Top

Reis op maat: Leuser National Park expeditie

🕒 10 dagen

Vanaf € 937 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ accommodatie op basis van een tweepersoonskamer + ontbijt

✔️ vervoer in de vorm van een airconditioned-busje inclusief chauffeur en

✔️ inclusief alle kosten van de chauffeur + jeep

✔️ excursies zoals in het programma omschreven inclusief olifantentocht

✔️ entreegelden

✔️ 4 lunches + 4 diners

✔️ camping equipement

✔️ gids gedurende de reis inclusief alle kosten van de gids

Exclusief:

❌ internationaal ticket

❌ calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

❌ reserveringskosten € 35,- per boeking

Reis van dag tot dag

 

 

 

 

 

 

DAG 1 MEDAN
Na aankomst op de luchthaven Polonia staat uw gids op u te wachten om u tijdens de reis te begeleiden. U krijgt tijd om u op te frissen voordat u een bezoek brengt aan ons kantoor voor uitleg van de trip. U maakt kennis met de Indonesische keuken en geniet van een heerlijk welkomstdiner.

 

 

 

 

 

 

DAG 2 BUKIT LAWANG
Voordat u Medan verlaat bezoekt u bakkerij Majestyk waar wij u kennis laten maken met de Indonesische koekjes (zoet en hartig). Daarna rijdt u van Medan naar Bohorok om er het rehabilitatiecentrum te bezoeken van de orang oetans. Onderweg stopt u bij een rubber- en palmplantage en in Kuala bezoekt u een traditioneel Sumatraans dorpje. Nadat u bent ingecheckt in uw eenvoudige jungle accommodatie maakt u een wandeling langs de oever van de rivier en steekt u over per traditionele kano. Er volgt een trektocht in het Leuser Nationaal Park op zoek naar orang oetans. U ziet de vele soorten aan flora en fauna, en u geniet van de zang van de vogels en de siamang (zwarte gibbon).

 

 

 

 

 

 

DAG 3 LANDAK RIVER
Vroeg in de morgen begint de voorbereiding voor de oerwoud expeditie van Bukit Lawang naar Tangkahan. Samen met uw gidsen trekt u door het regenwoud en ziet u een ongelofelijke diversiteit aan flora en fauna inclusief verschillende soorten vogels, apen, everzwijnen en wilde orchideeën. De trekking van vandaag is een uitdaging van 6 uur op golvend terrein in hete en vochtige omstandigheden. ’s Avonds komt u aan bij de Landak River, waar de gidsen de tenten opzetten voor de nacht en een heerlijk kampvuur diner zullen klaarmaken.

 

 

 

 

 

 

DAG 4 ARAS PINANG
Na het ontbijt, dat is klaargemaakt door onze lokale gids, vervolgt u uw weg nog dieper het oerwoud in en steekt u verschillende smalle rivieren over. Vandaag maakt u een andere 6 uur durende trekking, maar u zult worden beloond met het ongelooflijke landschap van het regenwoud van Noord Sumatra. In de namiddag komt u aan in Aras Pinang en wordt het kamp opgezet aan de oever van de rivier.

 

 

 

 

 

 

DAG 5 KERAPU RIVIER
Na een ontbijt, klaargemaakt door onze gids, begint u aan een trekking in de omgeving van de Kerapu rivier. De trekking van vandaag is uitdagend. U beklimt en daalt verschillende heuvels af. Met een beetje geluk ziet u meer wilde apen, vogels en misschien wilde orang oetans. U komt aan bij de Kerapu River en overnacht in een tent.

 

 

 

 

 

 

DAG 6 MUSAM RIVER
Na het ontbijt vervolgt u de trekking naar de Musam River op een avontuurlijke route dwars door het hart van het regenwoud. Na ongeveer een tocht van 6 uur, komt u aan bij uw kamp, opgebouwd naast de Musam River. U overnacht in een tent.

 

 

 

 

 

 

DAG 7 TANGKAHAN
Vandaag is de laatste dag van uw trektocht en gaat u op weg naar Tangkahan. U verlaat het regenwoud en komt langs verschillende plantages en dorpjes. Na ongeveer 2 uur lopen wordt u opgepikt door een jeep. Die brengt u naar de Seroja plantage en daarna naar Tangkahan. Wanneer u in uw onderkomen bent gearriveerd gaat u genieten van een welverdiende (koude) douche en rust nadat u de trekking heeft volbracht. ’s Avonds is er de mogelijkheid om met het lokale trekkingsteam een afscheidsdiner van de speciale traditionele keuken te nuttigen en ze te bedanken voor de ongelooflijke steun tijdens te tocht.

 

 

 

 

 

 

DAG 8 TANGKAHAN
Na de afgelopen 5 dagen de natuurlijke wonderen van Sumatra te hebben verkend, wordt u geleerd en wordt u uitgelegd hoe de wilde dieren en de lokale dorpen zij aan zij met elkaar kunnen leven. Daarna maakt u een wandeling langs de rivier en vervolgens een trekking per olifant door het tropisch regenwoud waarbij de rivier wordt overgestoken. Tijdens de tocht ziet u de uitbundige flora en fauna van het bos. Na de tocht daalt u de rivier af in een rubberband en ziet u het oerwoud van een geheel andere kant; de rivier. U kunt zwemmen in de rivier, zitten op het strand vol met vlinders of een douche nemen onder de junglewaterval.

 

 

 

 

 

 

DAG 9 RAIN FOREST RESCUE REHABILITATION PROJECT
Na een vroeg ontbijt, brengt u een bezoek aan het Gunung Leuser National Park Rainforest Rehabilitation Project. Hier bent u getuige van het revalidatieprogramma dat middels fondsenwerving heeft bijgedragen aan het project. Hier plant u een boom waar uw naam op komt te staan en hierdoor helpt een persoonlijke bijdrage te geven aan de regeneratie van het regenwoud van Sumatra en het natuurlijk verblijf van de Orang Utans. In de namiddag rijdt u terug naar Medan en u zult genieten van een afscheidsdiner.

 

 

 

 

 

 

DAG 10 MEDAN
U heeft een vrije ochtend zodat u uw laatste uren kunt benutten om Medan te verkennen. Daarna wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland.

Prijzen

2 – 3 personen: € 1150 ,- p.p.

4 – 5 personen: € 1085 ,- p.p.

6 personen: € 1028 ,- p.p.

Eénpersoonstoeslag: € 174 ,- p.p.

Galerij

You don't have permission to register