Top

Reis op maat: Het beste van Namibië

🕒 14 dagen

Informatie

Inclusief:

✔️ ontbijt

✔️ selfdrive           

Reis van dag tot dag

 

Dag 1: Windhoek
Na aankomst op de luchthaven van Namibië haalt u uw huurauto op bij het verhuurbedrijf en ontvangt o.a. landkaart, route beschrijving,brochures en de vouchers die u onderweg nodig hebt. U rijdt naar uw eerste bestemming in Windhoek.

 

Dag 2: Kalahari
Na het ontbijt rijdt u de South Drive via Rehoboth en Kalkrand naar uw lodge aan de rand van de Kalahari woestijn. In de middag kunt u optioneel deelnemen aan een natuur excursie per 4×4, waar u de gelegenheid hebt om uw eerste ontmoeting te hebben met de dieren zoals springbok, oryx, zebra en struisvogel.

 

Dag 3: Fish river Canyon
U gaat op weg via Keetmanshoop naar uw lodge in het gebied van de Fish River Canyon. Onderweg kunt u het Quivertree woud zien met zijn Giants Playground. Deze locatie ligt slechts enkele kilometers ten noordoosten van Keetmanshoop.

 

Dag 4: Fish river Canyon
U hebt de gehele dag de gelegenheid om de Fish River Canyon te bezoeken. De kloof is de tweede grootste kloof in Afrika. Het ravijn is een spectaculair fenomeen dat zich in miljoenen jaren ontwikkelde tot zijn huidige vorm. De volledige lengte is 160 kilometer, 27 kilometer breed en heeft een diepte van 500 meter. Afhankelijk van de waterstand is er altijd wel water in de poelente vin den, met uitzondering van droge jaren.

 

Dag 5: Tsariss Pass
Na ontbijt vertrek via Seeheim en Helmeringhausen naar uw lodge aan de voet van de Tsariss Pass. Onderweg kunt u het kasteel Duwisib bezoeken. Dit fort is een stevige structuur van rood zandsteen en heeft geschutsopstellingen en torens. Het fort is voltooid in 1909.Het interieur is in dertijd per schip aangevoerd vanuit Duitsland en werd ontscheept in Lüderitz. Het vervoer van de goederen geschiedde per ossenwagen, over een afstand van 640 kilometer, alvorens zijn bestemming in Duwisib te bereiken. U kunt er nog steeds het originele meubilair, kunstwerken en wapens uit de 18de en 19de eeuw zien.

 

Dag 6: Sesriem
Vroeg vertrek om één van de hoogtepunten van Namibië, de Sossusvlei, te bezoeken. Dit is een duinenlandschap die een hoogte kunnen bereiken van ca. 300 meter. De warme tinten van het zand, van bleek abrikoos via steen oranje tot diep rood, contrasteert levendig met het verblin dend wit van de vlakke klei pannen. Na uw bezoek terug naar Sesriem en vervolg in noordelijke richting naar uw lodge bestemming aan de rand van het Namib Naukluft Park.

 

Dag 7: Swakopmund
Na een ontspannen ontbijt rijdt u via Solitaire, Ghaub en Kuiseb Pass naar Walvis Bay. In Walvis Bay kunt u in de lagune pelikanen en flamingo’s observeren. Via de prachtige kustroute rijdt u verder naar Swakopmund. Swakopmund is een liefelijke badplaats aan dewest kust. U treft hier nog een authentiek Beiers dorp dat genesteld ligt tussen zee en woestijn.

 

Dag 8: Swakopmund
U heeft de gehele dag ter vrije beschikking en eventueel optioneel deel te nemen aan één van de activiteiten in en rond Swakopmund zoals; robben- en dolfijnencruise vanuit Walvis Bay, quadrijden, fietsexcursies en panoramavluchten.

 

Dag 9: Twyfelfontein
U rijdt via Henties Bay en Uis naar uw lodge in Twyfelfontein. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de Brandberg voor een fraaie wandeling en tevens de beroemde White Lady schildering zien.

 

Dag 10: Twyfelfontein
U hebt de gehele dag de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de omliggende regio. Twyfelfontein heeft een grote open lucht galerie. U treft hier rotsschilderingen aan die uit het steentijdperk stammen. De verzameling wordt beschouwd als één van de rijkstecollecties van Afrika. Bezoek ook de orgelpijpen en Burn Mountain alvorens u het versteende bos bezoekt.

 

Dag 11: Ethosia National Park
Na uw ontbijt rijdt u via Khorixas naar Outjo. Op de route kunt u de Vingerklip bezoeken. Vervolg uw route naar uw lodge ten zuidenvan de Etoshia grens.

 

Dag 12: Ethosia National Park
In de ochtend vertrekt u voor het bezoek aan het Etosha Park. Het 22.270 m2 tellende park bestaat voornamelijk uit woestijn en savannen en wordt tot het grootste natuurpark van Afrika gerekend. Hoogtepunt van het park is de mogelijkheid om de dieren in het wild te kunnen gadeslaan bij de drinkplaatsen. U treft er 114 soortenzoogdieren w.o. de leeuw, cheeta, luipaard en antiloop maar natuurlijk ziet u ook de vele vogelsoorten. In de middag verlaat u het park weer aan de oostelijke zijde en overnacht u op een wildfarm aan de grens van het Etosha Park.

 

Dag 13: Little Waterberg
Vandaag rijdt u via Tsumeb en Otjiwarongo voor uw overnachting in de nabijheid van de Little Waterberg. In de middag kunt u optioneel deelnemen aan een tocht naar het Cheetah Conservation Fund of Namibia of u maakt zelf een wandeling via de uitgezette route naar de top van de Little Waterberg. Maar u kunt ook een tochtje maken van ca. 30 minuten naar het Waterberg Plato Park.

 

Dag 14: Okahandja
Na het ontbijt naar Okahandja. Okahandja stad is van grote betekenis voor het Herero volk omdat het ooit de residentie was van de Chief Samuel Maharere. Elk jaar op 26 augustus (Herero day) is er een grote bijeenkomst van de Herero om eer te bewijzen bij de graven van hun grote leiders. De stad is tevens bekend als centrum van de houtsnijders uit het noorden. Dit is een goede lokatie om er kwalitatief goed houtsnijwerk te verkrijgen van een handvervaardigde waterbuffel, giraffe of neushoorn. Daarna gaat u naar de internationale luchthaven en levert u uw auto in.

   

Galerij

namibië reis op maat 14 dagen smaragd reizen
You don't have permission to register