Top
Bali,
een droom die uitkomt

Als u op reis gaat naar Indonesië is Bali een echte must-see. Of u nu houdt van natuur, cultuur of actie: Bali biedt voor ieder wat wils. Op het Indonesische eiland vindt u tempels, prachtige stranden, vulkanen en heerlijk eten. Van het avontuurlijke Ubud tot de betoverende Gili-eilanden; deze Balinese plekken mag u niet missen tijdens uw reis.

bali een droom die uitkomt smaragd reizen rondreizen, huwelijksreizen, groepsreizen, azië, afrika, oceanië

Ubud

Ubud is een idyllisch stadje tussen de bergen en prachtige rijstvelden van Bali. Vanuit hier kunt u mooie plekken bezichtigen.

Om te beginnen zou u de Mount Batur kunnen beklimmen. Het gebied rondom deze vulkaan is ontstaan na een enorme uitbarsting. In dit gebied heeft zich een groot meer gevormd, en er zijn nu allerlei dorpjes gevestigd. De laatste keer dat deze vulkaan uitbarstte was in 2000 en sindsdien komt er nog steeds stoom uit de krater. Toch is het veilig om de Mount Batur te beklimmen. Wij raden u aan om de vulkaan ’s nachts te beklimmen: in de ochtend kunt u genieten van een spectaculaire zonsopgang.

Wilt u nog meer actie tijdens uw vakantie? Dan is raften in de prachtige omgeving van Ubud iets voor u. Deze excursie is te boeken in ieder hotel. Tijdens deze ervaring raft u over een wilde rivier door de verbluffende natuur, terwijl u letterlijk aapjes kunt kijken. Jullie sluiten de tocht af met een heerlijke lunch.

Ook kunt u naar The Monkey Forest gaan. Hier vindt u honderden Balinese aapjes. Ze zijn erg nieuwgierig en gaan maar al te graag even op uw hoofd of schouders zitten. Pas wel op met uw telefoon en andere spullen, want het zijn echte boefjes!

Voor een stukje cultuur moet u naar het tempelcomplex Tirta Empul, net buiten Ubud. U kunt zich laten afzetten door een taxi, maar met een gehuurde scooter is het ook goed te doen. Tirta Empul betekent tempel van het heilige water. Er is een bron met water met een paar baden eromheen waar de Balinese bevolking zich reinigt. Zelf kunt u zich ook reinigen in één van de baden.

Gili-eilanden

Na al deze actie en culturele indrukken heeft u vast behoefte aan relaxen op een paradijselijk eiland. Vlakbij Bali liggen drie pareltjes in de zee, genaamd Gili Meno, Gili Air en Gili Trawangan. Op deze drie eilanden is geen gemotoriseerd vervoer toegestaan; hier reist iedereen te voet, met de fiets of met paard en wagen. Dit maak het heel erg back to basic. Gili Meno is het rustigste eiland van de drie, hier kunt u helemaal tot rust komen. Gili Air heeft meer restaurantjes, wat het aantrekkelijk maakt voor stelletjes. Gili Trawangan is het party-eiland, waar veel jongeren op af komen. De drie eilanden hebben één ding gemeen: het zand is wit, de zee is blauw en u kunt er heerlijk snorkelen.

Is Bali een droom die voor u nog uit moet komen? Wij bieden verschillende soorten reizen naar Bali en andere reizen naar Indonesië aan. Bekijk het aanbod op onze website en vraag een offerte aan.

You don't have permission to register