Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Avontuurlijk Zuidelijk-Afrika

Type Reis op maat (facetreis)
Duur 18 dagen
Reiscode -

Een reis voor de avontuurlijke reiziger. De reis gaat langs een aantal hoogtepunten van Zuid- Afrika, o.a. Namib, Okavango, Kgalagadi, Chobe rivier en de Victoria watervallen. De reis heeft een camping/safari karakter en een redelijke conditie is daarbij gewenst.

Dag 1: Johannesburg
Transfer van de luchthaven van Johannesburg naar uw overnachtingsadres.
Dag 2: Vanzylsrus
U vertrekt ‘s ochtends vroeg en reist via Kuruman naar Vanzylsrus voor uw eerste kamp overnachting.
Dag 3: Kalahari Gemsbok
Een vroeg begin van de dag want u reist naar het Kgalagadi Transfrontier Park, een van de fascinerendste wildernissen van Zuid-Afrika. Rijdend door het park kunt u de oryx, springbok, hartenbeest, wildebeest en Kalahari leeuw verwachten. Trekkend langs de Auob rivier kunt u vele dieren zien die komen drinken.
Dag 4: Fish River Canyon
Het panorama over de Fish River Canyon is adembenemend. Wij zetten ons kamp op in de buurt van de kloof. Tijdens de zonsondergang en in de vroege ochtend kunt u het schouwspel van kleuren en schaduwen zien die zich in de kloof voltrekt.
Dag 5: Sesriem
Vandaag reist u door de Namibwoestijn. Uitgestrekt, eenzaam en wild, kenmerkt deze oudste woestijn van de wereld. De gigantische 275 meter hoge, rode en grijze zandduinen contrasteren met de rest van het landschap. Ondanks het moeilijk leefbare klimaat, leven er zo’n 200 soorten aan o.a. kevers, schorpioenen, kameleons, hagedissen, jakhalzen, slangen etc. Veel van de planten en dieren halen hun waterbehoefte uit de ochtendmist die van de Atlantische oceaan de Namib intrekt.
Dag 6: Namib Desert
U zult de Welwitschia zien, een dwergboompje waarvan de leeftijd geschat wordt op meer dan 1000 jaar. Ons kamp onder de sterren van het zuidelijk halfrond zullen u een onvergetelijke indruk geven.
Dag 7: Swakopmund
Swakopmund is een charmante stad waar nog vele gebouwen dateren uit de Duitse koloniale periode.
Dag 8: Windhoek
In de centrale hooglanden ziet u de hoofdstad Windhoek, met zijnrijke historische en architectonische, Duitse kolonialeoverblijfselen. Een perfecte plaats voor het aankopen van souvenirsof curiosa.
Dag 9: Noord Kalahari
Vandaag reist u door het moeilijke terrein van de Kalahari. In de avond ervaart u de eenzaamheid en leegte van de Kalahari bij het kampvuur in ons “bush” kamp.
Dag 10: Maun
Aankomst bij de ingang van de Okavango en Moremi (Botswana). Hierbereiden wij ons voor op de excursie in het Meremi WildlifeReserve. Optioneel kunt u een rondvlucht boeken voor de late middag boven de Okavango delta.
Dag 11: Okavango Delta
Wij rijden via de South Gate naar een kamp in het wildpark wat in de noordoostelijk hoek ligt van de Okavango Delta. Safari’s en indrukken opdoen in de regio.
Dag 12: Maun
In de middag terug naar ons afgelegen kamp in de omgeving van Maun. Ontspannen rond het kampvuur, onder de sterren van de zuidelijke hemisfeer.
Dag 13: Chobe National Park
Kamp aan de oever van de Chobe rivier.
Dag 14: Chobe National Park
Ontspannen en zwemmen in de Chobe rivier. Zonsondergang tocht op de rivier om de dieren aan de oever te zien drinken en te genieten van de prachtige zonsondergang.
Dag 15: Victoria Falls
U steekt vandaag de grens over en reist door naar de spectaculaire Victoria watervallen. Zonder twijfel een van de hoogtepunten op deze reis! De rest van de dag kunt u besteden aan rust, vlucht over de watervallen, zonsondergang cruise of rafting op de Zambezi rivier.
Dag 16: Makgadikgadi Pans
De route gaat nu in zuidelijke richting naar de Makgadikgadi Pans. De “waterreservoirs” staan het grootste deel van het jaar droog.
Dag 17: Martin’s Drift
Wij reizen naar de grens van Zuid-Afrika en overnachten dicht bij de Limpopo rivier. U geniet van uw laatste avond rond het kampvuur.
Dag 18: Johannesburg
In de loop van de middag arriveert u in Randburg, ten noorden van Johannesburg.

Prijzen

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?