Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Groepsreis Molukken: Parels van de Molukse Archipel

vanaf € 2.999 p.p.
Type Groepsreis naar Azië, Afrika en Oceanië
Duur 23 dagen
Reiscode Mol04

Na een aantal zeer succesvolle reizen door de Molukse Archipel neemt Indonesië kenner Amy Foss u dit keer mee naar een aantal bekende en minder bekende bestemmingen binnen de fascinerende Molukken. Van nieuwe eilanden die als schitterende parels in de heldere zee liggen tot en met indrukwekkende bezoeken aan de onbekende “red head” stammen en van de interessante historische spots tot prachtige adembenemende zeetuinen waar u naar hartenlust kunt snorkelen.

Een reis door de Molukken is avontuurlijk. Houdt daarom rekening met eenvoudige accommodaties en simpel vervoer op plaatsen waar weinig luxe en comfort te vinden is. U reist dwars door de binnenlanden van de eilanden waar u in aanraking komt met mens en natuur die u stoutste verwachtingen zullen overtreffen.

Door de Corona is de reis met beide datums verplaatst naar een nieuwe vertrekdatum
Deze unieke reis vindt plaats op twee verschillende datums: 30 oktober t/m 22 november 2021 (wegens annulering 4 plaatsen beschikbaar)
                                                                                                                                         10 maart t/m 2 april 2022 (vol)

Wat u moet weten:
* Wanneer u voor onderstaande reis kiest is een flexibele instelling vereist. Wij zijn immers afhankelijk van de lokale weersomstandigheden, vluchten en boten dus kan het voorkomen dat uw reis ter plaatse kan veranderen
* U moet rekening houden met eenvoudige accommodaties en transportmiddelen
* gedurende de reis is flexibiliteit vereist.

2021 en 2022 lijken ver weg maar de belangstelling voor de Molukken is groot en vol = vol
Het is mogelijk om alvast een optie op deze bijzondere reis te nemen door ons te bellen 0228-312231 of een e-mail te sturen naar info@smaragd-reizen.nl ovv; Parels van de Molukse Archipel

Bijzonderheden:
* verlenging mogelijk
* u kunt uw persoonlijke wensen kenbaar maken
* maximaal 16 deelnemers
* vertrekgarantie vanaf 10 deelnemers
Dag 1 Amsterdam
Vertrek vanaf Schiphol vanwaaruit wij na een stop in Jakarta naar Ambon vliegen. Tijdens de vlucht zullen wij genieten van de hartelijke en prettige service van Garuda Indonesia.
Dag 2 Ambon
Na aankomst op de luchthaven Pattimura op het eiland Ambon staan onze enthousiaste gidsen ons al op te wachten en zullen alle mogelijk inspanning doen om ons Molukken avontuur tot een groot succes te maken. Nadat de bagage van de band is genomen, wat voor ons verzorgd wordt, wij hebben immers vakantie, rijden wij langs de prachtige baai van Ambon naar onze accommodatie gelegen in het centrum van Ambon stad. De rest van de dag kunnen wij acclimatiseren na de lange reis.
Dag 3 Dobo
Na het ontbijt gaan wij weer richting luchthaven voor de vlucht naar Dobo. Veel bagage kan op deze vlucht niet worden meegenomen dus nemen wij alleen het hoognodige voor ons verblijf op Aru mee. Wij strijken neer op een van de ongeveer 800 eilandjes (waarvan er velen onbewoond zijn) die de Aru Archipel telt. Wij verblijven op het eiland Wamar, met als belangrijke havenplaats Dobo. Nadat wij ons gesetteld hebben in onze accommodatie met zijn prachtige uitzicht, vertrekken wij naar Pantai Batu Kora. De bevolking hier leeft van het splijten van stenen welke gebruikt worden voor de aanleg van wegen. Maar Pantai Batu Kora staat ook bekent om zijn prachtige strand omringd door talrijke palmbomen.
Dag 4 Dobo
Vandaag hebben wij een interessante dag voor de boeg. Na het ontbijt rijden wij naar het monument van Yos Sudarso, een Indonesische marineofficier die gedood werd tijdens de slag in de Arafurazee. Daarna bezoeken wij de lokale traditionele markt en de nabij gelegen vissershaven. In het vriendelijke dorp Dok maken wij een wandeling en nemen de tijd om de hartelijke bewoners wat nader te leren kennen. Na de lunch rijden wij langs het huis van de regent die hier bupati wordt genoemd. De rijstvelden die wij gaan bezoeken worden hier ladangs genoemd omdat het gaat om droge rijstbouw. De dag eindigt aan het strand van Karunya waar wij in alle rust de vele indrukken van deze bijzondere dag kunnen verwerken.
Dag 5 Dobo
In de ochtend stappen wij vanaf onze accommodatie op de boot. Wij volgen de ‘voetsporen’ van de Europeanen die ooit voet aan wal zetten in deze omgeving en bekijken het oude Portugese fort ‘Benteng Kota Lama’ en bezoeken de oude protestantse kerk. Op het eiland Wamar leeft men van de visvangst en het kweken van parels. Natuurlijk is een bezoek aan een parelkwekerij onderdeel van ons programma van vandaag. In het dorp Samang gaan wij op visite bij een vissersgezin waar wij het leven van de lokale bevolking van dichtbij kunnen ervaren.
Dag 6 Dobo
Vandaag stappen wij wederom op de boot en varen naar het eiland Babi. Het wordt volop genieten van zon, zee en strand waar later op de dag een heerlijke BBQ lunch zal worden geserveerd. Voldaan van alle heerlijkheden vervolgen wij onze fraaie tocht naar het dorp Durjela waar wij stoppen om te genieten van koffie en thee met uiteraard wat lokaal lekkers. Ook brengen wij een bezoek aan de Rumah Adat, de nog weinig bestaande traditionele huizen op het eiland.
Dag 7 Ambon
Wij nemen afscheid van Aru en vliegen terug naar “The City of Music” Ambon. Nadat wij opnieuw zijn ingecheckt in onze gezellige en vertrouwde accommodatie in Ambon stad nemen wij u mee voor een wandeling in de omgeving. De tocht gaat langs het gemeentehuis, het sportcomplex, het standbeeld van de vrijheidsstrijder Pattimura, de World Peace Gong, de winkeltjes en het beroemde café Sibu Sibu. U zult genieten van deze gezellige, drukke en sfeervolle stad.
Dag 8 Masohi
Vroeg in de morgen brengt de bus ons naar de haven Liang waar wij op de ferry stappen voor de oversteek naar de haven Kairatu gelegen op het eiland Seram. Onderweg naar Masohi maken wij een tocht langs de rijstvelden en in Waipia bezoeken wij een huisindustrie waar Nata de Coco, een geleiachtig kokos drankje, wordt gemaakt. Wellicht heeft u dit weleens in de toko gekocht. Hier zien wij het gehele bereidingsproces en wij gaan niet eerder weg voordat wij dit lekkers hebben geproefd.
Dag 9 Runusa
Na het ontbijt staan buiten de becakrijders al klaar om ons met dit bijzondere vervoermiddel de stad te laten zien. Onderweg stoppen bij een stalletje waar wij ons te goed kunnen doen aan de welbekende nasi kuning (geurige gele rijst). Opstappen…en vervolgen onze rit met de verkoelende wind om ons heen en stoppen bij Baileo Soekarno (het regeringshuis), een prachtige, reusachtige, eeuwen oude Waringin boom en de gezellige pasar. Later op de dag verlaten wij Masohi voor nieuwe belevenissen en rijden wij naar het dorp Runusa waar wij de onbekende ”red head” stam bezoeken met hun fraaie traditionele huizen. Wij zullen ons hier, na de gebruikelijke, hartelijke ontvangst direct “thuis” voelen en blij zijn dat wij hier twee nachten mogen verblijven.
Dag 10 Runusa
De dag begint al vroeg en ons team heeft inmiddels een ontbijt voor u klaar gemaakt. De hele dag trekken wij op met de bewoners van het dorp en helpen hen met de dagelijkse activiteiten zoals het vlechten van mandjes, dakbedekking en andere bezigheden. Dit wordt heel zeker een dag die u nog lang zal bijblijven.
Dag 11 Tehoru
Onderweg naar Tehoru bezoeken wij in Wanasa een andere “red head’ stam, een stam met weer geheel eigen cultuur. Bij deze stam draagt alleen het hoofd van de stam een rode doek om het hoofd. Aan het strand van Sopelessy relaxen wij een poosje en maken, samen met een aantal vrouwen uit het dorp, lupis een zoete snack die ons goed zal smaken. Vervolgens reizen wij door naar Tehoru. Omdat de Molukse bevolking zeer muzikaal is moeten wij er niet vreemd van opkijken wanneer wij zo nu en dan getrakteerd worden op een spontane voorstelling met de prachtige zang uit dit eilandenrijk begeleid met gitaar en/of ukelele.
Dag 12 Tehoru
Deze dag gaan wij het eiland weer op een andere manier beleven. In Desa Makariki zien wij hoe sopi (alcoholische drank) gemaakt wordt. Al nippende aan het goddelijke drankje brengen wij een toost uit op de Molukse manier “Kalwedo”. Wij voelen ons senang en genieten van de heerlijke tropische warmte van de Molukken zo rijk aan geuren en kleuren. Ook het proces van het bereiden van gula merah (rode palmsuiker) maken wij mee en als wij geluk hebben staat er vers gemaakte wajik op tafel waar de gula merah in gebruikt wordt. Later stoppen wij bij de waterbronnen van Ninifala met hun prachtige turquoise kleur waarna wij in het dorpje Hatumete onze lunch gebruiken. En omdat wij vandaag toch een culinaire dag beleven stoppen wij tenslotte ook nog in Mosso waar wij ons tegoed kunnen doen aan de snack ‘onde onde’ voordat wij terugkeren naar onze accommodatie.
Dag 13 Tehoru
Deze dag gaan wij het eiland weer op een andere manier beleven. In Desa Makariki zien wij hoe sopi (alcoholische drank) gemaakt wordt. Al nippende aan het goddelijke drankje brengen wij een toost uit op de Molukse manier “Kalwedo”. Wij voelen ons senang en genieten van de heerlijke tropische warmte van de Molukken zo rijk aan geuren en kleuren. Ook het proces van het bereiden van gula merah (rode palmsuiker) maken wij mee en als wij geluk hebben staat er vers gemaakte wajik op tafel waar de gula merah in gebruikt wordt. Later stoppen wij bij de waterbronnen van Ninifala met hun prachtige turquoise kleur waarna wij in het dorpje Hatumete onze lunch gebruiken. En omdat wij vandaag toch een culinaire dag beleven stoppen wij tenslotte ook nog in Mosso waar wij ons tegoed kunnen doen aan de snack ‘onde onde’ voordat wij terugkeren naar onze accommodatie.
Dag 14 Sawai
Heerlijk, even een dag helemaal niets doen, lekker lui zijn en de tijd nemen om de vele indrukken van de afgelopen dagen te verwerken. Wij zullen genieten in deze eenvoudige, sfeervolle accommodatie, gebouwd op palen boven het water waar wij ons opladen voor het volgende deel van de reis. En de liefhebber van ‘wij zullen doorgaan” kan altijd een bezoekje brengen aan een nabij gelegen dorp.
Dag 15 Sawai
Wij maken een trektocht door het Manusela National Park en zullen onze ogen uitkijken aan het vele dat dit park biedt. Er leven ruim honderd verschillende vogelsoorten en andere dieren. De oorspronkelijke bewoners in dit gebied zijn de Nuaulustammen en de Manuselas.
Dag 16 Saparua
Vroeg in de morgen verlaten wij het imponerende Seram en rijden wij naar de haven Wailei waar wij op de ferry stappen voor de tocht naar het eiland Saparua. U zult onder de indruk zijn van de prachtige vergezichten vanaf de boot en wie weet worden wij onderweg begroet door een school dolfijnen.
Dag 17 Saparua
In de ochtend varen wij naar het eiland Molana vanwaar u uitkijkt op de eilanden Haruku, Saparua en Nusa Laut, zeker uw snorkelspullen meenemen want de zeetuinen zijn hier het bekijken meer dan waard.
Dag 18 Saparua
Twee keer per week is er marktdag in Saparua waar de bevolking, ook die van de buureilanden, hun waar verkopen en hun inkopen doen. Hier is alles te vinden zoals sagomeel, handgemaakte manden en verse tonijn. Hierna bezoeken wij het dorp Booi, met zijn vele trappen, vanwaaruit wij het eiland Nusalaut kunnen zien, het dorp Haria met het huis van de vrijheidsstrijder Pattimura, het dorp Ouw met zijn pottenbakkerij en het oude Fort Duurstede uit 1690.
Dag 19 Saparua
Jammer!... vandaag is het alweer onze laatste dag op Saparua. In Kampung Kulur ondernemen wij verschillende activiteiten samen met de bewoners van dit levendige dorp. Met handen en voeten moeten wij ons verstaanbaar maken want het lokale dialecten beheersen wij niet. En komen wij er niet uit dan hebben wij altijd nog onze gidsen in de buurt. In kampung Mahu zien wij hoe men sagomeel klopt en er eiwitrijk voedsel van maakt.
Dag 20 Ambon
Wij laten Saparua achter ons en rijden naar de haven Haria vanwaaruit de boot voor onze overtocht naar Ambon vertrekt. Na aankomst in de haven Tulehu volgt een transfer naar onze accommodatie. De rest van de dag is vrij te besteden. Wie weet gaat u er zelf wel even op uit, u kent Ambon stad nu immers een beetje.
Dag 21 Ambon
Bij Lubang Buaya Morela kunt u nog een laatste keer snorkelen in de, oh zo mooie wateren rondom de Molukken. In Hitu maken wij een wandeling over de markt, brengen een bezoek aan Rumah Raja en wij bezoeken het prachtig gerestaureerde Nederlandse fort Amsterdam gelegen aan de blauwe zee.
Dag 22 Ambon
Er is geen ontkomen aan en moeten afscheid nemen van de mooie en vriendelijke Molukken. In de meeste gevallen is het vertrek pas laat in de middag. De hele dag is ter vrije besteding en hebben wij de kamers tot ons vertrek ter beschikking. Maar uiteindelijk is er geen ontkomen aan: Via Jakarta reizen wij terug naar Nederland.
Dag 23 Amsterdam
Aankomst op Schiphol en tevens einde van de reis.

Prijzen

Prijs per persoon  Eenpersoon toeslag
 € 2.999,-  € 499,-

Inclusief

- hoofdvlucht Amsterdam-Jakarta-Ambon en Ambon-Jakarta-Amsterdam met Garuda Indonesia
- binnenlandse vlucht Ambon-Dobo met Wings Air
- binnenlandse vlucht Dobo-Ambon met Wings Air
- luchthavenbelasting Schiphol € 32,-
- luchthavenbelasting Indonesië € 28,-
- brandstof- & veiligheidstoeslagen € 243,- (op dit moment)
- accommodatie op alle eilanden op basis van een tweepersoonskamer inclusief ontbijt
- vervoer van een bus of klein vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur waar van toepassing
- alle benzinekosten
- alle boottochten en overtochten
- alle excursiegelden zoals in de offerte omschreven
- alle entreegelden zoals in de offerte omschreven
- alle maaltijden in Sawai
- alle maaltijden bij de “red head” stam in Runusa
- BQQ lunch
- allerlei lekkernijen tijdens de reis
- Nederlandse reisbegeleiding op alle eilanden inclusief alle kosten
- Indonesische reisbegeleiding op alle eilanden inclusief alle kosten

Exclusief

* overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
* fooien voor gidsen, chauffeurs en andere diensten
* reis- & annuleringsverzekering
* verplichte bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* verplichte bijdrage SGR € 5,00 per persoon
* vertrekbelasting Nederland € 11,00 per persoon
* reserveringskosten € 45,- per boeking

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?