Contrast of New Zealand

vanaf € 2.265 p.p.
Duur 10 dagen
Reiscode
Dag 1 Auckland
Na aankomst op de luchthaven van Auckland volgt de transfer naar uw hotel. De middag is vrij te besteden om Auckland te verkennen. U kunt een bezoek brengen aan b.v. de Sky Tower voor een prachtig uitzicht over de stad, Viaduct Harbour en de omliggende vulkanische heuvels. Misschien kunt u naar het Auckland Museum of winkelen in Parnell. Deze avond geniet u van een welkomstdrankje met uw gids en medereisgenoten.
Dag 2: Auckland
We beginnen de dag met een tour langs de bezienswaardigheden van de stad. Geniet van het uitzicht van Auckland en van Mt. Eden en het oorlogsmonument van Auckland. Zie Bastian Point, Viaduct Harbour, de thuishaven van de 2000 America’s Cup village, de brug en de haven van Auckland en nog veel meer. Later leggen we met onze cruise aan bij de haven van Auckland’s Waitemata. Leun achterover en relax: de tijd is aan u. Dit is de beste manier om Auckland te zien, de stad van de zeilen.
Dag 3: Auckland Rotorua
We gaan langs de Waikato rivier naar de Waitomo grotten. Daar hebben wij een geweldige rondleiding en boottocht door de kalksteengrotten, bewoond door talloze gloeiwormen. Vanaf hier gaat onze reis verder over de Rotorua, waar we een bezoek brengen aan de Te Puia, Nieuw-Zeelands Maoricultuur en geothermische ervaring. Een lokale Maori gids begeleidt u door het Whakareware Thermal Reserve met zijn modderpoelen en geisers. Deze avond geniet u van een concert en Hangi optreden van de traditionele Maori-cultuur.
Dag 4: Christchurch
Onze ochtend begint met een tour langs bezienswaardigheden. Deze tour bevat o.a. een bezoek aan de Rainbow Springs Nature Park, waar u de bijzondere flora ziet die groeit langs de kristalheldere mineraalwaterbronnen. Met wat geluk kunt u zelfs een Kiwi zien, het nationale symbool van Nieuw-Zeeland! Vervolgens gaan we naar de Sheep Agrodome show, de multi-bekroonde show, waar u een spannend en informatief inzicht krijgt in de landbouw van Nieuw-Zeeland. In de middag vliegen we naar Christchurch.
Dag 5: TranzAlpine - Franz Josef
We beginnen de dag met een spectaculaire treinreis op de TranzAlpine van Christchurch via de Southern Alps naar Arthur’s Pass. In het dorpje van Hokitika bezoeken wij een Nieuw-Zeelandse Jade fabriek met een demonstratie van sieraden. Daarna komt u bij de Franz Josef gletsjer, 's werelds meest toegankelijke gletsjer. Indien de weersgesteldheid het toelaat kunt u optioneel een vlucht boven de gletsjer maken.
Dag 6: Queenstown
Houd uw camera maar gereed voor enkele spectaculaire beelden. We rijden over de Haast Pass, langs Thunder Creek Falls, Lake Wanaka, Haweaen Dunstan. In Cromwell, bekend om zijn fruit, kunt u genieten van het heerlijke fruit zoals kersen en pruimen. Vervolgens bezoek aan het historische goud mijn stadje van Arrowtown, gelegen aan de Arrow River, vroeger een van de rijksterivieren. Daarna gaat het verder naar Queenstown.
Dag 7: Milford Sound
We reizen over de Devil’s Staircase en langs de kust van Lake Wakatipu naar Te Anau en zijn meer, het grootste op het South Island. Vervolgens reizen we door het regenwoud van het World Heritage Fjordland National Park met zijn gletsjers en bergketens. Verder rijdend door de Hand-Hewn Homer tunnel, langs de Mirror Lakes, Pop’s Lockout, Claudu Valley, Chasm, Mitre Peak en Bowen Falls alvorens de mystieke Milford Sound te bereiken. Hier wordt een boottocht gemaakt met lunch. Terugreis naar Queenstown.
Dag 8: Queenstown "Vrije tijd"
Vandaag heeft u een vrije dag, neem de tijd om Queenstown te ontdekken. doe eens wild en huur een jet boot of ga wildwaterraften. Voor de min der avontuurlijke mensen zijn er altijd nog wijn- en tuintours.
Dag 9: Christchurch
U zult verbaasd zijn bij het zien van het spectaculaire berglandschap van Mt. Cook National Park. Er bestaat de mogelijkheid om optioneel een vlucht te maken over Mt. Cook. Hierna gaan wij verder om Lakes Pukaki en Tekapo te zien. In Tekapo wordt een bezoek gebracht aan de kerk van de Good Shepherd. Daarna reizen we over de kleurrijke lappendeken van de Canterbury Plains naar Christchurch. Deze avond geniet u van de lokale gastvrijheid meteen heerlijk diner en wijn in een Kiwi huis. Uw gastheren en -vrouwen zijn nakomelingen van de eerste kolonisten in Christchurch.
Dag 10 Christchurch Luchthaven
Na uw ontbijt volgt transfer naar de luchthaven van Christchurch voor uw aansluitende vlucht.

Prijzen

 Vertrekdata 2-6 Personen  1 Persoonstoeslag 
 01 apr 12 - 30 apr 12  € 2.525,-  € 750.-
 01 mei 12 - 30 sep 12  € 2.265,-  € 700.-
 01 okt 12 - 30 apr 13  € 2.625,-  € 750,-
 01 mei 13 - 30 sep 13  € 2.335,-  € 700,-
 01 okt 13 - 27 dec 13  € 2.730,-  € 750,-

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?