Top

Reis op maat: De safari's van Zuid-Afrika

🕒 15 dagen

Informatie

Inclusief:

✔️ Ontbijt

✔️ Selfdrive

Een reis voor de avontuurlijke reiziger. De reis gaat langs  o.a. Kaapstad, Mosselbaai, Plettenbergbaai, Golden Gate en Kruger Wildpark. 

Reis van dag tot dag

 

Dag 1: kaapstad
Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad haalt u de huurauto op bij het verhuurbedrijf. In de middag maakt u een tocht door de stad met als klap op de vuurpijl een bezoek aan de Tafelberg op om de stad van bovenaf te bewonderen.

 

Dag 2: Kaapstad
Na het ontbijt bekijkt u Peninsula Cape. U rijdt naar Kaap de Goede Hoop Natuur Park om te zien waar de twee oceanen elkaar ontmoeten. U bezoekt de rotsen om de komische Jack Ass Penguins te bekijken.

 

Dag 3: Mosselbaai
In de morgen rijdt u via de tuinroute en langs de kust naar Mosselbaai. Voordat u naar uw accommodatie gaat bezoekt u het Caraval Museum en de Old Post Office Tree, het oudste post kantoor in Zuid-Afrika. Hier kunt u een speciale kaart versturen naar uw geliefden thuis.

 

Dag 4: Plettenbergbaai
Na het ontbijt reist u door het mysterieuze bos richting Plettenbergbaai. U kunt winkelen in Knysna en om de zons ondergangte bekijken bij de beroemde Knysna Heads waar vele schepen zijn vergaan.

 

Dag 5: Addo Elephant Park
Vandaag passeert u de grens van West- en Oostkaap. U rijdt langs Port Elisabeth naar Addo Elephant Nationaal Park. De rest van de dag gaat u op verkenning in het park op zoeken naar de prachtige dieren die in het park leven.

 

Dag 6: Craddock
Via een binnenweg rijdt u naar Craddock. Onderweg brengt u een bezoek aan Mountain Zebra Nationaal Park. De bergzebra is een met uitsterven bedreigde soort die speciaal beschermd word in dit park.

 

Dag 7: Aliwal Noord
Vroeg in de morgen reist u naar Aliwal Noord aan de oranje rivier. Aliwal Noord heeft een warmwaterbron met heilzaam water. In de middag gaat u naar een open vlakte om te genieten van een prachtige zonsondergang.

 

Dag 8: Golden Gate
Langs Lesotho reist u naar Golden Gate, aan de voet van de Drakenberg. Geniet van het prachtige uitzicht of maak een korte wandeling de bergen in.

 

Dag 9: Pretoria
Vandaag komt u aan in de provincie Gautang. Voordat u naar uw accommodatie gaat maakt u een stadstour langs het Voortrekker monument, opgericht ter herinnering aan de Boeren die uit de Kaapprovincie wegtrokken om aan de Engelse overheersing te ontkomen, en het historische Uniegebouw.

 

Dag 10: Blydepoort
U verlaat Pretoria en rijdt over de Transvaalse Hoogvlakte door een gebied van steenkoolwinning. Onderweg brengt u een bezoek aan het authentieke mijndorpje Pelgrimsrest, God’s Window en Bourkes Luckkolkgaten. Vervolgens door naar de diepe Blijde rivier Canyon.

 

Dag 11: Kruger Wildpark
Na het ontbijt rijdt u door de Abel Erasmus-pas naar het Krugerpark.

 

Dag 12: Kruger Wildpark
Vroeg uit de veren, want vandaag gaat u de hele dag op safari. U rijdt door het park, met een oppervlakte van bijna 2 miljoen hectare, en observeert het wild.

 

Dag 13: Swaziland
Vandaag laat u het dieren koninkrijk achter u om het Koninkrijk van Swaziland binnen te gaan, een onafhankelijk land midden in Zuid-Afrika. Hier ontmoet u de vriendelijke, kleurrijke mensen van dit koninkrijk en bezoekt u een aantal van de vele ambachtsmarkten.

 

Dag 14: Hluhluwe
In de morgen vertrekt naar het wildpark Hluhluwe. In dit park komt de Big Five (olifant, leeuw, buffel, luipaard en de neushoorn) voren natuurlijk nog vele andere dieren.

 

Dag 15: Durban
U reist naar uw laatste bestemming Durban. Na aankomst in Durban eindigt uw reis.

Galerij

You don't have permission to register