Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

De safari’s van Zuid-Afrika

Type Reis op maat (facetreis)
Duur 15 dagen
Reiscode -
Dag 1: Kaapstad
Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad haalt u de huurauto op bij het verhuurbedrijf. In de middag maakt u een tocht door de stad met als klap op de vuurpijl een bezoek aan de Tafelberg op om de stad van bovenaf te bewonderen.
Dag 2: Kaapstad
Na het ontbijt bekijkt u Peninsula Cape. U rijdt naar Kaap de Goede Hoop Natuur Park om te zien waar de twee oceanen elkaar ontmoeten. U bezoekt de rotsen om de komische Jack Ass Penguins te bekijken.
Dag 3: Mosselbaai
In de morgen rijdt u via de tuinroute en langs de kust naar Mosselbaai. Voordat u naar uw accommodatie gaat bezoekt u het Caraval Museum en de Old Post Office Tree, het oudste post kantoor in Zuid-Afrika. Hier kunt u een speciale kaart versturen naar uw geliefden thuis.
Dag 4: Plettenbergbaai
Na het ontbijt reist u door het mysterieuze bos richting Plettenbergbaai. U kunt winkelen in Knysna en om de zons ondergangte bekijken bij de beroemde Knysna Heads waar vele schepen zijn vergaan.
Dag 5: Addo Elephant Park
Vandaag passeert u de grens van West- en Oostkaap. U rijdt langs Port Elisabeth naar Addo Elephant Nationaal Park. De rest van de dag gaat u op verkenning in het park op zoeken naar de prachtige dieren die in het park leven.
Dag 6: Craddock
Via een binnenweg rijdt u naar Craddock. Onderweg brengt u een bezoek aan Mountain Zebra Nationaal Park. De bergzebra is een met uitsterven bedreigde soort die speciaal beschermd word in dit park.
Dag 7: Aliwal Noord
Vroeg in de morgen reist u naar Aliwal Noord aan de oranje rivier. Aliwal Noord heeft een warmwaterbron met heilzaam water. In de middag gaat u naar een open vlakte om te genieten van een prachtige zonsondergang.
Dag 8: Golden Gate
Langs Lesotho reist u naar Golden Gate, aan de voet van de Drakenberg. Geniet van het prachtige uitzicht of maak een korte wandeling de bergen in.
Dag 9: Pretoria
Vandaag komt u aan in de provincie Gautang. Voordat u naar uw accommodatie gaat maakt u een stadstour langs het Voortrekker monument, opgericht ter herinnering aan de Boeren die uit de Kaapprovincie wegtrokken om aan de Engelse overheersing te ontkomen, en het historische Uniegebouw.
Dag 10: Blydepoort
U verlaat Pretoria en rijdt over de Transvaalse Hoogvlakte door een gebied van steenkoolwinning. Onderweg brengt u een bezoek aan het authentieke mijndorpje Pelgrimsrest, God’s Window en Bourkes Luckkolkgaten. Vervolgens door naar de diepe Blijde rivier Canyon.
Dag 11: Kruger Wildpark
Na het ontbijt rijdt u door de Abel Erasmus-pas naar het Krugerpark.
Dag 12: Kruger Wildpark
Vroeg uit de veren, want vandaag gaat u de hele dag op safari. U rijdt door het park, met een oppervlakte van bijna 2 miljoen hectare, en observeert het wild.
Dag 13: Swaziland
Vandaag laat u het dieren koninkrijk achter u om het Koninkrijk van Swaziland binnen te gaan, een onafhankelijk land midden in Zuid-Afrika. Hier ontmoet u de vriendelijke, kleurrijke mensen van dit koninkrijk en bezoekt u een aantal van de vele ambachtsmarkten.
Dag 14: Hluhluwe
In de morgen vertrekt naar het wildpark Hluhluwe. In dit park komt de Big Five (olifant, leeuw, buffel, luipaard en de neushoorn) voren natuurlijk nog vele andere dieren.
Dag 15: Durban
U reist naar uw laatste bestemming Durban. Na aankomst in Durban eindigt uw reis.

Prijzen

Inclusief

  • ontbijt
  • selfdrive

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?