Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 maart 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 maart 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip. U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 maart 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Reis op maat Maleisië: De jungle van Borneo in 10 dagen

vanaf € 1.282 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 10 dagen
Reiscode 099
Dag 1: Kuching
Aankomst en transfer naar uw hotel in Kuching.
Dag 2: Batang Ai
’s Ochtends vertrekt u naar Batang Ai met 3 stops onderweg. U maakt een prachtige overtocht over het Batang Ai stuwmeer, waarna u uiteindelijk bij de longhouse van de Iban’s aankomt. U maakt kennis met het sociale leven van deze bosbewoners.
Dag 3: Damai Beach
Na het ontbijt volgt een korte wandeling door het regenwoud en gaat u met de longboot terug naar de boot die u weer naar de overkant van het meer brengt. De terugreis gaat via Kuching met als eindbestemming, Damai Beach.
Dag 4: Damai Beach
Dag vrij te besteden.
Dag 5: Mulu
Transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Mulu. Na aankomst op Mulu, transfer naar het guesthouse in het park. Na de lunch loopt u ca. 3 km (over een pad gemaakt van planken) door het moerassige bos. Op het programma staat een bezoek aan de Lang Cave en Deer Cave. In de late middag zult u de duizenden vleermuizen de grotten zien uitvliegen.
Dag 6: Mulu
Na het ontbijt gaat u met een longboat de Melinau rivier op waar bij verschillende stroomversnellingen genomen moeten worden. De bestemming zijn de grotten van Wind Cave en Clearwater Cave. Na de lunch gaat het weer terug naar ons uitgangspunt waarbij u onderweg de diversiteit aan vogels kunt zien. Ook wordt er een stop gemaakt bij een Penan nederzetting.
Dag 7: Kota Kinabalu
Transfer naar de Mulu airstrip voor uw vlucht naar Miri en vervolgens door te vliegen naar Kota Kinabalu. De rest van de dag vrij om Kota Kinabalu te verkennen.
Dag 8: Kota Kinabalu
In de morgen rijdt u langs dorpjes met een stop bij de hangbrug en uitzicht op Crocker Range. Na aankomst in het park kunt u een gebaande wandeling maken of genieten van de bergtuin. In de namiddag reist u terug naar Kota Kinabalu.
Dag 9: Sepilok
U vliegt vanaf Kota Kinabalu naar Sandakan. Vanaf het vliegveld transfer naar het bekende Sepilok orang oetan opvangcentrum. Zeker een ware belevenis om deze primaten van nabij te kunnen aanschouwen.
Dag 10: Sandakan
U heeft een transfer naar de luchthaven in Sandakan voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 personen 3 - 4 personen. 5 - 6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 1.429,- € 1.320,- € 1.282,- € 560,-

Inclusief

 • hotelaccommodatie
 • ontbijt
 • transfers
 • vervoer inclusief chauffeur
 • excursiegelden
 • entreegelden

Exclusief

 • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?