Top

Reis op maat Maleisië: De jungle van Borneo

🕒 10 dagen

vanaf € 1282 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ hotelaccommodatie

✔️ ontbijt

✔️ transfers

✔️ vervoer inclusief chauffeur

✔️ excursiegelden

✔️ entreegelden

Exclusief:

❌ overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld

❌ uitgaven van persoonlijke aard

❌ eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Reis van dag tot dag

 

DAG 1: KUCHING
Aankomst en transfer naar uw hotel in Kuching.

 

DAG 2: BATANG AI
’s Ochtends vertrekt u naar Batang Ai met 3 stops onderweg. U maakt een prachtige overtocht over het Batang Ai stuwmeer, waarna u uiteindelijk bij de longhouse van de Iban’s aankomt. U maakt kennis met het sociale leven van deze bosbewoners.

 

DAG 3: DAMAI BEACH
Na het ontbijt volgt een korte wandeling door het regenwoud en gaat u met de longboot terug naar de boot die u weer naar de overkant van het meer brengt. De terugreis gaat via Kuching met als eindbestemming, Damai Beach.

 

DAG 4: DAMAI BEACH
Dag vrij te besteden.

 

DAG 5: MULU
Transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Mulu. Na aankomst op Mulu, transfer naar het guesthouse in het park. Na de lunch loopt u ca. 3 km (over een pad gemaakt van planken) door het moerassige bos. Op het programma staat een bezoek aan de Lang Cave en Deer Cave. In de late middag zult u de duizenden vleermuizen de grotten zien uitvliegen.

 

DAG 6: MULU
Na het ontbijt gaat u met een longboat de Melinau rivier op waar bij verschillende stroomversnellingen genomen moeten worden. De bestemming zijn de grotten van Wind Cave en Clearwater Cave. Na de lunch gaat het weer terug naar ons uitgangspunt waarbij u onderweg de diversiteit aan vogels kunt zien. Ook wordt er een stop gemaakt bij een Penan nederzetting.

 

DAG 7: KOTA KINABALU
Transfer naar de Mulu airstrip voor uw vlucht naar Miri en vervolgens door te vliegen naar Kota Kinabalu. De rest van de dag vrij om Kota Kinabalu te verkennen.

 

DAG 8: KOTA KINABALU
In de morgen rijdt u langs dorpjes met een stop bij de hangbrug en uitzicht op Crocker Range. Na aankomst in het park kunt u een gebaande wandeling maken of genieten van de bergtuin. In de namiddag reist u terug naar Kota Kinabalu.

 

DAG 9: SEPILOK
U vliegt vanaf Kota Kinabalu naar Sandakan. Vanaf het vliegveld transfer naar het bekende Sepilok orang oetan opvangcentrum. Zeker een ware belevenis om deze primaten van nabij te kunnen aanschouwen.

 

DAG 10: SANDAKAN
U heeft een transfer naar de luchthaven in Sandakan voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 personen € 1429 ,- p.p.

3 – 4 personen: € 1320 ,- p.p.

5 – 6 personen: € 1282 ,- p.p.

1 persoonstoeslag € 560 ,- 

Galerij

You don't have permission to register