Top

Groepsreis: Fotografiereis door Java en Bali

🕒 22 dagen

Vanaf € 2695 p.p.

Informatie

Zin in Indonesië, zin om te leren fotograferen en het prachtige land met zijn vele facetten op foto vast te leggen? Wilt u leren met de sterke contrasten van licht en schaduw in de tropen om te gaan of wilt u leren vanuit welke hoek u het vele wat u ziet, het beste op foto vast kunt leggen? Dan hebben wij de perfecte Indonesiëreis voor u samengesteld waarin fotografie, land, cultuur en gezelligheid samenkomen.

Na de successen van de vele voorgaande unieke reizen, georganiseerd door Smaragd Reizen, organiseren wij dit keer een fotografiereis door het mysterieuze Java en het prachtige eiland Bali.

Beroepsfotograaf Jan Dekker, onder andere bekend als fotograaf van het in-flight Magazine van Garuda Indonesia waarvoor hij eerder vele opdrachten heeft mogen doen, is een Indonesiëkenner. Jan heeft lang in Indonesië gewoond. Hij kent het land vrijwel op z’n duimpje en spreekt de taal. Hij neemt u mee naar prachtige en de vele fotogenieke, bekende plaatsen op Java en Bali maar ook naar nog onbekende gebieden waar geen of nauwelijks toerisme is. Deze unieke reis vindt plaats van 8 t/m 29 april 2019.

Wat moet u weten voor deze reis:

– U vindt het leuk om uw fotocamera en het land met zijn vele facetten beter te leren kennen.

– U wilt uitgebreide fotografeerkennis ontvangen van een beroepsfotograaf.

– U bent in het bezit van een eigen fotocamera (type, merk, digitaal of analoog maak niet uit).

– U heeft een flexibele instelling en vindt het geen probleem wanneer uw reis, bijv. vanwege slechte weersomstandigheden gewijzigd moet worden.

– U houdt van gezelligheid en vindt het leuk om met een kleine groep te reizen.

Foto’s: Dekker Fotografie

Inclusief:

✔️ hoofdvlucht Amsterdam-Jakarta en Denpasar-Jakarta-Amsterdam met Garuda Indonesia
binnenlandse vlucht Jakarta-Yogyakarta met Garuda Indonesia

✔️ luchthavenbelasting Schiphol € 32,-

✔️ luchthavenbelasting Indonesië € 24,-

✔️ brandstof- & veiligheidstoeslagen € 270,- (op dit moment)

✔️ accommodatie op Java op basis van een tweepersoonskamer inclusief ontbijt

✔️ accommodatie op Bali op basis van een tweepersoonskamer inclusief ontbijt

✔️ vervoer in de vorm van minibusjes inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur

✔️ alle benzinekosten

✔️ alle tol- en parkeergelden

✔️ overtocht Java-Bali

✔️ alle excursiegelden zoals in de offerte omschreven

✔️ alle entreegelden zoals in de offerte omschreven

✔️ welkomstdiner

✔️ allerlei lekkernijen tijdens de reis

✔️ Nederlandse reisbegeleiding/fotograaf inclusief alle kosten

✔️ Indonesische reisbegeleiding op alle eilanden inclusief alle kosten

Exclusief:

❌ overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld

❌ reis- en annuleringverzekering

❌ verplichte bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

❌ reserveringskosten € 35,– per boeking

Reis van dag tot dag

 

 

 

 

 

 

DAG 1 AMSTERDAM
Vertrek vanaf Schiphol. Genieten van de service van de 5 sterren luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia, voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot de luchtvaartmaatschappij met het beste cabinepersoneel ter wereld.

 

 

 

 

 

 

DAG 2 JAKARTA
Na aankomst op de luchthaven Soekarno Hatta van Jakarta worden wij naar onze accommodatie gebracht. In de avond genieten wij van onze eerste Indonesische maaltijd.

 

 

 

 

 

 

DAG 3 JAKARTA
In de ochtend reizen wij naar een bijzondere locatie. Een niet alledaagse gelegenheid waar u kennis maakt met een aantal modellen die werkzaam zijn in de wereld van de mode en dagelijks op de catwalk hun schitterende kleding showen. Gekleed in prachtige couture en schitterende visagie leren wij deze modellen optimaal te fotograferen.

 

 

 

 

 

 

DAG 4 JAKARTA
Vandaag gaan wij terug naar het verleden. Wij bezoeken het oude deel van Jakarta uit de tijd dat de Nederlanders actief waren in Indonesië en Jakarta de naam Batavia droeg. Het is alsof u even een blik mag werpen binnen Tempo Doeloe, de oude tijd. Wij settelen ons bij het Fatahillah plein met zijn bekende Café Batavia, het oude stadhuis en het oude postkantoor. Dat u hier leert deze bijzondere herinneringen aan vervlogen tijden met uw camera vast te leggen, zal duidelijk zijn. Vervolgens brengen wij een bezoek aan de enorme vismarkt Pasar Ikan en de haven Muara Angke met de schitterende pinisi boten, de traditionele Indonesische tweemasters die verantwoordelijk zijn voor een groot deel van het transport over zee in de archipel. Het zal een feest zijn om al deze bijzondere bedrijvigheden optimaal te leren fotograferen.

 

 

 

 

 

 

DAG 5 YOGYAKARTA
Wij verlaten West Java en vertrekken per vliegtuig naar midden Java naar de bijzondere stad Yogyakarta, gelegen binnen het sultanaat met de gelijknamige naam. Onze accommodatie voor de komende dagen is gelegen in het centrum van de stad. In de middag kunt u de omgeving van uw hotel alvast een beetje gaan verkennen en wie weet alvast een paar mooie plaatjes “schieten” want, er is meer dan genoeg te zien om op de gevoelige plaat vast te leggen.

 

 

 

 

 

 

DAG 6 YOGYAKARTA
We gaan vandaag op weg naar het onbekende! Het belooft een fantastische dag te worden. Vroeg in de morgen rijden wij richting Gunung Kidul. In de dorpen Gumawang, Putat en Patuk ontmoeten wij de lokale bevolking. Dit wordt genieten! Bij de vriendelijke, gastvrije en hartelijke bevolking zullen wij ons welkom voelen terwijl zij hun dagelijkse activiteiten, zoals houtsnijden en houtskoolproductie, uitvoeren. Meer dan genoeg om met de lens te vangen! Als de tijd het toelaat rijden wij nog richting Kasongan, het centrum van de productie van keramiek en aardewerk. Ook hier zullen we staan te popelen om onze camera’s voor de dag te halen.

 

 

 

 

 

 

DAG 7 YOGYAKARTA
Na een lekker bordje nasi goreng of iets anders als keuze voor het ontbijt gaan wij op pad naar weer een bijzondere locatie om een aantal traditionele hofdansen te aanschouwen met de bedoeling de gracieuze bewegingen van de danseressen vast te leggen want, bewegende objecten fotograferen is weer een heel ander aspect van de fotografie. Het zal beslist een uitdaging zijn om de “moves” van de danseressen te fotograferen zonder dat het beeld onscherp wordt. Wat zult u trots zijn wanneer u er in geslaagd bent om de danseressen, met hun fraaie make-up en schitterende traditionele kleding, succesvol in beeld te hebben gebracht en u afvraagt; ‘Heb ik dit gemaakt?’

 

 

 

 

 

 

DAG 8 MAGELANG
In de ochtend rijden wij via een aantal dorpjes, die het bezoeken waard zijn, naar een fabriekje waar de traditionele gamelaninstrumenten worden gemaakt en u de vervaardiging van dit oude ambacht kunt bewonderen. Tevens leert om dit boeiende proces te fotograferen. Wij zetten de tocht voort richting het Boeddhistische tempel complex Borobudur, daterend uit circa 800 n.Chr., aan de voet van de vulkaan de Merapi. Laat in de middag beklimmen wij de tempel waar wij leren fotografen binnen weer geheel andere lichtomstandigheden en wel tijdens de zonsondergang. Onze fotograaf Jan Dekker zal ons “ het spel van licht” uitleggen en leren hoe wij de vele Boeddhabeelden met de schitterende stupa’s kunnen fotograferen tijdens het steeds schaarser wordende licht van de vaak spectaculaire zonsondergang.

 

 

 

 

 

 

DAG 9 YOGYAKARTA
Hoe zal het zijn om de prachtige panelen met de vele reliëfs van de afbeeldingen in het licht van de vroege ochtend te vangen? Krijgen we het contrast er in, is het hele paneel zichtbaar, zie ik de boeddha in de stupa op de foto? We zullen zien want, voor dag en dauw zijn we vandaag al op pad om de Borobudur, met zijn schitterende omgeving, nogmaals te bewonderen maar nu tijdens de zonsopkomst. Al heel vroeg nemen wij de trappen weer omhoog om klaar te staan met onze camera’s om dit fraaie natuurverschijnsel vast te leggen. Heel anders weer dan gisteren. Duimen voor goed weer! Later in de ochtend keren wij terug naar het gezellige Yogyakarta waar Jan Dekker ons later die dag meeneemt op een bijzondere wandeltocht met natuurlijk de camera om onze nek.

 

 

 

 

 

 

DAG 10 WONOTORO
Te voet, met alleen de nodige handbagage (de busjes rijden met onze overige bagage door naar Mojokerto), gaan wij in de ochtend op weg naar het treinstation van Yogyakarta voor onze treinreis naar Oost Java. Na een aantal uurtjes te hebben genoten van de prachtige vergezichten, wachten de chauffeurs ons op om ons naar Wonotoro te brengen, een plaatsje met zo’n 750 inwoners in het bestuurlijke gebied Probolinggo. Een nieuw avontuur in een fotogenieke omgeving dient zich aan, maar vanavond vroeg naar bed want morgen………..??????

 

 

 

 

 

 

DAG 11 WONOTORO
……….. Heel vroeg uit de veren want, als het weer het toelaat gaan wij genieten van de prachtige zonsopgang bij de 2329m. hoge vulkaan de Bromo, gelegen in het Tengergebergte. Wat zullen wij opgewonden zijn en onuitputtelijk in het maken van foto’s tijdens het opkomen van de zon. Een schouwspel dat niet in woorden uit te drukken is maar gelukkig, daarvoor hebben we onze camera’s mee en leren we dit schouwspel op de foto te zetten! Na de zonsopgang zoeken wij een mooi plekje op om te genieten van het ontbijt uit de meegebrachte ontbijtboxen, want trek zullen we hier in de buitenlucht zeker hebben. Later zetten we onze tocht voort om in de omgeving nog de nodige shots te maken want, ons inmiddels geoefende kijkersoog zal heel wat fraais bespeuren om te fotograferen.

 

 

 

 

 

 

DAG 12 BANYUWANGI
Vandaag rijden wij via een mooie route naar Banyuwangi, gelegen op het uiterste puntje van oost Java, waar wij in een gezellig accommodatie verblijven. De rest van de dag is vrij ter besteding en dat zal welkom zijn om de vele indrukken van de afgelopen dagen rustig te verwerken.

 

 

 

 

 

 

DAG 13 BANYUWANGI
Vertrek naar het vissersdorpje Muncar met zijn kleurrijke boten. Vele Madurezen hebben zich in de loop der jaren hier gesetteld om er een nieuw bestaan op te bouwen. In dit zeer eenvoudige dorp, waar geen of nauwelijks toeristen komen, leeft men volledig van de visvangst. Het is een genot om een praatje te maken met de hartelijke bevolking, onze ogen uit te kijken en de fraaie, volledig met de handgemaakte boten, te aanschouwen. Natuurlijk voor een groot deel door de zoeker van uw camera want, fotograferen van objecten op het water is weer een geheel nieuw doel van onze fotografiereis.

 

 

 

 

 

 

DAG 14 BANYUWANGI
Na het ontbijt staan onze becakrijders al op ons te wachten om ons naar het centrum van de interessante stad Banyuwangi te rijden. Het is een leuke en gezellige rit en natuurlijk kun je vanuit de becak prima fotograferen! Wellicht kunt u een bezoek brengen aan de prachtige moskee of de oude Engelse factorij. En vergeet niet een fotostop te maken bij de leuke overdekte pasar. Ja, zeker weten, u komt vandaag tijd te kort!

 

 

 

 

 

 

DAG 15 BELIMBING
De wekker zal vroeg afgaan en we verplaatsen ons naar de haven voor de overtocht naar Bali. Op Bali, waar we ons nieuwe fotografieavontuur aangaan, is een uur tijdsverschil met Java. Na de oversteek van ongeveer vijfenveertig minuten zetten we voet aan wal in Gilimanuk op Bali. Het is alsof wij in een andere wereld terecht komen. Wat anders dan Java, ook indrukwekkend. Via een wonderschone route bereiken wij het plaatsje Belimbing, gelegen in een vallei waar we vanuit onze accommodatie een fraai uitzicht hebben over de rijstvelden of sawa’s zoals ze hier worden genoemd.

 

 

 

 

 

 

DAG 16 BELIMBING
Een enthousiaste gids neemt ons mee naar de vallei met de prachtige rijstterrassen. Hij zal ons kennis bijbrengen van de natuur om ons heef zoals de eetbare plantjes die hier. Jan Dekker geeft ons weer allerlei tips en tricks om deze kleurrijke omgeving optimaal te fotograferen. Deze boeiende tocht zal ongetwijfeld indruk op u maken.

 

 

 

 

 

 

DAG 17 UBUD
Vandaag gaan wij naar het kunstenaarsdorpje Ubud. Wellicht komen wij onderweg nog één van de vele ceremonies, die Bali rijk is, tegen. Wat zou het leuk zijn om in een dorp de bewoners, uitgedost in hun kleurrijke traditionele kleding, op weg te zien gaan naar bijvoorbeeld de tempel, vrouwen moeiteloos te zien lopen met torenhoge offers op het hoofd of wellicht een crematieplechtigheid te aanschouwen wat hier met veel pracht en praal samengaat. Hoe bijzonder zou het zijn een eendenhoeder te treffen of de bedrijvigheid van de boeren, hard aan het werk op de rijstvelden, te fotograferen. En dan moet Ubud nog komen.

 

 

 

 

 

 

DAG 18 UBUD
Een dag om ons te laten verrassen. Wat zullen wij genieten van de mooie, bijzondere locaties waar wij naar toegebracht worden om de vele kennis van de fotografie, die wij inmiddels beheersen, in de praktijk te brengen. En Jan zou Jan niet zijn wanneer hij ons nog meer fijne kneepjes uit zijn vakgebied bijbrengt.

 

 

 

 

 

 

DAG 19 SANUR
In de loop van de ochtend verlaten wij het gezellige Ubud en reizen wij naar onze laatste bestemming op Bali. Het wordt weer een bijzondere tocht langs de vele dorpen die Bali rijk is. Onderweg is er volop gelegenheid om te fotograferen want, we stoppen natuurlijk regelmatig om, het vele overweldigende wat mens en natuur ons biedt, vast te leggen met onze camera’s. Ongetwijfeld zullen wij voldaan ons knusse onderkomen, in de badplaats Sanur, aan de kust van zuid Bali bereiken.

 

 

 

 

 

 

DAG 20 SANUR
Een vrije dag! Vandaag kunnen wij gebruiken om te relaxen of wat inkopen te doen. Maar natuurlijk valt er ook hier voldoende te beleven om op de foto vast te leggen. Dus niet genoeg van je camera? Ga je gang!

 

 

 

 

 

 

DAG 21 SANUR
Aan alles komt een einde. Ook deze dag kunnen wij naar eigen inzicht besteden en kunnen gebruik maken van onze kamer tot aan het vertrek naar de luchthaven.

 

 

 

 

 

 

DAG 22 AMSTERDAM
Aankomst op Schiphol, einde van een wel heel bijzondere reis. Wat hebben wij veel geleerd over fotografie en wat zullen wij beter en anders met onze camera omgaan. Wij kijken ongetwijfeld terug op een reis om nooit te vergeten!

Prijzen

Prijs per persoon: € 2695 ,-

1 persoonstoeslag: € 523 ,-

Galerij

You don't have permission to register