Top

Groepsreis Molukken: “Banda, Ambon en Kei een geweldig drietal ”

🕒 24 dagen

Vanaf € 3.450 p.p.

Informatie

Na het overweldigende succes van de voorgaande Molukken reizen organiseert Smaragd Reizen wederom een reis naar deze prachtige archipel. Dit keer start de reis in Ambon en reizen we aansluitend naar de Kei-eilanden.

Indonesië kenner Amy Foss neemt ons mee naar de zuidoost Molukken. Beleef de historie en geniet van de prachtige stranden aan de azuurblauwe zee met zijn uitzonderlijke duik en snorkelplekken. Een reis naar de Molukken is en blijft nog steeds waar avontuur.

Wat u moet weten:
* Wanneer u voor onderstaande reis kiest is flexibiliteit vereist. We zijn afhankelijk van de lokale weersomstandigheden, vluchten en boten. Uw reis kan ter plaatse veranderen.
* De tocht Ambon-Banda Neira, Banda Neira-Ambon kan wisselen van ferry, snelboot, vliegtuig of per pelniboot
* U moet rekening houden met eenvoudige transportmiddelen en goede maar zeer eenvoudige accommodaties

De reis wordt gemaakt van:
22 april 2024 t/m 13 mei 2024 (nog 2 plaatsen beschikbaar)
30 september 2024 t/m 21 oktober 2024 (nog 2 plaatsen beschikbaar)

Gezien de enorme belangstelling voor dit deel van de Molukken is het nemen van een optie op deze reis aan te raden. Neem hieromtrent contact op per telefoon onder nummer 0228-312231 of stuur een e-mail naar info@smaragd-reizen.nl
Vermeld: “Banda, Ambon en Kei, een geweldig drietal”

* verlenging mogelijk

* u kunt uw persoonlijke wensen kenbaar maken

* maximaal 16 deelnemers

* vertrekgarantie vanaf 10 deelnemers

Inclusief:

✔️ hoofdvlucht Amsterdam-Jakarta-Ambon en Ambon-Jakarta-Amsterdam met Garuda Indonesia

✔️ binnenlandse vlucht Ambon – Langgur met Lion Air

✔️ binnenlandse vlucht Langgur-Ambon met Lion Air

✔️ luchthavenbelasting Schiphol € 32,-

✔️ luchthavenbelasting Indonesië € 31,-

✔️ brandstof- & veiligheidstoeslagen € 390,- (op dit moment)

✔️ accommodatie op alle eilanden op basis van een tweepersoonskamer inclusief ontbijt

✔️ vervoer van een bus of klein vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur waar van toepassing

✔️ alle benzinekosten

✔️ alle boottochten en overtochten

✔️ alle excursiegelden zoals in de offerte omschreven

✔️ alle entreegelden zoals in de offerte omschreven

✔️ alle overtochten zoals in de offerte omschreven

✔️ allerlei lekkernijen tijdens de reis

✔️ Nederlandse reisbegeleiding op alle eilanden inclusief alle kosten

✔️ Indonesische reisbegeleiding op alle eilanden inclusief alle kosten

Exclusief:

❌ overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld

❌ fooien voor gidsen, chauffeurs en andere diensten

❌ reis- & annuleringsverzekering

❌ vertrekbelasting Nederland € 30,-

❌ verplichte bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

❌ verplichte bijdrage SGR € 5,00 per persoon

❌ reserveringskosten € 45,- per boeking

DAG 1 AMSTERDAM
Vertrek vanaf Schiphol met Garuda Indonesia.

 

 

 

DAG 2 AMBON
Na aankomst op de luchthaven Soekarno Hatta vliegt u direct door naar Ambon. Na aankomst op de luchthaven Pattimura op Ambon hebben we een transfer naar onze accommodatie in het centrum van de stad.


DAG 3 AMBON
In de middag verkennen we te voet het gezellige Ambon stad met zijn bekende café Sibu Sibu, de bedrijvige haven, de kleurrijke lokale markt en het altijd levendige sportcomplex van Ambon.


DAG 4 LANGGUR

In de ochtend rijden we naar de luchthaven voor de vlucht naar het eiland Kei Kecil. Na aankomst op de luchthaven Karel Sadsuitubun in Langgur hebben we een transfer naar onze accommodatie. ‘s Middags gaan we er op uit om kennis te maken met de hartelijke lokale bevolking in het dorp Fiar.

DAG 5 LANGGUR
Vanmorgen bezoeken we eerst de kleurrijke markt waar vooral de traditionele levensmiddelen te koop zijn. In het gezellige Danar bezoeken we een gezin waar we van dichtbij het proces kunnen meekijken bij het maken van geurige klapper of kokosolie. In het dorp Ohoiren bezoeken we een ijzersmederij waar het maken van messen en gereedschappen nog een ware ambacht is. Natuurlijk hebben we ook nog tijd om met een heerlijk kopje koffie te relaxen aan het strand Matwear.

DAG 6 LANGGUR
Te voet lopen we naar de aanlegsteiger van de boot voor de tocht naar Kei Besar. We bezoeken Bapak Haji Uar die ons zal vertellen over hoe en waarom hij en anderen van de Banda eilanden op Kei Besar terecht zijn gekomen. We zullen aan zijn lippen hangen. Daarna gaan we per angkot (soort minibusje) naar Ohoiwait. Hoewel we wellicht al diverse keren aan een glaasje sopi zullen hebben genipt, zien we bij oom Eli het proces van het aftappen van het sap van de palmboom en het gehele proces waaruit dit, voor velen heerlijke vocht ontstaat. Als laatste brengen we nog een bezoek aan oom Nannie. Ook hij zal ons met zijn vele boeiende verhalen, zeker vermaken.

 

DAG 7 OHOI DERTAWUN
Vandaag ongetwijfeld weer een dag vol nieuwe indrukken. We starten met een bezoek aan de levendige markt van Tual. Onze gidsen gaan op zoek naar de mooiste vis om die later vandaag voor ons te bereiden. Nadat we het proces van de ikat tenun, een uitermate boeiende weeftechniek te hebben bekeken reizen we door naar de grotten van Hawang met de prachtige stalactieten. Via de dorpen Dian Durat en Debut rijden we naar Ngurbloat beach waar we “hopelijk” kunnen genieten van een spectaculaire zonsondergang.

DAG 8 OHOI DERTAWUN
Vanaf het dorp Ngilngof gaan we per boot naar het eiland Ohoi Euw waar er naar hartenlust gesnorkeld kan worden. Daarna varen we naar Pasir Timbul, een hagelwitte witte zandstrook midden in zee. Smaragd Reizen zal Smaragd Reizen niet zijn als er hier geen lunch geregeld wordt. Als laatste bezoeken we het dorp Warbal en zijn we er getuige van hoe men hier onder zeer matige omstandigheden weet te overleven.

DAG 9 AMBON
Vroeg in de morgen, met onze ontbijtboxen onder de arm, rijden we naar de luchthaven voor onze vlucht naar Ambon. Hier aangekomen is de verdere dag ter vrije besteding.

 

DAG 10: BANDA NEIRA
In de ochtend kunnen we lekker luieren voordat we later vandaag vertrekken met de boot naar de haven van het lieflijke Banda Neira een van de fraaie eilanden van de kleine Banda archipel.

 

 

DAG 12 BANDA NEIRA
Na aankomst gaan we te voet, door de kleine straatjes van de markt naar onze accommodatie direct aan zee. De bagage wordt nagebracht dus daar hebben we geen omkijken naar. In de middag begint onze eerste verkenning op Banda Neira. Al wandelend bezoeken we de oude stad Neira met o.a. een bezoek aan het Hatta huis, Fort Belgica en het oude fort Nassau en het oude protestantse kerkje. Na de lunch stappen we op de boot richting het eiland Gunung Api waar nog de overblijfselen te zien zijn van fort Colombo dat heel vroeger fort “Kijk in de Pot” heette. Daarna varen we langs een rotswand aan de voet van de Gunung Api en zien we hoe de rotsen zijn uitgesleten is door het vele water dat er vele eeuwen langs op stroomt. In de avond zullen we ongetwijfeld genieten van een vis BBQ die hopelijk met een fraaie zonsondergang vergezeld zal gaan.

 

DAG 12 BANDA NEIRA
We varen naar de overkant naar het eiland Banda Besar waar onze brommers met bestuurders op ons staan te wachten voor een afwisselende rit rond het eiland. Achter op de brommer met helm, gaan we het hele eiland rond. We bezoeken Harum van den Broecke (een neef van Ponky).
De hartelijke vrouw van Harum zal ons ongetwijfeld weer verwennen met een lokale lekkernij. Banda Besar heeft veel kleine dorpjes langs de kust te midden van en een prachtige natuur bestaande uit nootmuskaat en Kanarie bomen. We zetten wij onze rit voort naar het oude Fort Concordia in het plaatsje Wayer vanwaaruit we in de verte het eiland Hatta zien liggen.

DAG 13 BANDA NEIRA
In de morgen varen we naar het eilanden Run en Nailaka waar bij het laatste, fantastisch gesnorkeld kan worden. Daarna varen we naar Pulau Ay waar nog gigantisch grote kanariebomen staan die nog geplant zijn in de Nederlandse tijd. De kanarie bomen beschermen de nootmuskaatplantages tegen de wind en zee waardoor de kwaliteit van de Banda nootmuskaat zo’n bijzondere waarde heeft. Op het eiland maken we een wandeltocht naar een nootmuskaat plantage die stamt uit de Nederlandse tijd. De voorouders van de perkenier van Wim van den Broecke legden hier hun eerste plantage op het eiland aan, voordat zij later zijn zouden uitbreiden naar het eiland Banda Besar. We bezoeken de vele overblijfselen van de koloniale tijd zoals; het perkhuis Welvaren, de oude protestantse kerk en fort Revenge.
Later in de middag varen we met vele indrukken rijker we terug naar Banda Neira.

DAG 14 HATTA
Vertrek naar Hatta, ooit bekend onder de naam Rozengain. We verblijven in verschillende onderkomens direct aan het prachtig witte zandstrand. Direct voor onze onderkomens is het maar een paar stappen de zee in om al snorkelend te genieten van het prachtige koraalrif.

DAG 15 T/M 17 HATTA
Deze dagen nemen we de tijd om te relaxen op dit uitzonderlijk fraaie eiland. Heb je zin, dan nemen we jullie mee voor een gezellige wandeling door het dorp.

 

 

DAG 18 BANDA NEIRA
Vandaag varen we terug naar Banda Neira waar de rest van de dag ter vrije besteding is.

 

 

 

DAG 19 AMBON
Ons verblijf op Banda zit er op en vandaag moeten we terug varen naar Ambon waar we de volgende dag aankomen.

 

 

DAG 20 AMBON
Vroeg in de morgen komen we aan in Ambon. Na aankomst staat de bus weer klaar om ons naar de accommodatie te brengen.

 

 

DAG 21 AMBON
De ochtend is vrij ter beschikking. In de middag nemen we afscheid van het warme, mooie en vriendelijke Indonesië. In de meeste gevallen is het vertrek pas laat in de middag. De hele dag is ter vrije besteding en hebben we de kamer tot aan ons vertrek tot onze beschikking. Maar uiteindelijk is er geen ontkomen aan: We verlaten de Molukken en reizen via Jakarta terug naar Nederland.

DAG 22 AMSTERDAM
Aankomst op Schiphol.

Prijzen

Prijs per persoon: € 3.450 ,-

1 persoonstoeslag € 499 ,-

Galerij

You don't have permission to register