Top

Reis op maat: China Speciaal

🕒 18 dagen

Vanaf € 2241 p.p.

Informatie

Hoogseizoenstoeslagen:
– 09 april – 05 mei: 30 euro per persoon per nacht
– 09 september – 11 oktober: 18 euro per persoon per nacht
– 12 oktober – 31 oktober:43 euro per persoon per nacht
– 01 november – 17 november: 18 euro per persoon per nacht
– 24 december – 19 januari: 18 euro per persoon per nacht
– 01 maart – 31 maart: 18 euro per persoon per nacht

Inclusief:

✔️ Ontbijt

✔️ Vervoer

✔️ Excursiegelden

Reis van dag tot dag

 

Dag 1: Shanghai
Na aankomst op de luchthaven heeft u een transfer naar uw hotel. Derest van de dag gelegenheid om Shanghai, de grootste havenstad van China te verkennen.

 

Dag 2: Suzhou
In de ochtend transfer naar het station voor uw treinreis naar Suzhou. Geniet van het prachtige platteland. Daar aangekomen maakt u een stadstour door Suzhou met zijn schilderachtige bruggen en tuinen. Vroeger stond Suzhou bekend als verblijfsoord van mensen van aanzien die hier hun laatste dagen sleten. Zij lieten voor zichzelf prachtige huizen met tuinen aanleggen. Rondwandelen of fietsen door de nauwe straatjes is op zich al een belevenis.

 

Dag 3: Suzhou
Vrij ter beschikking. U kunt op eigen gelegenheid (facultatief) een bezoek brengen aan de tuinen van Suzhou, Bei Tai Si (noordelijke tempel) maar zijn negen verdiepingen tellende pagode en de Bazaar van Suzhou.

 

Dag 4: Shanghai
Een korte treinreis terug naar Shanghai met aansluitend naar de oude Chinese stad met gezellige markten en steegjes.

 

Dag 5: Shanghai
De ochtend ter vrije besteding. U kunt nog een van de vele winkelcentra bezoeken of een wandeling langs de Bund maken. In de middag heeft u een transfer naar het station voor de nachttrein naar Peking.

 

Dag 6: Beijing
Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. De rest van de dag ter vrije besteding.

 

Dag 7: Beijing
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede, het Mausoleum van Mao en de zeer indrukwekkende Verboden Stad, waar u terug gaat in de tijd van de Keizers met al zijn pracht en praal. Na de lunch brengt u een bezoek aan het Zomerpaleis van de Keizers, dat qua architectuur en ligging net zo indrukwekkend is als de Verboden Stad.

 

Dag 8: Beijing
De gehele dag om de levensstijl en cultuur te ontdekken van Metropool met zijn vele pleintjes met marktjes en winkeltjes.

 

Dag 9: Beijing
In de morgen rijdt u naar het gedeelte van de muur bij Juyongguan, waar de muur nog beter is te bezichtigen dan bij Matianyu. In de middag brengt u een bezoek aan één van de 13 Ming graven waar 16 keizers begraven liggen.

 

Dag 10: beijing
In de middag heeft u een transfer naar het treinstation voor de nachttrein naar Xi’an.

 

Dag 11: Xi’an
Na aankomst op het station heeft u een transfer naar uw hotel binnen de oude stadsmuren, het gedeelte waar u de echte Chinese cultuur kunt proeven met zijn kleine smalle straatjes.

 

Dag 12: Xi’an
U gaat op weg naar het wereldberoemde Terracotta Leger. Deze opgravingen worden gezien als één van de wereldwonderen. Het leger is ontstaan onder Keizer Qin, die het gebruikte als afleiding voor zijn tegenstanders. Met zijn dood is tevens het hele leger ook begraven en pas begin vorige eeuw teruggevonden. Als de tijd het toelaat kunt u ook nog naar de warmwaterbronnen in de buurt van Xi’an, dit kan in overleg met de gids. In de middag wordt u naar het station gebracht de trein naar Chengdu.

 

Dag 13: Chengdu
Na aankomst op het station transfer naar uw hotel. Hierna gaat op weg naar het natuurreservaat van de reuze panda. Hier brengt u een bezoek aan hun natuurlijk leefomgeving en het onderzoekscentrum. ‘s avonds kunt genieten van één van de beroemdste keukens van China, de Sechuan keuken.

 

Dag 14: Kunming
U heeft een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Kunming. Na aankomst in de hoofdstad van de provincie Yunnan, heeft u een transfer naar uw hotel in de stad. De rest van de dag kunt u op verkenning gaan door deze stad met de vele eetgelegenheden.

 

Dag 15: Kunming
U gaat naar het Stenen Woud. Dit gebied is gevormd doordat het water de zachte gesteentelagen heeft weg geërodeerd.

 

Dag 16: Guilin
Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Guilin. Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. Als u op tijd bent en als het weer meezit, maakt u de mooie zonsondergang in Guilin mee.

 

Dag 17: Yangshou
Na het ontbijt maakt u een boottocht over Li rivier door het Karstgebergte, met zijn vele scherpe rotspunten en raar gevormde kliffen. De tocht eindigt in Yangshou, een klein dorpje wat vooral van deze boottochten leeft. U overnacht bij de lokale bevolking in Yangshou.

 

Dag 18: Yangshou
Na het ontbijt eindigt uw Facetreis.

Prijzen

2 personen: € 2628,-

3-5 personen: € 2499,-

6 personen: € 2241,-

1 persoonstoeslag: € 421,-

Galerij

You don't have permission to register