Reis op maat Molukken: Nootmuskaateilanden Banda in 10 dagen

vanaf € 602 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 10 dagen
Reiscode 079
Dag 1: Ambon
Na aankomst op de luchthaven van Ambon transfer naar uw hotel.
Dag 2: Banda Neira
In de ochtend transfer naar de haven van Ambon voor uw overtocht naar Banda. Na aankomst loopt u dwars door de pasar naar uw hotel gelegen aan het water.
Dag 3: Banda Neira
Na het ontbijt gaat u op verkenning en wandelt u door de stad van Banda Neira. U bezoekt de oude stad van Neira met o.a. Fort Belgica, het Hatta Huis, de VOC head quarter, en een oude Protestantse kerk.
Dag 4: Pulo Ay
In de ochtend vertrek met een openbare boot naar Pulo Ay. Nadat u in uw accommodatie ingecheckt bent maakt u een wandeling over het eiland. De voorouders van de perkenier van den Broeke bouwden hun eerste plantage op het eiland, voordat zij verder zijn gaan uitbreiden naar het eiland Banda Besar. U bezoekt hier de overblijfselen van perk Welvaren huis, oude Protestantse Kerk en Fort Revenge. Alle Nederlandse bezittingen zijn genationaliseerd en worden beheerd door een Indische coöperatie werk. Iedere boer kan gelukkig profijt hebben uit deze eeuwenoude nootmuskaat plantage. U bevindt zich in een mooie omgeving en wandelt onder de schaduw van gigantische kanariebomen.
Dag 5: Pulau Hatta
Vertrek naar Banda Besar waar u wandelt naar de dorpen Kumber, Spanciby en Walang. Hier bezoekt u meneer van den Broecke in zijn perk. Deze man is de 13e generatie perkenier sinds de 17e eeuw. Banda is omgeven met kleine dorpjes langs de kust en een prachtige natuur. Daarna zet u uw verkenning voort naar Fort Concordia in het plaatsje Wayer. En tot slot vaart u naar het eiland Hatta, ooit bekend onder de naam Rozengain. U verblijft aan een prachtig wit zandstrand.
Dag 6-8: Pulau Hatta
Deze dagen geniet u heerlijk van uw bungalow direct gelegen aan zee. Vanaf het strand kunt u prachtig snorkelen. Maar vergeet niet het dorpje in te lopen waar de vis aan huis gedroogd wordt.
Dag 9: Banda Neira
Nog voordat u terug vaart naar Banda Neira wandelt u door verschillende dorpjes en heeft u volop de gelegenheid om te snorkelen in de prachtige wateren rondom Hatta.
Dag 10: Ambon
In de ochtend loopt u naar de haven waarvandaan de snelboot naar Ambon vertrekt. In ongeveer 5 uur varen arriveert u in de haven van Tulehu met aansluitend een transfer naar uw hotel.

Prijzen

2 personen 3-4 personen 5-6 personen 1 persoonstoeslag
€ 790,- € 783,- € 602,- € 253,-

Inclusief

  • hotelaccommodatie
  • ontbijt
  • 3x lunch
  • 4x diner
  • vervoer inclusief chauffeur
  • excursiegelden
  • entreegelden

Exclusief

  • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
  • uitgaven van persoonlijke aard
  • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?