Top

Groepsreis: ‘De Smaak van Sulawesi’ met chef-kok Agus Hermawan

🕒 17 dagen - vanaf € 2.690 p.p.

Informatie

Nadat wij met een Culinaire reis door Sumatra naar buiten kwamen, werd deze vol belangstelling ontvangen.
Binnenkort lanceren wij een nieuwe Culinaire reis met Executive chef kok Agus Hermawan. Wij nemen je in 2023 mee naar het Indonesische eiland Sulawesi. Agus Hermawan, is Executive Chef van de alom bekende ‘Rons Gastrobar Indonesia’ en is door de Indonesische Minister van Toerisme verkozen tot ambassadeur van de Indonesische Keuken.

Het accent van deze unieke reis ligt op het ontdekken van de keuken van Sulawesi. Onder andere in de vorm van kooklessen, proeverijen en met het uitproberen van het enorme aanbod aan streetfood maken we kennis met deze veelzijdige keuken.
Natuurlijk kom je tijdens deze reis ook uitgebreid in contact met de diversiteit aan culturen waaronder de Toraja en de uitzonderlijk mooie natuur die Sulawesi rijk is.
Deze reis wordt gemaakt van 9 november tot en met 26 november 2024.

– Is koken je passie?
– Houd je van lekker eten?
– Heb je belangstelling voor de Indonesische keuken?
– Heb je op welke wijze dan ook een band met Indonesië?
– Heb je een voorliefde voor dit prachtige land?
– Ben je dol op avontuur en wil je wat bijzonders beleven?
……………dan is dit de reis die bij je past!

Wil je een bezoek brengen aan je geboortehuis, familie of een begraafplaats in het gebied op Sulawesi dat wij gaan bezoeken, maak dit dan van te voren kenbaar, dan zullen wij proberen zoveel mogelijk invulling te geven aan deze wens.

September lijkt ver weg maar vol = vol
Je kunt deze bijzondere reis boeken door ons te bellen 0228-312231 of door een e-mail te sturen naar info@smaragd-reizen.nl
Vermeld: ‘De Smaak van Sulawesi’

Bijzonderheden:
* verlenging niet mogelijk
* u kunt uw persoonlijke wensen kenbaar maken
* maximaal 20-25 deelnemers
* vertrekgarantie vanaf 15 deelnemers

Inclusief:

✔️ hoofdvlucht Amsterdam-Jakarta-Makassar en Makassar-Jakarta- Amsterdam met Garuda Indonesia
✔️ luchthavenbelasting Schiphol € 32,-
✔️ luchthavenbelasting Indonesië € 28,-
✔️ brandstof- & veiligheidstoeslagen € 355,- (op dit moment)
✔️ accommodatie op basis van een tweepersoonskamer inclusief ontbijt
✔️ vervoer van een bus inclusief chauffeur en inclusief alle
kosten van de chauffeur 
✔️ alle benzinekosten
✔️ alle parkeerkosten
✔️ alle excursiegelden zoals in de reis omschreven
✔️ alle entreegelden zoals in de reis omschreven
✔️ allerlei snoeperijen tijdens de reis
✔️ allerlei streetfood proeverijen
✔️ alle maaltijden tijdens de kookactiviteiten
✔️ genoemde kooklessen en diner onder leiding van Chef Kok Agus Hermawan
✔️ picknicklunch op dag 14
✔️ Nederlandse reisbegeleiding inclusief alle kosten
✔️ Indonesische reisbegeleiding inclusief alle kosten

Exclusief:

❌ overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
❌ fooien voor gidsen, chauffeurs en andere diensten
❌ reis- & annuleringsverzekering
❌ verplichte bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
❌ verplichte bijdrage SGR € 5,00 per persoon
❌ vertrekbelasting Nederland € 30,00 per persoon
❌ reserveringskosten € 45,- per boeking
❌ visa Indonesie

Prijzen

Prijs per persoon: € 2.690,-

1 persoonstoeslag € 395 ,- p.p.

Reis van dag tot dag

.

Dag 1 Amsterdam
Vertrek vanaf Schiphol. Tijdens de vlucht genieten we van de prettige en hartelijke service van Garuda Indonesia.
Dag 2 Makassar
Na een comfortabele vlucht landen we op de luchthaven Hasanuddin International Airport van Makassar waar we worden verwelkomd door onze gids en chauffeur die ons tijdens ons aankomende avontuur zullen begeleiden. Nadat alle bagage verzameld is rijden we naar onze eerste onderkomen waar we heerlijk kunnen ontspannen van de lange vlucht. In de avond neemt Chef Agus ons mee om ons de vele lokale streetfood lekkernijen te leren ontdekken.
Dag 3 & 4 Makassar
Deze twee dagen wordt de groep in tweeën gedeeld. Een helft van de groep gaat op pad om de stad Makassar te verkennen terwijl de andere helft naar een locatie wordt gebracht om de lokale specialiteit van deze stad te leren bereiden, namelijk Coto Makassar. Onder begeleiding van onze eigen Chef Agus en het toeziend oog van ons gastgezin, bereiden wij deze geurige maaltijdsoep bestaande uit o.a. heerlijke kruiden, gemalen pinda’s en diverse andere bijzondere ingrediënten. Zeker is wel dat uw smaakpapillen zullen juichen!
Het gedeelte van de groep dat de stadstour maakt, bezoekt de traditionele markt Bacan en wandelen door China Town waar we de lokale activiteiten van dichtbij kunnen bekijken. Daarna reizen we door naar Paotere, de oude haven van Makassar waar de houten Buginese Phinisi boten geladen en gelost worden. Als laatste bezoeken we Fort Rotterdam, een Nederlands Fort welke in 1545 gebouwd is.
Dag 5 Polewali
De wekker gaat al vroeg en maken ons op voor een lange maar mooie reis naar Polewali, de toegangspoort tot het Mamasa Hoogland, gelegen in het westelijke deel van het eiland. Onderweg bezoeken we het dorp Rammang Rammang, waar we aan boord gaan van een Jolloro, een traditionele lokale kano en maken we een tocht over de rivier de Pute om zo het dorp Kampong Berua te bereiken. Het gebied staat bekend om zijn spectaculaire kalkstenen karstformaties. Wat later reizen we verder naar het Barru District om een Buginese dorp met de paalwoningen te bezoeken onder de naam Rumah Panggung. Bij een lokaal vissersdorp bekijken we de dagelijkse activiteiten om vervolgens in de namiddag Polewali te bereiken.
Dag 6 Mamasa Highland
We vertrekken naar de Mamasa Highland, een van de meest geïsoleerde districten op het eiland Sulawesi. We genieten van een mooie rit naar het dorp Sumarorong, omringd door een bergketen. Onze volgende stop is in Tedong Tedong, waar de oude graven met de unieke houten doodskisten in de vorm van de buffel, is te zien
Dag 7 Mamasa Highland
Vandaag gaan op verkenning naar de verborgen parel van Mamasa Highland. We bezoeken het traditionele dorp genaamd Rambu Saratu, beroemd om de traditionele huizen van de Mamasa-bevolking. We gaanverder naar het dorp Tawalian met zijn prachtig uitzichten. ’s Middags maken we een korte wandeling door de stad Mamasa. Wellicht zullen we genieten van de vele snoeperijen’ van deze streek.
Dag 8 Torajaland
Een dag waar we vast lang naar hebben uitgekeken. We vertrekken naar Torajaland met zijn unieke cultuur. Via een fantastische route bereiken we eerst Puncak Lakawan, beroemd om het uitzicht op de “erotische” berg. De dag eindigt in Tanah Toraja met haar prachtige huizen, Tongkonans geheten.
Dag 9 Torajaland
We bezoeken het dorp Lemo, de thuisbasis van een van de meest interessante begraafplaatsen van Toraja. De steile rotswand heeft een hele reeks balkons met de tau tau houten poppen die de overledenen voorstellen. In Londa zien we een een grot waar rijen tau tau poppen de in de rots uitgehouwen graven, bewaken.
‘s Middags bezoeken we de door UNESCO beschermde gebied van Kete Kesu. Dit gebied staat bekend om zijn prachtige houtsnijwerk en traditionele Tongkonan-huizen, waarvan de bewoners geloven dat door de daken in de vorm van een buffelhoorn, de zielen van de overledenen naar de hemel zullen worden gedragen. ’s Avonds zal Chef Agus ons opnieuw een aantal leerzame uren bezorgen door ons zijn kennis bij te brengen van de voortreffelijke gerechten uit deze streek.
Dag 10 Torajaland
Na een smakelijk ontbijt maken ons klaar om Toraja verder te verkennen. De tocht gaat naar Marante, bekend om zijn bijzondere begraafplaats. Bij het kleine traditionele dorpje Toraja maken we een wandeling om een indruk te krijgen van het dagelijkse leven van Toraja bewoners. We rijden verder naar het dorp Nanggala, omringd door prachtige rijstvelden en fraaie traditionele huizen. Sa’dan, beroemd om zijn Ikat-weefcentrum doen we eveneens aan. In Batu Tumonga genieten we van het spectaculaire uitzicht op de bergen en volgen hier tevens een korte kookcursus, gegeven door een lokale expert. Uiteraard zal onze eigen Chef Agus hierbij acte de présence geven. In de middag maken we nog een trektocht naar het dorp Bori waar we kennis maken met de dorpelingen en waar de vrouwen zich op de verbouw van koffie richten en de mannen actief zijn op de rijstvelden.
Dag 11 Sengkang
We reizen naar Palopo, waar we de oude moskee bezoeken en genieten van het spectaculair uitzicht op het enorme regenwoud en zetten onze reis voort naar Sengkang, gelegen aan het Tempemeer.
Dag 12 Sengkang
In de ochtend bereiden we samen met Chef Agus een overheerlijke nasi kuning dat vaak als ontbijt genuttigd wordt. Nadat we hiervan hebben genoten vertrekken we naar het Tempemeer. Per gemotoriseerde kano bezoeken we het drijvende dorp in het meer. Als het weer het toelaat, ziet u het prachtige uitzicht over het meer van Tempe. We zijn te gast in het huis van de plaatselijke bewoners en genieten hier van een kop thee of koffie en vers gebakken pisang goreng (gebakken banaan).
Dag 13 Bira
Voor vandaag staat het stadje Bira, gelegen aan de meest zuidelijke punt van het eiland Sulawesi op het programma. Bira is de thuisbasis van de Buginese botenbouwers. Tijdens de rit stoppen we bij diverse dorpen. In Tana Beru zien we hoe de houten Buginese phinisi boten gebouwd worden.
Dag 14 Bira
Bij het eiland Kambing gaan we op snorkeltocht. Met de maskers op en flippers aan stappen we in het heldere water om te genieten van de adembenemende onderwaterwereld. Later op de dag rijden we naar het eiland Liukang om te relaxen op het witte zandstrand. Natuurlijk gaat er een goed gevulde picknickmand met ons mee.
Dag 15 Makassar
Het einde van de reis is bijna in zicht. We vertrekken naar onze laatste bestemming van het prachtige Sulawesi, Makassar waar we onze bijzondere reis zijn gestart. Onderweg bezoeken we de Bisappu waterval en stoppen bij de kust om het proces van zoutwinning te bekijken.
In Gowa bezoeken we het Balla Lompoa museum, het houten paleis van de voormalige vorsten van Gowa.
Dag 16 Makassar
Jammer, het zit er weer op. Met ongetwijfeld heel wat culinaire wetenswaardigheden en de vele indrukken van het prachtige Sulawesi rijker, nemen we afscheid van het warme, mooie en vriendelijke Indonesië. Veelal is het vertrek naar de luchthaven pas laat in de middag. De hele dag is ter vrije besteding en hebben wij de kamer tot ons vertrek tot onze beschikking. Maar uiteindelijk is er geen ontkomen aan, we moeten weer huiswaarts en reizen via Jakarta terug naar Nederland.
Dag 17 Amsterdam
Aankomst op Schiphol en tevens einde van de reis.

Galerij

You don't have permission to register