Top

Reis op maat: Avontuurlijk Zuidelijk Afrika

🕒 18 dagen

Informatie

Een reis voor de avontuurlijke reiziger. De reis gaat langs een aantal hoogtepunten van Zuid- Afrika, o.a. Namib, Okavango, Kgalagadi, Chobe rivier en de Victoria watervallen. De reis heeft een camping/safari karakter en een redelijke conditie is daarbij gewenst.

Reis van dag tot dag

 

Dag 1: Johannesburg
Transfer van de luchthaven van Johannesburg naar uw overnachtingsadres.

 

Dag 2: Vanzylsrus
U vertrekt ‘s ochtends vroeg en reist via Kuruman naar Vanzylsrus voor uw eerste kamp overnachting.

 

Dag 3: Kalahari Gemsbok
Een vroeg begin van de dag want u reist naar het Kgalagadi Transfrontier Park, een van de fascinerendste wildernissen van Zuid-Afrika. Rijdend door het park kunt u de oryx, springbok, hartenbeest, wildebeest en Kalahari leeuw verwachten. Trekkend langs de Auob rivier kunt u vele dieren zien die komen drinken.

 

Dag 4: Fish river Canyon
Het panorama over de Fish River Canyon is adembenemend. Wij zetten ons kamp op in de buurt van de kloof. Tijdens de zonsondergang en in de vroege ochtend kunt u het schouwspel van kleuren en schaduwen zien die zich in de kloof voltrekt.

 

Dag 5: Sesriem
Vandaag reist u door de Namibwoestijn. Uitgestrekt, eenzaam en wild, kenmerkt deze oudste woestijn van de wereld. De gigantische 275 meter hoge, rode en grijze zandduinen contrasteren met de rest van het landschap. Ondanks het moeilijk leefbare klimaat, leven er zo’n 200 soorten aan o.a. kevers, schorpioenen, kameleons, hagedissen, jakhalzen, slangen etc. Veel van de planten en dieren halen hun waterbehoefte uit de ochtendmist die van de Atlantische oceaan de Namib intrekt.

 

Dag 6: Namib Desert
U zult de Welwitschia zien, een dwergboompje waarvan de leeftijd geschat wordt op meer dan 1000 jaar. Ons kamp onder de sterren van het zuidelijk halfrond zullen u een onvergetelijke indruk geven.

 

Dag 7: Swakopmund
Swakopmund is een charmante stad waar nog vele gebouwen dateren uit de Duitse koloniale periode.

 

Dag 8: Windhoek
In de centrale hooglanden ziet u de hoofdstad Windhoek, met zijnrijke historische en architectonische, Duitse kolonialeoverblijfselen. Een perfecte plaats voor het aankopen van souvenirsof curiosa.

 

Dag 9: Noord Kalahari
Vandaag reist u door het moeilijke terrein van de Kalahari. In de avond ervaart u de eenzaamheid en leegte van de Kalahari bij het kampvuur in ons “bush” kamp.

 

Dag 10: Maun
Aankomst bij de ingang van de Okavango en Moremi (Botswana). Hierbereiden wij ons voor op de excursie in het Meremi WildlifeReserve. Optioneel kunt u een rondvlucht boeken voor de late middag boven de Okavango delta.

 

Dag 11: Okavango Delta
Wij rijden via de South Gate naar een kamp in het wildpark wat in de noordoostelijk hoek ligt van de Okavango Delta. Safari’s en indrukken opdoen in de regio.

 

Dag 12: Maun
In de middag terug naar ons afgelegen kamp in de omgeving van Maun. Ontspannen rond het kampvuur, onder de sterren van de zuidelijke hemisfeer.

 

Dag 13: Chobe National Park
Kamp aan de oever van de Chobe rivier.

 

Dag 14: Chobe National Park
Ontspannen en zwemmen in de Chobe rivier. Zonsondergang tocht op de rivier om de dieren aan de oever te zien drinken en te genieten van de prachtige zonsondergang.

 

Dag 15: Victoria Falls
U steekt vandaag de grens over en reist door naar de spectaculaire Victoria watervallen. Zonder twijfel een van de hoogtepunten op deze reis! De rest van de dag kunt u besteden aan rust, vlucht over de watervallen, zonsondergang cruise of rafting op de Zambezi rivier.

 

Dag 16: Makgadikgadi Pans
De route gaat nu in zuidelijke richting naar de Makgadikgadi Pans. De “waterreservoirs” staan het grootste deel van het jaar droog.

 

Dag 17: Martin’s Drift
Wij reizen naar de grens van Zuid-Afrika en overnachten dicht bij de Limpopo rivier. U geniet van uw laatste avond rond het kampvuur.

 

Dag 18: Johannesburg
In de loop van de middag arriveert u in Randburg, ten noorden van Johannesburg.

Galerij

zuidelijk afrika reis op maat 18 dagen smaragd reizen
You don't have permission to register