Top

Reis op maat Molukken Nootmuskaateilanden Banda

🕒 10 dagen

Vanaf € 602 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ Hotelaccommodatie

✔️ Ontbijt

✔️ 3x lunch

✔️ 4x diner

✔️ Vervoer inclusief chauffeur

✔️ Excursiegelden

✔️ Entreegelden

Exclusief:

❌ Overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld

❌ Uitgaven van persoonlijke aard

❌ Eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Reis van dag tot dag

Dag 1: Ambon

Na aankomst op de luchthaven van Ambon transfer naar uw hotel.Dag 2: Banda Neira

In de ochtend transfer naar de haven van Ambon voor uw overtocht naar Banda. Na aankomst loopt u dwars door de pasar naar uw hotel gelegen aan het water.

Dag 3: Banda Neira

Na het ontbijt gaat u op verkenning en wandelt u door de stad van Banda Neira. U bezoekt de oude stad van Neira met o.a. Fort Belgica, het Hatta Huis, de VOC head quarter, en een oude Protestantse kerk.

Dag 4: Pulo Ay

In de ochtend vertrek met een openbare boot naar Pulo Ay. Nadat u in uw accommodatie ingecheckt bent maakt u een wandeling over het eiland. De voorouders van de perkenier van den Broeke bouwden hun eerste plantage op het eiland, voordat zij verder zijn gaan uitbreiden naar het eiland Banda Besar. U bezoekt hier de overblijfselen van perk Welvaren huis, oude Protestantse Kerk en Fort Revenge. Alle Nederlandse bezittingen zijn genationaliseerd en worden beheerd door een Indische coöperatie werk. Iedere boer kan gelukkig profijt hebben uit deze eeuwenoude nootmuskaat plantage. U bevindt zich in een mooie omgeving en wandelt onder de schaduw van gigantische kanariebomen.

Dag 5: Pulau Hatta

Vertrek naar Banda Besar waar u wandelt naar de dorpen Kumber, Spanciby en Walang. Hier bezoekt u meneer van den Broecke in zijn perk. Deze man is de 13e generatie perkenier sinds de 17e eeuw. Banda is omgeven met kleine dorpjes langs de kust en een prachtige natuur. Daarna zet u uw verkenning voort naar Fort Concordia in het plaatsje Wayer. En tot slot vaart u naar het eiland Hatta, ooit bekend onder de naam Rozengain. U verblijft aan een prachtig wit zandstrand.

Dag 6-8: Pulau Hatta

Deze dagen geniet u heerlijk van uw bungalow direct gelegen aan zee. Vanaf het strand kunt u prachtig snorkelen. Maar vergeet niet het dorpje in te lopen waar de vis aan huis gedroogd wordt.

Dag 9: Banda Neira

Nog voordat u terug vaart naar Banda Neira wandelt u door verschillende dorpjes en heeft u volop de gelegenheid om te snorkelen in de prachtige wateren rondom Hatta.

Dag 10: Ambon

In de ochtend loopt u naar de haven waarvandaan de snelboot naar Ambon vertrekt. In ongeveer 5 uur varen arriveert u in de haven van Tulehu met aansluitend een transfer naar uw hotel.

Prijzen

2 personen € 790 ,- p.p.

3 – 4 personen € 783 ,- p.p.

5 – 6 personen € 602 ,- p.p.

1 persoonstoeslag € 253 ,- p.p.

Galerij

You don't have permission to register