Top

Reis op maat Cultuur van Sri Lanka

🕒 12 dagen

Vanaf € 1067 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ Ontbijt

✔️ 1x diner

✔️ Vervoer 

✔️ Excursies

Reis van dag tot dag

 

Dag 1: Colombo
Na aankomst op de luchthaven Bandaranayke volgt een transfer naar het hotel in Colombo. In de middag maakt u een stadsrondrit met o.a. een bezoek aan de bazaar, oud Hollandse stadsmuur, Wolfendaalkerk (1749), hindoe- en boeddhistische-tempel.

 

Dag 2: Ratnapura
Na ontbijt vertrek naar de “Edelstenen Stad” Ratnapura. In de middag wandeling in de rustieke omgeving langs de vele plantages.

 

Dag 3: Ratnapura
Vroeg in de ochtend brengt u een bezoek aan het Sinharaja regenwoud dat is opgenomen in de lijst van werelderfgoed. Het bos bevat 75% endemische flora en fauna soorten.

 

Dag 4: Ratnapura
Bezoek aan een edelstenen mijn waar u op zoek gaat naar edelstenen. Daarna gaat u naar de lokale markt waar u groente, vlees en alle ingrediënten koopt die u nodig heeft voor uw kookles. U wordt naar het huis van de lokale mensen gebracht waar u les krijgt in het bereiden van Sri Lankaanse gerechten. Tegen etenstijd geniet u van uw welverdiende eigen bereide maaltijd.

 

Dag 5: Nuwara Eliya
U rijdt naar Kitulgala, dat bekendheid geniet als de locatie waarde film ‘Bridge on river Kwai’ is opgenomen. Vervolgens rijdt u naar het hoog gelegen Nuwara Eliya.

 

Dag 6: Nuwara Eliya
Vroeg in de ochtend vertrek naar de 26 km verder gelegen Hortenplateau (2200 m). Het plateau herbergt vele bronnen die het begin zijn van verschillende rivieren. Aan de rand van de vlakte is een immense afgrond van ca. 235 meter diep en heeft de bijnaam “World´s End”. Daarna maakt u een natuur wandeling van ca. 8 km naar de Baker waterval.

 

Dag 7: Kandy
Via de Ramboda Pass, met prachtige panorama’s en verschillende watervallen, rijden wij in de richting van Kandy. Onderweg ziet u meerdere theeplantages. Ook wordt een bezoek gebracht aan een theefabriek waar u de thee fabricage uitgelegd wordt. In Kandy aangekomen bezoekt u het heiligdom van de, “Tand van Boeddha”. In de avond geniet u van een culturele dansshow.

 

Dag 8: Kandy
Na het ontbijt gaat u op weg naar Pinnewela met zijn olifantenweeshuis. Hier verblijven ca. 72 olifanten. Onderweg bezoekt de Koninklijke Botanische tuinen en maakt u een stadstour door Kandy.

 

Dag 9: Habarana
Vandaag bezoekt u in Matale een specerijentuin en in Dambulla de beroemde rots heiligdom met zijn vele Boeddha beelden en historische muurschilderingen.

 

Dag 10: Habarana
Na het ontbijt vertrek naar Sigiriya waar u de Sigiriya Rock beklimt. Deze werd in 1982 benoemd tot cultureel werelderfgoed. Door velen wordt het zelfs het achtste wereldwonder genoemd. In het Engels wordt het monument ook wel de ‘Lion Rock’ genoemd. Deze naam verwijst naar de manier waarop bezoekers de stijging naar de top betreden; door de open klauwen en keel (giriya) van een leeuw (Sinha). In de middag bezoekt u Aukana waar een standbeeld van Boeddha te vin den is.

 

Dag 11: Wattala
Vandaag maakt u maakt een olifantensafari door het Habarana meer. De dag eindigt in Wattala.

 

Dag 12: Wattala
Transfer naar de luchthaven voor uw volgende bestemming.

Prijzen

2 personen: € 1320 ,- p.p.

3 – 4  personen: € 1147 ,- p.p.

5 – 6 personen: € 1067 ,- p.p.

1 persoonstoeslag: € 520 ,- p.p.

Galerij

You don't have permission to register