Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 maart 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 maart 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip. U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 maart 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Reis op maat Sri Lanka: Cultuur van Sri Lanka in 12 dagen

vanaf € 1.067 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 12 dagen
Reiscode 138
Dag 1: Colombo
Na aankomst op de luchthaven Bandaranayke volgt een transfer naar het hotel in Colombo. In de middag maakt u een stadsrondrit met o.a. een bezoek aan de bazaar, oud Hollandse stadsmuur, Wolfendaalkerk (1749), hindoe- en boeddhistische-tempel.
Dag 2: Ratnapura
Na ontbijt vertrek naar de “Edelstenen Stad” Ratnapura. In de middag wandeling in de rustieke omgeving langs de vele plantages.
Dag 3: Ratnapura
Vroeg in de ochtend brengt u een bezoek aan het Sinharaja regenwoud dat is opgenomen in de lijst van werelderfgoed. Het bos bevat 75% endemische flora en fauna soorten.
Dag 4: Ratnapura
Bezoek aan een edelstenen mijn waar u op zoek gaat naar edelstenen. Daarna gaat u naar de lokale markt waar u groente, vlees en alle ingrediënten koopt die u nodig heeft voor uw kookles. U wordt naar het huis van de lokale mensen gebracht waar u les krijgt in het bereiden van Sri Lankaanse gerechten. Tegen etenstijd geniet u van uw welverdiende eigen bereide maaltijd.
Dag 5: Nuwara Eliya
U rijdt naar Kitulgala, dat bekendheid geniet als de locatie waarde film ‘Bridge on river Kwai’ is opgenomen. Vervolgens rijdt u naar het hoog gelegen Nuwara Eliya.
Dag 6: Nuwara Eliya
Vroeg in de ochtend vertrek naar de 26 km verder gelegen Hortenplateau (2200 m). Het plateau herbergt vele bronnen die het begin zijn van verschillende rivieren. Aan de rand van de vlakte is een immense afgrond van ca. 235 meter diep en heeft de bijnaam “World´s End”. Daarna maakt u een natuur wandeling van ca. 8 km naar de Baker waterval.
Dag 7: Kandy
Via de Ramboda Pass, met prachtige panorama’s en verschillende watervallen, rijden wij in de richting van Kandy. Onderweg ziet u meerdere theeplantages. Ook wordt een bezoek gebracht aan een theefabriek waar u de thee fabricage uitgelegd wordt. In Kandy aangekomen bezoekt u het heiligdom van de, “Tand van Boeddha”. In de avond geniet u van een culturele dansshow.
Dag 8: Kandy
Na het ontbijt gaat u op weg naar Pinnewela met zijn olifantenweeshuis. Hier verblijven ca. 72 olifanten. Onderweg bezoekt de Koninklijke Botanische tuinen en maakt u een stadstour door Kandy.
Dag 9: Habarana
Vandaag bezoekt u in Matale een specerijentuin en in Dambulla de beroemde rots heiligdom met zijn vele Boeddha beelden en historische muurschilderingen.
Dag 10: Habarana
Na het ontbijt vertrek naar Sigiriya waar u de Sigiriya Rock beklimt. Deze werd in 1982 benoemd tot cultureel werelderfgoed. Door velen wordt het zelfs het achtste wereldwonder genoemd. In het Engels wordt het monument ook wel de ‘Lion Rock’ genoemd. Deze naam verwijst naar de manier waarop bezoekers de stijging naar de top betreden; door de open klauwen en keel (giriya) van een leeuw (Sinha). In de middag bezoekt u Aukana waar een standbeeld van Boeddha te vin den is.
Dag 11: Wattala
Vandaag maakt u maakt een olifantensafari door het Habarana meer. De dag eindigt in Wattala.
Dag 12: Wattala
Transfer naar de luchthaven voor uw volgende bestemming.

Prijzen

2 personen 3 - 4 personen. 5 - 6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 1.320,- € 1.147,- € 1.067,- € 520,-

Inclusief

  • vervoer
  • ontbijt
  • 1 diner
  • excursies

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?