Top

Reis op maat Papua: Het regenwoud van Papua

🕒 13 dagen

Vanaf € 3126 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ accommodatie

✔️ alle maaltijden

✔️ vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur

✔️ alle brandstofkosten

✔️ alle parkeergelden

✔️ excursiegelden zoals in het programma omschreven

✔️ entreegelden zoals in het programma omschreven

✔️ gids tijdens de excursiedagen inclusief alle kosten van de gids

Exclusief:

❌ Uitgaven van persoonlijke aard

❌ Eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Reis van dag tot dag

 

DAG 1: DEKAI
Na aankomst op de luchthaven van Jayapura checkt u direct in voor uw vlucht naar Dekai (bagagevrijdom 10 kg), een klein stadje aan de zuidkant van Wamena waar de Manimo stam leeft. De rest van de dag vrij ter beschikking.

 

DAG 2: BAYGON
In de morgen vertrekt u per jeep naar Lokpon en vaart u per gemotoriseerde kano over de Brazza rivier. De tocht duurt ongeveer 7 uur. Houdt u er rekening mee dat reistijd afhankelijk is van de weersomstandigheden. U maakt kennis met de Korowai bevolking. De inheemse mensen leven van de jacht en de landbouw.

 

DAG 3-6: REGENWOUD
Deze dagen verblijft u in de meest ongerepte laaglanden regenwoud ter wereld. U verblijft bij verschillende stammen in de regio. Uw meerdaagse trektocht gaat door dichte jungle en moerasgebieden. Na ongeveer 6 uur lopen bereikt u de eerste Korowai kamp waar het nomadenvolk, de Korowai bevolking, met hun gezin of familie leven in de regio. Zij verplaatsen zich om meer voedsel te verkrijgen door te jagen. U verblijft in tenten.

 

DAG 7: MABUL
U vervolgt uw avontuur door het regenwoud op weg naar Mabul. Onderweg worden lunch en diner door uw gidsen klaargemaakt. Verblijf in een tent.

 

DAG 8: DEKAI
Na het ontbijt staat uw bootsman u op te wachten en vaart u terug naar Dekai.

 

DAG 9: JAYAPURA
In de morgen heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Jayapura. Na aankomst in Jayapura bezoekt u het McArthur monument en maakt u een tocht over het Sentani meer. U
ontmoet de Santani stam op het eiland Assei met hun ambachtelijke houtsnijwerk. In de middag heeft u voldoende tijd om te winkelen op de Hamadi souvenir markt.

 

DAG 10: WAMENA
U heeft een transfer naar de luchthaven van Jayapura voor een vlucht naar Wamena, waar u aan uw avontuur door de Baliemvallei begint. U maakt direct kennis met de lokale bevolking welke nog rondloopt in een peniskoker.

 

DAG 11: WAMENA
Vandaag rijdt u naar het dorp Sogokmo in het zuidelijke deel van de Baliemvallei. Hier begint uw trektocht naar Kurima welke langs de zoete aardappel tuinen van de Dani bevolking gaat en waar u geniet van het prachtige landschap.

 

DAG 12: JIWIKA
Vertrek naar Jiwika waar u de 250 jaar oude mummie ziet. Daarna wandelt u naar het dorp Anemoigi waar u de Dani Mock krijgers ontmoet. Tijdens het varkensfeest zijn zij verantwoordelijk voor het doden van het varken met pijl en boog, een houtvuurtje maken en het op de traditionele manier klaarmaken van het varken met groente en zoete aardappel in een dampende pot. U ontvangt een lunchbox zodat u ook het gegrilde varken en de lokale groenten kan proeven. Na de lunch bezoekt u de Mili Mountain waar de Dani vrouwen zout winnen.

 

DAG 13: JAYAPURA
In de ochtend vliegt u naar Jayapura waar uw facetreis eindigt.

Prijzen

2 – 3 personen: € 3625 ,-

4 – 5 personen: € 3345 ,-

6 personen: € 3126 ,-

1 persoonstoeslag: € 320 ,-

Galerij

You don't have permission to register