Top

Groepsreis: Sri Lanka in geuren en kleuren

🕒 22 dagen - vanaf € 2935 p.p.

Groepsreis: Sri Lanka in geuren en kleuren

🕒 22 dagen
Vanaf € 2935 p.p.

Informatie

Globetrotter Amy Foss neemt je mee naar Sri Lanka. De prachtige route loopt langs onbekende gebieden waar het toerisme nog niet of nauwelijks tot ontwikkeling is gekomen. Sri Lanka is een prachtige reisbestemming met een fascinerende eigen cultuur. Tijdens deze reis maak je kennis met de diversiteit aan culturen en de uitzonderlijk mooie flora en fauna waaraan Sri Lanka zo rijk is. Tijdens deze uitzonderlijk mooie reis maak je tevens kennis met de enorme diversiteit van de Sri Lankaanse keuken.
Deze reis wordt gemaakt van 11 maart t/m 1 april 2022.

Ben jij eraan toe om weer op reis te gaan?
Wil jij de onbekende gebieden van Sri Lanka verkennen?
Heb je zin in een bijzonder avontuur?

Dan is dit de reis die bij jou past…………………
Je kunt boeken door ons te bellen 0228-312231, een Whats App te sturen naar 06-53134683 of door een e-mail te sturen naar info@smaragd-reizen.nl
Vermeld: ‘Sri Lanka in geuren en kleuren’
Voor meer informatie over Smaragd Reizen ga je naar www.smaragd-reizen.nl

Bijzonderheden:
* verlenging mogelijk
* u kunt uw persoonlijke wensen kenbaar maken
* maximaal 16 deelnemers
* vertrekgarantie vanaf 10 deelnemers

Inclusief:
– retourvlucht Amsterdam-Colombo en Colombo-Amsterdam
– luchthavenbelasting Schiphol € 32,-
– luchthavenbelasting Sri Lanka € 53,-
– brandstof- & veiligheidstoeslagen € 354,- (op dit moment)
– accommodatie op basis van een tweepersoonskamer inclusief ontbijt
– vervoer van een bus inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur
– alle benzinekosten
– alle parkeergelden
– alle excursiegelden zoals in de offerte omschreven
– alle entreegelden zoals in de offerte omschreven
– alle bootkosten
– jeep tijdens de jeepsafari
– National park fee
– allerlei snoeperijen tijdens de reis
– allerlei streetfood proeverijen
– Sri Lankaanse gids inclusief alle kosten
– Nederlandse reisbegeleiding inclusief alle kosten
– visum Sri Lanka
– verplichte lokale Covid 19 verzekering

Exclusief:
* overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
* fooien voor gidsen, chauffeurs en andere diensten
* vertrekbelasting Nederland € 11,00
* reis- & annuleringsverzekering
* verplichte bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* verplichte bijdrage SGR € 5,00 per persoon
* reserveringskosten € 45,- per boeking

Reis van dag tot dag

Dag 1 Amsterdam
Vanaf Schiphol vertrekken we richting Sri Lanka. Tijdens de comfortabele vlucht genieten we van de goede service aan boord.
Dag 2 Negombo
Na aankomst op de luchthaven Bandaranayke van Negombo rijden we naar onze accommodatie. Nadat we ons hebben opgefrist maken we een wandeling en verkennen we de omgeving. Natuurlijk maken we vandaag kennis met de heerlijke keuken van Sri Lanka.
Dag 3 Negombo
Na het ontbijt bezoeken we de lokale vismarkt en zien we de vissersboten binnenkomen met hopelijk hun rijke vangst. We zijn getuige van de dagelijkse activiteiten van de vissers, waaronder het uitzoeken en sorteren van de vis en de verkoop daarvan. In de middag zullen we genieten van een uitzonderlijk mooie boottocht door Muthurajawela. Muthurajawela is een wetland-ecosysteem aan de kust in het Gampaha-district van de westelijke provincie Sri Lanka. Het moerasland is een beschermd gebied met een grote diversiteit aan struikgewas, mangroven, reptielen, vogels en insecten.
Dag 4 Kalpitiya
Vandaag vertrekken we bijtijds naar het pittoreske en ongerepte gebied van Kalpitiya. Het is er heerlijk vertoeven in het kustplaatsje en als het weer meezit bezoeken we in de namiddag het tropische strand met zijn wuivende palmbomen en azuurblauwe zee en genieten we mogelijk van een spectaculaire zonsondergang. Met een drankje in onze hand brengen we een toast uit op een onvergetelijke reis.
Dag 5 Kalpitiya
Kalpitiya is een geweldige plek om op zoek te gaan naar de vele dolfijnen die hier in de wateren voorkomen. Gelukkig reizen we in een periode waarin de dolfijnen veelal optimaal gespot kunnen worden. Vroeg in de morgen klimmen we in onze boten en gaan we op zoek naar de speelse, duikende en prachtige dolfijnen. Dit vrolijke schouwspel zal beslist een onvergetelijke ervaring zijn.
Dag 6 Kalpitiya
Vandaag wordt het een actieve dag! Na het ontbijt maken we ons op voor een avontuurlijke tocht, per kajak door de prachtige Kappalady Lagune. In alle rust peddelen we, met z’n tweeën in een kajak gezeten, langs de mangrove waar je veel vogels kunt spotten. Onderweg maken wij verschillende stops om de vele dieren in hun leefgebied te observeren. Ook is er deze dag gelegenheid om de oudste moskee van Sri Lanka te bezoeken. Na de inspanningen van de ochtend brengen we de middag door aan het gezellige strand met zijn knusse restaurantjes en zullen we beslist genieten van de vers geroosterde vis.
Dag 7 Kalpitiya
Deze dag is vrij ter besteding en kunnen we ons weer op laden voor het volgende traject.
Dag 8 Jaffna
Na het ontbijt verlaten we Kalpitiya en gaan we op weg naar het Wilpattu heiligdom dat in 1938 werd uitgeroepen tot National Park. Wilpattu National Park is de thuisbasis van onder andere de lippenbeer. Per jeep maken we een spannende safaritocht door dit fraaie park. Er zijn wel 30 soorten zoogdieren waaronder het Sri Lankaanse luipaard, Sri Lankaanse luiaardbeer, gevlekte herten, buffels, sambar en mangoesten. Wie weet komen wij wel oog in oog te staan met de Sri Lankaanse olifant. De dag eindigt in Jaffna gelegen in een wonderschoon gebied dat spijtig genoeg vanwege een jarenlange oorlog niet voor toeristen te bereizen was.
Dag 9 Jaffna
Onze tuk tuk’s staan al op ons te wachten. Met een hele rits van deze grappige voertuigen rijden we door Jaffna langs oude koloniale buitenwijken, smalle straatjes, kerken en prachtige oude tempels. We bezoeken de gezellige Jaffna-markt met een ruime keuze aan lokale goederen zoals etenswaren, kleding en nog zoveel meer. Ook de Nederlanders hebben hier een stukje geschiedenis achter gelaten. Het Fort Jaffna werd gebouwd in 1619 door de Portugezen maar werd later door de Nederlanders herbouwd en uitgebreid. Aansluitend gaan we bij een plaatselijke familie een verrukkelijke Sri Lankaanse maaltijd koken. Tegen etenstijd zullen we samen met hen genieten van onze eigen bereide maaltijd.
Dag 10 Jaffna
Vandaag weer een spannende dag. Per boot vertrekken we naar het historisch Delft eiland, tussen Sri Lanka en India. Hoewel velen het eiland nog steeds aanduiden met de koloniale Nederlandse naam Delft, staat dit eiland voor de kust van Jaffna plaatselijk bekend als Neduntivu. Het eiland is grotendeels onbewoond, maar is rijk aan wilde paarden die er vrij rondlopen over de dorre vlaktes aan zee. Vanwege de grote uitgestrektheid van het eiland kan dit het beste worden verkend per tuk tuk. We zien de erfenissen van Delft, waaronder het oude koloniale fort dat voornamelijk uit koraal is opgebouwd.
Dag 11 Trincomalee
Vroeg in de morgen vertrekken wij naar Tricomalee, het gebied waar tijdens de burgeroorlog de beruchte Tamil tijgers de dienst uitmaakten. Onderweg bezoeken we de Iranamadu Tank, gelegen op 8 km afstand van de stad Kilinochchi en is een van de grootste kunstmatige irrigatiereservoirs in Sri Lanka. Door de opkomst van het toerisme in het noorden van Sri Lanka is er nu gelegenheid om dit bijzondere project te bezoeken.
Dag 12 Trincomalee
Deze dag is ter vrije besteding en bij uitstek geschikt om de vele opgedane indrukken te verwerken.
Dag 13 Trincomalee
Tijd om de onderwaterwereld van Sri Lanka te bekijken. Met zwemkleding, waterschoenen en onze snorkeluitrusting vertrekken we naar het eiland Pigeon waar we een van de beste snorkelplekken van Sri Lanka vinden. De ongeveer 100 koraalsoorten die het eiland omringen zijn een perfect leefgebied voor de wel 300 soorten exotische vissen. Hier kunnen we naar hartenlust snorkelen maar je kunt ook heerlijk genieten van een mooi uitzicht over zee of een wandeling maken over een van de rotspaden.
Dag 14 Mahiyanganaya
We gaan vandaag naar de stad Mahiyanganaya dichtbij de Mahaweli rivier gelegen. Hier vlakbij vinden we het dorp Dambana, het leefgebied van de inheemse Vedda bevolking, de oorspronkelijk bevolking van Sri Lanka. Deze bevolking bestaat nog slechts uit 350 families, een aantal dat aanzienlijk is afgenomen ten opzichte van de eens ooit zo bloeiende gemeenschap. Door de moderne tijd hebben de ‘Vedda’, die hun traditionele manier van leven niet op willen geven, het erg moeilijk om zich te handhaven. Ondanks de dreigingen van de omgeving blijven ze vastbesloten om hun tradities voort te zetten ten behoeve van de toekomstige generaties.
Dag 15 Mahiyanganaya
Na het ontbijt de wandelschoenen aan voor een prachtige wandeling naar Danigala-Alien Rock, een uniek gevormde rots in de buurt van Aralaganwila in de wijk Polonnaruwa. Ooit schijnen er in dit gebied UFO-waarnemingen en buitenaardse activiteiten te hebben plaatsgevonden waardoor het de naam “Alien Mountain” heeft gekregen.
Dag 16 Belihuloya
Deze dag is ter vrije besteding om te relaxen of te wandelen.
Dag 17 Belihuloya
We gaan op weg naar de Fa Hien-grot ook wel de Pahiyangala grot genoemd. De grot ligt in het district Kalutara. Volgens de legende is deze grot genoemd naar een boeddhistische monnik uit de historische tijd met de naam Faxian ofwel Fa Hien. In deze grot zijn er veel gefossiliseerde overblijfselen gevonden met onder andere menselijke resten en diverse bloemsoorten.
Dag 18 Belihuloya
Op ongeveer 1,5 km afstand van de Balihuloya ligt de Pahanthuda waterval en natuurlijk gaan we deze waterval bezoeken. Na een stevige wandeling worden we beloond met het fraaie uitzicht op de waterval. De waterval dankt zijn naam aan het feit dat het waterbad de vorm van een “pahana” ofwel een pit van een olielamp schijnt te hebben. We zullen het zien.
Onderweg stoppen we ook nog bij een rijstveld waar we uitleg krijgen over het proces van de rijstbouw en wel van het planten van rijst tot aan het oogsten. Wellicht krijgen we een baaltje rijst mee naar onze accommodatie zodat onze kok een authentieke rijst- en currymaaltijd voor ons kan bereiden met vis uit het plaatselijke meer als heerlijke aanvulling.
Dag 19 Tangalle
Vandaag verlaten we Balihuloya en reizen naar de vissersplaats Tangalle. De fraaie tocht gaat door een heuvelachtige omgeving. Tangalle is een kleine vissershaven met herinneringen aan de Nederlandse tijd van de 18e eeuw. Er zijn prachtige huizen met uitzicht op het glinsterende strand van Seenimodara. Seenimodara is een van de mooiste en grootste baaien van het eiland die wordt beschermd door het omringende rif van de oceaan. De met palmbomen omzoomde baai is een lust voor het oog. We bezoeken het Rekawa Turtle Sanctuary waar zeeschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen. De zeeschildpadden kunnen het hele jaar door in Rekawa worden waargenomen in hun natuurlijke leefomgeving. In tegenstelling tot andere schildpaddenkwekerijen aan de westkust, worden de eieren hier ongestoord in het zand gelaten. Hoewel er geen garantie is dat de zeeschildpadden elke nacht aan land zullen komen, kunnen we er zeker van zijn dat we een geweldig (nachtelijk) avontuur zullen beleven op een van ’s werelds mooiste stranden.
Dag 20 Tangalle
Vrij ter beschikking.
Dag 21 Tangalle
Het avontuur zit er op, rond middernacht we moeten afscheid nemen van het mooie en vriendelijke Sri Lanka. De hele dag is nog ter vrije besteding en hebben wij de kamers tot ons vertrek ter beschikking. Uiteindelijk is er geen ontkomen aan en reizen wij terug naar Nederland.
Dag 22 Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Prijzen

Prijs per persoon: € 2935 ,-

1 persoonstoeslag € 540,- p.p.

Galerij

You don't have permission to register