Top

Reis op maat: Historisch Vietnam

🕒 15 dagen

Reis van dag tot dag

 

Dag 1: Saigon
Na aankomst op het vliegveld heeft u een transfer naar het hotel in de stad.

 

Dag 2: Saigon
Na het ontbijt bezoek aan het plattelandsdistrict Cu Chi, waar u de beroemde Viet Cong tunnels bezoekt. In de na middag stadstour door Saigon met onder meer bezoek aan Chinatown.

 

Dag 3: Saigon
Na het ontbijt een tocht naar de oostelijke provincie Tien Giang.In de hoofdstad My Tho bezoekt u de Vinh Trang Pagode. In een klein dorpje ziet u de productie van rijst mie. U maakt een boottocht over de Mekong en haar zijkanalen, met bezoek aan een fruitplantage en een imkerbedrijf.

 

Dag 4: Da Lat
Na het ontbijt een prachtige tocht naar Da Lat. U bezoekt de drijvende dorpen van La Nga, de Dambri waterval in Bao Loc en verblijft tussen de plantages van rubber, thee en koffie op de hoogvlakte.

 

Dag 5: Nha Trang
Onderweg naar Na Thrang bezoekt u het Bao Dai paleis, de hoge Ngoan Muc Pas en de K’ho minderheidsgroep. Tevens ziet u de Poklong-Chiarai Torens van het oude koninkrijk Champa.

 

Dag 6: Nha Trang
Na het ontbijt boottocht naar een idyllisch eilandje waar u kunt snorkelen langs de mooie koraalriffen.

 

Dag 7: Qui Nhon
Vandaag excursies in en buiten de stad. U ziet de Po Nagar Cham torens, het Oceanografisch Instituut, en buiten de stad bezoekt u prachtige rotsformaties in de Zuid-Chinese Zee als Hon Chong en de Feeënberg. Tot besluit gaat u naar Long Son Pagode met z’n enorme witte boeddhabeeld. Overnachting in de mooie badplaats Qui Nhon.

 

Dag 8: Hoi’An
Na aankomst in Hoi’An verkent u de oude stad met onder meer de overdekte Japanse brug, Phuc Kien pagode en clanhuis, het Phung Hung huis, de gezellige markt, de haven en het Franse Kwartier.

 

Dag 9: Hue
Na het ontbijt rijdt u naar Danang waar u het Cham Museum bezoekt. Onderweg ziet u de vijf toppen van Marble Mountains. In Hue, dat bijna 150 jaar lang de hoofdstad van Vietnam was tijdens de Nguyen Dynastie, bezoekt u de Keizerlijke Citadel en de Dongba Markt.

 

Dag 10: Hue
Na het ontbijt ziet u de tombes van de Nguyen keizers en prachtige oude pagodes, tijdens een boottocht over de Parfumrivier.

 

Dag 11: Hanoi
Na het ontbijt transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Hanoi. Na aankomst in het hotel heeft u een stadstour naar de Tran Quoc Pagode, de Tempel van Literatuur, het Geschiedkundig Museum,het oude Franse Kwartier en het stadsmeer Hoan Kiem.

 

Dag 12: Ninh Binh
Tijdens een tocht langs de historische Mandarijnenroute bezoekt u de oude hoofdstad HoaLu. Daarna vaart u per bamboebootje door het prachtige landschap van Tam Coc en Bich Dong. Overnachting in Ninh Binh.

 

Dag 13: Ha Long
Onderweg naar de schilderachtige Baai van Ha Long bezoekt u eerst nog het mausoleum van Ho Chi Min, de Eén Pilaar Pagode en een dorpje waar keramiek gemaakt wordt.

 

Dag 14: Hanoi
Na het ontbijt maakt u een boottocht naar enkele eilandjes en kalksteengrotten. Na afloop keert u terug naar Hanoi.

 

Dag 15: Hanoi
Uw facetreis eindigt met een transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

Galerij

You don't have permission to register