Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 maart 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 maart 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip. U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 maart 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Cultuur van Maleisië

vanaf € 871 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 7 dagen
Reiscode 072
Dag 1: Kuala Lumpur
Na aankomst op de luchthaven van Kuala Lumpur heeft u een transfer naar uw hotel.
Dag 2: Cameron Highlands
In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en begint uw reis in noordelijke richting. Tijdens de rit slingert de weg langs de bergbossen en ziet u mogelijk een kampement van de oorspronkelijke bewoners, de Orang Asli. De dag eindigt met een bezoek aan bekende BOH theeplantages.
Dag 3: Royal Belum Forest Reserve
Aan het begin van de ochtend rijdt u naar Kuala Kangsar, de residentiestad van de Sultan van Perak en ziet u de Ubudiah moskeeën het Koninklijk paleis. De tocht gaat nu verder naar Bukit Merahmet zijn orang utan onderzoek centrum. Na de lunch wordt een korte boottocht gemaakt en ziet u de orang utans op het research eiland. Hierna gaat u naar Royal Belum Forest voor uw volgende overnachting.
Dag 4: Royal Belum Forest Reserve
Vandaag maakt u een afwisselend programma waarbij u per boot en te voet door het Belum regenwoud trekt. Zo maakt u kennis met de oorspronkelijke bewonders, Orang Asli. U gaat naar een uitkijktoren om vandaar de flora en fauna te observeren, misschien de Rafflesia te zien (als hij bloeit) en te zwemmen aan de voet van de waterval.
Dag 5: Penang
Na ontbijt gaat u over de langste brug van Azië naar Penang. Tijdens de rit wordt een stop gemaakt bij Bujang Valley met zijn Hindoe en Boeddhistische (3-13 eeuw) archeologisch opgravingen en museum.Alvorens u bij uw hotel incheckt bezoekt u de dominerende Kek LokSi tempel.
Dag 6: Penang
In de ochtend maakt u een interessante tour naar de Thaise tempel ende nabij liggende Birmese tempel. Natuurlijk mag het fort Cornwallis niet ontbreken, evenmin als het mooie Khoo Kongsi clan huis.
Dag 7: Penang
Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw volgende bestemming.

Prijzen

2 - 3 personen 4 - 5 personen 6 personen 1 persoonstoeslag
€ 1.397,- € 1.106,-  € 871,- € 382,-

Inclusief

 • accommodatie
 • ontbijt
 • vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur
 • alle brandstofkosten
 • alle excursiegelden zoals in het programma omschreven
 • alle entreegelden zoals in het programma omschreven

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?