Top

Contrast of New Zealand

🕒 10 dagen

Vanaf € 2795 p.p.

Reis van dag tot dag

 

Dag 1: Auckland

Na aankomst op de luchthaven van Auckland volgt de transfer naar uw hotel. De middag is vrij te besteden om Auckland te verkennen. U kunt een bezoek brengen aan b.v. de Sky Tower voor een prachtig uitzicht over de stad, Viaduct Harbour en de omliggende vulkanische heuvels. Misschien kunt u naar het Auckland Museum of winkelen in Parnell. Deze avond geniet u van een welkomstdrankje met uw gids en medereisgenoten.

 

Dag 2: Auckland

We beginnen de dag met een tour langs de bezienswaardigheden van de stad. Van North Shore & de haven van Waitemata en van Bastion Point tot het monument van Michael Joseph Savage. De middag kunt u op eigen gelegenheid uw favoriete plek vinden in deze mooie stad.

 

Dag 3: Auckland – Rotorua
Vandaag trekt u erop uit door de region King Country, wat het centrum was voor de Nieuw Zeelandse oorlog in 1860. Na aankomst in Rotorua bezoek aan de Rainbow Springs Nature Park, waar u de bijzondere flora ziet die groeit langs de kristalheldere mineraalwaterbronnen. Met wat geluk kunt u zelfs een Kiwi zien, het nationale symbool van Nieuw-Zeeland! Deze avond geniet u van een diner en Hangi optreden van de traditionele Maori-cultuur.

 

Dag 4: Rotorua – Queenstown
Vandaag is vrij ter besteding. U kunt een excursie naar de Te Puia, Nieuw-Zeelands Maoricultuur en geothermische ervaring. Een lokale Maori gids begeleidt u door het Whakareware Thermal Reserve met zijn modderpoelen en geisers. Later in de middag vliegt u naar Queenstown.

 

Dag 5: Milford Sound
We reizen over de Devil’s Staircase en langs de kust van Lake Wakatipu naar Te Anau en zijn meer, het grootste op het South Island. Vervolgens reizen we door het regenwoud van het World Heritage Fjordland National Park met zijn gletsjers en bergketens. Verder rijdend door de Hand-Hewn Homer tunnel, langs de Mirror Lakes, Pop’s Lockout, Claudu Valley, Chasm, Mitre Peak en Bowen Falls alvorens de mystieke Milford Sound te bereiken. Hier wordt een boottocht gemaakt met lunch. Terugreis naar Queenstown.       

    

Dag 6: Queenstown

Vandaag heeft u een vrije dag, neem de tijd om Queenstown te ontdekken. doe eens wild en huur een jet boot of ga wildwaterraften. Voor de minder avontuurlijke mensen zijn er altijd nog wijn- en tuintours. In de avond heeft u een diner bij The Boatshed. Ooit het kantoor van de historische Railway Shipping Office, met een spectaculair uitzicht over Lake Wakitipu.

 

Dag 7: Queenstown – Franz Josef

In de ochtend verlaat u het alpenwonderland van Queenstown en reist u door central Otago naar het westen. Onderweg stop ten bezoekt u gerestaureerde goudmijnen in Arrowtown. Hiervandaan reist u verder naar Cromwell waar u bij een lokale boomgaard hun steenfruit kunt proeven. Verder reizend door central Otage heeft u uitzicht over mooie blauwe meren van Lake Hawea en Lka Wanaka. Daarna komt u aan bij de Franz Josef gletsjer, ’s werelds meest toegankelijke gletsjer. Indien de weersgesteldheid het toelaat kunt u optioneel een vlucht boven de gletsjer maken.

 

Dag 8: Franz Josef – Christchurch
Na het ontbijt gaat u naar het met drijfhout bezaaide strand van Hokitika. Hier bezoeken wij een Nieuw-Zeelandse Jade fabriek met een demonstratie van sieraden. U gaat verder landinwaarts naar de kleine nederzetting Arthur’s Pass. Daarna stapt u aan boord van de trein om een van de meest spectaculaire treinreizen te maken, de Tranz Alpine naar Christchurch.

 

Dag 9: Christchurch
In de ochtend heeft u een stadstour door Christchurch en kunt u zien hoe de mensen de stad aan het opbouwen zijn na de verschikkelijke aardbeving uit 2010 en 2011. U bezoekt o.a. de Transitional Cathedral op Latimer square. De enige kathedraal in de wereld gemaakt uit karton. Deze avond geniet u van de lokale gastvrijheid meteen heerlijk diner en wijn in een Kiwi huis. Uw gastheren en -vrouwen zijn nakomelingen van de eerste kolonisten in Christchurch.

 

Dag 10: Christchurch luchthaven
Na uw ontbijt volgt transfer naar de luchthaven van Christchurch voor uw aansluitende vlucht.

Prijzen

 

10 jan t/m 4 apr

2-6 personen: Vanaf € 3050,-

1 persoonstoeslag: Vanaf € 1095,-

10 apr t/m 4 okt

2-6 personen: Vanaf € 2795,-

1 persoonstoeslag: Vanaf € 1060,-

9 okt t/m 4 apr

2-6 personen: Vanaf € 3125,-

1 persoonstoeslag: Vanaf € 1215,- 

Galerij

australië reis op maat cairns the great barrier reef 4 dagen smaragd reizen
You don't have permission to register