Top

Reis op maat: Het prachtige zuiden van China

🕒 9 dagen

Vanaf € 753 p.p.

Reis van dag tot dag

 

Dag 1: Shanghai
Na aankomst op de luchthaven van Shanghai heeft u een transfer naar uw accommodatie. De rest van de dag is vrij ter besteding.

 

Dag 2: Shanghai
U bezoekt de Yuyuan Garden waar u diverse kraampjes met Chinese snacks en handgemaakte souvenirs vindt. Hierna bezoekt u de Tempel van de Jaden Boeddha, een tempel met Boeddhabeelden van witte jade die door een Chinese monnik uit Birma zijn meegebracht. Na de lunch bezoekt u de Outer Bund, waar u een spectaculair uitzicht over Shanghai heeft. Als laatst bezoekt u Nanjing Road, de meest commerciële straat van China.

 

Dag 3: Xi’ An
Vandaag ziet u meer van Shanghai alvorens naar Xi’an te vertrekken. U bezoekt het kinderpaleis waar u de kinderen ziet dansen, muziek maken of leren schilderen. Na de lunch heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Xi’an.

 

Dag 4: Xi’ An
In de ochtend bezoekt u het Banpo Museum waar u meer te weten komt over het verleden van China. Daarna gaat u naar de Terracotta fine art factory waar u de replica’s gemaakt ziet worden voordat u naar het echte Terracotta leger van Keizer Qin Shihuang gaat. Hier staan duizenden terracotta soldaten opgesteld met als symbool het graf van de eerste keizer van China te bewaken. In de avond geniet u van een Dumlings diner onder het genot van een Tang Dynasty muziek en dansshow.

 

Dag 5: Kunming
U bezoekt de oude stadsmuur en het Provinciaal Museum, een paviljoen waar ze een grote collectie van historische en culturele voorwerpen tentoonstellen. Daarna bezoekt u de Grote Gans pagoda, een van de mooiste gebouwen in Xi’an. Hierna heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Kunming.

 

Dag 6: Kunming
Bezoekt aan het Groene Meer park, gelegen aan de westkant van de Wuhau berg. Dit park is gebouwd in de 17e eeuw en tot vandaag komen er nog veel mensen hier om een te zijn met de natuur. U heeft de hele dag om het park en de stad te verkennen.

 

Dag 7: Kunming – Dali
U gaat naar het Stenen Woud. Dit gebied is gevormd doordat het water de zachte gesteentelagen heeft weg geërodeerd. In de namiddag heeft u een transfer naar het treinstation waar u de nachttrein naar Dali neemt.

 

Dag 8: Dali
Na aankomst heeft u een transfer naar uw accommodatie. De rest van de ochtend is vrij ter besteding. Na de lunch is er een wandeling over de ‘Marmeren markt’. Het marmer is bijzonder in structuur en kleur. U ziet de drie pagoden die een geschiedenis hebben van meer dan 18 eeuwen. De pagoden staan symbool voor Dali. Hierna bezoekt u een Bai familie.

 

Dag 9: Lijiang
Na het ontbijt rijdt u naar Lijiang. Onderweg kunt u genieten van het mooie landschap en worden er fotostops gemaakt. Na aankomst vrij ter besteding.

 

Dag 10: Lijiang
U rijdt naar de voet van demet sneeuw bedekte Jade Draken bergketen. De locatie ligt ongeveer 15 km van Lijiang en is bekend om zijn ruigte en schoonheid. In de middag bezoekt u een dorp van de Naxi minderheid.

 

Dag 11: Tiger Leaping Gorge
Vandaag vertrekt u per auto richting de Tiger Leaping Gorge. Onderweg stop u voor een lunch bij de stad Qiaotou voordat u aan de trekking naar uw gastfamilie maakt.

 

Dag 12: Tiger Leaping Gorge
In de ochtend heeft u de tijd om te genieten van het uitzicht in dit mooie gebied. In de middag trekt u verder naar uw volgende bestemming in dit gebied.

 

Dag 13: Shangri – La
U loopt naar het stadje Qiaotou waar u luncht. Daarna gaat u verder naar Zhongdian, de stad die nu bekend staat als Shangri-La. Het ligt in een oude Tibetaanse provincie van de Kham waar ze vroeger hun vee in de winter lieten grazen.

 

Dag 14: Shangri – La
Vandaag bezoekt u het Songzanlin klooster, een spirituele plek waar mensen de tradities van de Tibetaanse Boeddhisme ontdekken en de mooie tempel komen bezichtigen waar ze nog in Tibetaanse klederdracht rondlopen. U heeft een stadstour waarbij u door het oude gedeelte loop ten specialiteiten kan proeven zoals Yak boter of thee.

 

Dag 15: Guiyang
In de ochtend heeft u een vlucht naar Kunming waar overstapt voor uw vlucht naar Guiyang. Het merendeel van de mensen in Guiyang zijn Han chinezen. Door de mooie omgeving en plezierige klimaat Is di teen plaats in opkomst. Na aankomst in Guiyang heeft u een transfer naar uw accommodatie. De rest van de dag is vrij ter besteding.

 

Dag 16: Guiyang
Na het ontbijt rijdt u naar de Huangguoshu Waterval. Een spectaculaire mooie Waterval met een breedte van 81 meter en hoogte van 74 meter. Achter de Waterval ligt een 134 meter lange watergordijn grot waar u de Waterval van een heel ander perspectief ziet en zich in een andere wereld bevind. In dit gebied zijn er nog meer watervallen. In de namiddag rijdt u terug naar Guiyang.

 

Dag 17: Beijing
In de ochtend bezoekt u het Qianling park, gelegen in de Qianling Bergen. Het water hier is zo helder dat u de weerspiegeling van de Bergen en de omgeving eromheen ziet. Hier wonen ook makaken en vele soorten vogels. In de namiddag heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Beijing.

 

Dag 18: Beijing
Na het ontbijt bezoekt u de tempel van de Hemel. Daarna bezoekt u het grote Tiananmen Plein voordat u naar de Verboden Stad gaat waar u over de immense pleinen dwaalt en de mooie keizerlijke paleizen ziet.

 

Dag 19: Beijing
De hele dag wordt besteed aan een tocht naar de beroemde Grote Muur. Na afloop bezoekt u de Ming Tombes, waar keizerlijke families uit deze dynastie begraven liggen. In de avond geniet u van een traditionele Pekingeend diner.

You don't have permission to register