Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 maart 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 maart 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip. U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 maart 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

China Speciaal

vanaf € 2.241 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 18 dagen
Reiscode 122

Hoogseizoenstoeslagen:
- 09 april - 05 mei: 30 euro per persoon per nacht
- 09 september - 11 oktober: 18 euro per persoon per nacht
- 12 oktober - 31 oktober:43 euro per persoon per nacht
- 01 november - 17 november: 18 euro per persoon per nacht
- 24 december - 19 januari: 18 euro per persoon per nacht
- 01 maart - 31 maart: 18 euro per persoon per nacht

Dag 1: Shanghai
Na aankomst op de luchthaven heeft u een transfer naar uw hotel. Derest van de dag gelegenheid om Shanghai, de grootste havenstad van China te verkennen.
Dag 2: Suzhou
In de ochtend transfer naar het station voor uw treinreis naar Suzhou. Geniet van het prachtige platteland. Daar aangekomen maakt u een stadstour door Suzhou met zijn schilderachtige bruggen en tuinen. Vroeger stond Suzhou bekend als verblijfsoord van mensen van aanzien die hier hun laatste dagen sleten. Zij lieten voor zichzelf prachtige huizen met tuinen aanleggen. Rondwandelen of fietsen door de nauwe straatjes is op zich al een belevenis.
Dag 3: Suzhou
Vrij ter beschikking. U kunt op eigen gelegenheid (facultatief) een bezoek brengen aan de tuinen van Suzhou, Bei Tai Si (noordelijke tempel) maar zijn negen verdiepingen tellende pagode en de Bazaarvan Suzhou.
Dag 4: Shanghai
Een korte treinreis terug naar Shanghai met aansluitend naar de oude Chinese stad met gezellige markten en steegjes.
Dag 5: Shanghai
De ochtend ter vrije besteding. U kunt nog een van de vele winkelcentra bezoeken of een wandeling langs de Bund maken. In de middag heeft u een transfer naar het station voor de nachttrein naar Peking.
Dag 6: Beijing
Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. De rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 7: Beijing
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede, het Mausoleum van Mao en de zeer indrukwekkende Verboden Stad, waar u terug gaat in de tijd van de Keizers met al zijn pracht en praal. Na de lunch brengt u een bezoek aan het Zomerpaleis van de Keizers, dat qua architectuur en ligging net zo indrukwekkend is als de Verboden Stad.
Dag 8: Beijing
De gehele dag om de levensstijl en cultuur te ontdekken van Metropool met zijn vele pleintjes met marktjes en winkeltjes.
Dag 9: Beijing
In de morgen rijdt u naar het gedeelte van de muur bij Juyongguan, waar de muur nog beter is te bezichtigen dan bij Matianyu. In de middag brengt u een bezoek aan één van de 13 Ming graven waar 16 keizers begraven liggen.
Dag 10: Beijing
In de middag heeft u een transfer naar het treinstation voor de nachttrein naar Xi’an.
Dag 11: Xi'an
Na aankomst op het station heeft u een transfer naar uw hotel binnen de oude stadsmuren, het gedeelte waar u de echte Chinese cultuur kunt proeven met zijn kleine smalle straatjes.
Dag 12: Xi'an
U gaat op weg naar het wereldberoemde Terracotta Leger. Deze opgravingen worden gezien als één van de wereldwonderen. Het leger is ontstaan onder Keizer Qin, die het gebruikte als afleiding voor zijn tegenstanders. Met zijn dood is tevens het hele leger ook begraven en pas begin vorige eeuw teruggevonden. Als de tijd het toelaat kunt u ook nog naar de warmwaterbronnen in de buurt van Xi’an, dit kan in overleg met de gids. In de middag wordt u naar het station gebracht de trein naar Chengdu.
Dag 13: Chengdu
Na aankomst op het station transfer naar uw hotel. Hierna gaat op weg naar het natuurreservaat van de reuze panda. Hier brengt u een bezoek aan hun natuurlijk leefomgeving en het onderzoekscentrum. ‘s avonds kunt genieten van één van de beroemdste keukens van China, de Sechuan keuken.
Dag 14: Kunming
U heeft een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Kunming. Na aankomst in de hoofdstad van de provincie Yunnan, heeft u een transfer naar uw hotel in de stad. De rest van de dag kunt u op verkenning gaan door deze stad met de vele eetgelegenheden.
Dag 15: Kunming
U gaat naar het Stenen Woud. Dit gebied is gevormd doordat het water de zachte gesteentelagen heeft weg geërodeerd.
Dag 16: Guilin
Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Guilin. Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. Als u op tijd bent en als het weer meezit, maakt u de mooie zonsondergang in Guilin mee.
Dag 17: Yangshou
Na het ontbijt maakt u een boottocht over Li rivier door het Karstgebergte, met zijn vele scherpe rotspunten en raar gevormde kliffen. De tocht eindigt in Yangshou, een klein dorpje wat vooral van deze boottochten leeft. U overnacht bij de lokale bevolking in Yangshou.
Dag 18: Yangshou
Na het ontbijt eindigt uw Facetreis.

Prijzen

2 personen 3 - 5 personen 6 personen 1 persoonstoeslag
€ 2.628,- € 2.499,- € 2.241,- € 421,-

Inclusief

  • ontbijt
  • vervoer
  • excursiegelden

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?