vermogen om bescherming te bieden aan hun familieleden.

 

DAG 11: TIMIKA
Vroeg in de ochtend vaart u naar de luchthaven Ewer voor uw vlucht naar Timika en is tevens einde van uw reis.

Prijzen

2 – 3 personen: € 3140 ,-

4 – 5 personen: € 3110 ,-

6 personen: € 2929 ,-

1 persoonstoeslag: n.v.t.

Galerij

You don't have permission to register