Reis op maat Vietnam: Avontuur in Noord-Vietnam in 9 dagen

vanaf € 773 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 9 dagen
Reiscode 137

Deze speciale tocht wordt per jeep, boot en wandelend uitgevoerd in de prachtige, bosrijke bergstreken nabij de grens met China. De accommodatie is vaak eenvoudig, in de vorm van een gastenverblijf in de bergdorpen.

Dag 1: Hanoi - Loa Cai
U wordt naar het station van Hanoi gebracht voor uw treinreis met overnachting.
Dag 2: Bac Ha
Aankomst in Lao Cai. Via een prachtige tocht door de heuvels rijdt u richting Sapa. Onderweg bezoekt u het dorp Ta Phin, van de Rode Yao. U rijdt naar Lao Chai voor een wandeling langs de dorpjes van de H’mong en de rijstvelden. In Ta van ontmoet u het volk van de Zay. Per 4WD terug naar Sapa.
Dag 3: Sapa
Transfernaar Bacha voor een wandeling over de zondagsmarkt van de bergstammen, Black Yao, Flower H’mong en de Nung. In Trung Do begint een wandeling langs de rijstvelden, door het dorp Trung Doen aansluitend een boottocht op de Chay rivier.
Dag 4: Hagiang
In de ochtend rijdt u naar de provincie Hagiang aan de grens met China. Het gebied kenmerkt zich door zijn karst gebergte en kleurrijke bergbevolking. Tijdens de tocht bezoekt u diverse dorpjes.
Dag 5: Dong Van
Een lange maar boeiende rit brengt u langs fraaie landschappen, rijstvelden en rivieren. Na de lunch gaat het verder en vlak voor Dong Van, bezoekt u de woning van Vuong Chi Sinh, de laatste koning van Hagiang. De woning is in traditionele Chinese architectuur. In Dong Van maakt u een wandeling over de markt van de H’mong.
Dag 6: Hiagiang
Vandaag bezoekt u de zondagmarkten van Dong Van, Meo Vac en die van Lung Phin (uitsluitend op zondagen). Deze markten worden als de meest kleurrijke van Vietnam beschouwd. Hierna gaat de tocht terug naar Hagiang.
Dag 7: Ba Be
Na uw ontbijt geniet u van een fraai rit naar Ba Be. De route wordt gekenmerkt met adembenemende landschappen langs de Lo rivier met daartussen theetuinen, bergdorpjes en kleurrijke markten. U overnacht bij een plaatselijke Tay familie in hun paalwoning.
Dag 8: Ba Be
In de ochtend maakt u een boottocht over het Ba Be meer voor bezoek aan het nationaal park. In het parkmaakt u een wandeling en ziet de Dau Dang waterval. Terug naar de Tay familie voor de lunch. In de middag gaat het naar de grote grot in de nabijheid. Diner en overnachting bij de Tay familie.
Dag 9: Hanoi
’s Ochtend gaat u terug naar Hanoi met onderweg enkele stops. In de late middag komt u aan bij uw hotel in Hanoi.

Prijzen

2 personen 3 - 4 personen. 5 -6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 1.229,- € 1.020,- € 773,- € 133,-

Inclusief

  • ontbijt
  • vervoer
  • excursiegelden

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?