Top

Reis op maat: Het bijzondere Vietnam

🕒 13 dagen

Vanaf € 1353 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ Ontbijt

✔️ 2x lunch

✔️ 1x diner

✔️ Excursiegelden

✔️ Vervoer

Reis van dag tot dag

 

Dag 1: Saigon
Na aankomst op de luchthaven heeft u een transfer naar uw hotel.

 

Dag 2: Cu Chi
’s Morgens gaat u naar Cu Chi. Onderweg ziet u de bevolking in de rijstvelden en de dorpjes met houten huisjes. Aangekomen bij de tunnels van Cu Chi, krijgt u een indruk van het voormalige strijdtoneel. In de middag bezoekt u in Saigon het paleis van de president, Oorlogsmuseum, The Emperor of Jade pagode, Notre Damkerk, postkantoor en Ben Thanh markt.

 

Dag 3: Mekong Delta (My Tho)
In de morgen vertrekt u naar My Tho. U bezoekt Vinh Trang een boeddhistische tempel. U ontmoet een familie waar u de technieken van het maken van rice noodle kunt zien. Daarna maakt u een boottrip over de rivier Mekong naar Tortoise Eiland. Onderweg stopt u bij een fruitboomgaard waar u kennis maakt met het lokale leven. Met een paardenkar gaat u naar een workshop waar kokossnoepjes gemaakt worden. Geniet van een Sampan vaart in een mooie weelderig groene kanaal. U gaat per motorboot weer terug naar My Tho.

 

Dag 4: Hoi An
In de ochtend naar het vliegveld voor uw vlucht naar Da Nang. Na aankomst rijdt u naar Hoi An. Onderweg bezoekt u het museum Cham en ziet u China Beach. ‘s Middags arriveert u in Hoi An. De rest van de dag vrij te besteden.

 

Dag 5: Hoi An
Vandaag gaat u genieten van een wandeling in de omgeving van de oude stad. Hoogtepunten van de wandeling door de charmante straten met de Japanse overdekte brug, de lokale markt, Tang Ky House en de Fukhien Association. ‘s Middags geniet u van een boottocht langs de rivier Thu Bon en ziet u het leven langs de rivier. Daarna bezoekt u de Cua Dai strand om te relaxen.

 

Dag 6: Hoi An
In de vroege ochtend gaat het naar het werelderfgoed in My Son. Dit uit de 4de eeuw stammende gebied was ooit de culturele en religieuze hoofdstad van het Cham Koninkrijk met een aftakking van het Indiase Hindoeïsme. My Son is gesitueerd in een groene valleien beschermd door groene heuvels. De ruïnes van My Son zijn de grootste en meest intacte overblijfselen van Vietnam. Terug naar Hoi An voor vrije verkenning in de stad. De met keien geplaveide straten van de oude Franse wijk zijn een genoegen om door heen te wandelen, met zijn velen cafés, kunstgalerieën en handwerkwinkels. Hoi An is ook speciaal bekend om zijn kleermakers, met meer dan 60 winkels waar hoge kwaliteit maatkleding wordt gemaakt.

 

Dag 7: Hue
‘s Morgens vertrekt u naar Hue. Onderweg bezoekt u een school en nuttigt u een drankje in het mooie Lang Co Beach. In Hue bezoekt uhet vroegere Imperial Citadel en Forbidden Purple City. Hue was de hoofdstad van Vietnam tot vroeg in de 20ste eeuw. Dit was ook het aangezicht van sommige van de meest brutale gevechten tijdens de beruchte Tet Offensive. Uw dag eindigt met een bezoek aan de Dong Ba markt.

 

Dag 8: Hanoi
U maakt een idyllische vaartocht over de Parfum-rivier en bezoekt aan de oevers de indrukwekkende keizerlijke graftombes van de Nguyen Dynastie. De Koninklijke tombes, met hun botanische tuinen, mooie open lucht paviljoens en talrijke tombes, waar de zeven Nguyen keizers liggen voor een nobele en comfortabel leven hebben na de dood. De tombes van Minh Mang en Tu Dac zijn de meest elegante terwijl die van Khai Dinh de meest ongebruikelijke is. U vervolgt de weg naar Thien Mu Pagode, één van Vietnam’s oudste en mooiste boeddhistische tempel. Transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Hanoi.

 

Dag 9: Hanoi
U bezoekt het grafhuis van Ho Chi Minh, een pagode bestaande uit één zuil, een volkskunde museum, een literatuur tempel en een museum met kleine kunst. ‘s Middags bezoekt u Hoa Lo gevangenis, bekend als het Hanoi Hilton, de Huc Bridge & Ngoc Son Tempel. U maakt een fietstocht door het oude gedeelte van Ha Noi. ‘s Avonds maakt u een water marionetten uitvoering mee.

 

Dag 10: Ha Long
U rijdt naar Ha Long. U stopt in Hai Duong waar men zijden schilderijen maakt. In Ha Long gaat u aan boord voor een prachtige tocht door de baai met zijn grillige kalksteenrotsen in zee. Een fantastische vaart met velen bijzondere hoogtepunten. Per roei bootbezoekt het vissersdorp Van Chai en de Hang Doi watertunnel. Overnachting op de Junk.

 

Dag 11: Hanoi
U verwelkomt de dag met een Tai Chi training en u heeft de kans om de zonsopgang over de baai te zien. U bezoekt het oogverblin dende Sung Sot grot. U krijgt een buffet brunch terwijl er teruggevaren wordt door de Ha Long baai naar de pier.

 

Dag 12: Hanoi
Vandaag gaat u naar Ninh Binh, op ca. 100 km van Ha Noi. U bezoekt de Dinh & Le koningstempel in Hoa Lu. Het hoogtepunt van deze trip is een Sampan ride naar Tam Coc, bekend als Vietnamese “inland” Halong Bay. U maakt een boottocht, bezoekt enorme grotten, ziet vissers en kalksteenformaties. U vaart langs de Bicht Gongcave. U geniet van een boottocht over de Hoang Long rivier om de schoonheid van het natuurlandschap te overdenken. Daarna bezoekt u de heetwaterbronnen.

 

Dag 13: Hanoi
Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 personen: € 1770 ,- p.p.

3 – 4 personen: € 1542 , – p.p.

5 – 6 personen: € 1353 ,- p.p.

1 persoonstoeslag: € 568 ,- p.p.

Galerij

You don't have permission to register