Top

Reis op maat Sri Lanka: Avontuur in Ceylons paradijs

🕒 15 dagen

Vanaf € 1345 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ Transfers

✔️ Ontbijt

✔️ Excursies

Reis van dag tot dag

 

Dag 1: Marawila
Na aankomst transfer naar uw hotel in Marawila.

 

Dag 2: Palvehera
Na het ontbijt rijdt u naar Palvehera. Onderweg bezoekt u in Dambullade in de grotten geplaatste tempels met zijn vele Boeddha afbeeldingen. in Habarana maakt u een rit per olifant.

 

Dag 3: Palvehera
U gaat op weg naar de rots van Sigirya. Aan de voet van de rotsliggen de overblijfselen van de eens zo imposante watertuinen. Na een stevige klim komt u oog in oog te staan met de unieke fresco’s. Als u nog verder klimt heeft u vanaf de ruïnes een fantastisch uitzicht over het omringende laagland. Uw reis wordt vervolgd meteen jeepexcursie door het nationale park van Minneriya.

 

Dag 4: Kandy
Vandaag gaat de route in zuidelijke richting. In Matale wordt een stop gemaakt bij een Batik fabriek. verder maakt u kennis met de ayurverdische producten in de kruidentuin. In de vroege avond bent u getuige van de kleurrijke culturele show, aansluitend bezoekt u de beroemde tempel met de tand van Boeddha in Kandy.

 

Dag 5: Kandy
Na het ontbijt gaat u naar Pinnawela met zijn olifanten opvang. Een indrukwekkende ontmoeting met deze giganten die u nog lang zal heugen. Vervolgd wordt een bezoekje gebracht aan Peradeniya met zijn uitgestrekte plantentuin en park. Voor elke Botanist is dit een eldorado aan flora.

 

Dag 6: Nuwara Eliya
In de ochtend gaat u per trein naar het koele Nuwara Eliya. Deze treinrit slingert zich door de bergen met zijn vele theetuinen. Naarmate de trein hoger klimt, zult u vele watervallen zien in het mooie landschap. Bij het station van Nanuoya staat de auto op u te wachten en brengt u naar uw hotel. in Nuwara Eliya zijn nog relicten uit de Britse periode te zien.

 

Dag 7: Dikoya
Na uw ontbijt gaat u naar Horton Plains. Dit mooie natuurgebied met zijn Baker Falls nodigt u uit voor een heerlijke wandeling door de omgeving. Daarna rijdt u verder naar Dikoya. U overnacht in deze voormalige theeplanters bungalow en hebt een perfect uitzicht over het meer en zijn omringende bergen.

 

Dag 8: Dikoya
Een rust dag om u voor te bereiden op de inspannende beklimming van de Adams Peak. Na het diner gaat u naar Nallathanniya waar de beklimming rond middernacht begint. dit zeer vroege tijdstip is nodig omdat u op tijd de top van de berg moet bereiken om de fantastische zonsopgang gade te slaan.

 

Dag 9: Ratnapura
Na de zonsopgang geniet u van een picknickontbijt en vervolgd uw reis naar Ratnapura. U heeft de gehele dag om bij te komen van de nachtelijke wandeling en inspanning.

 

Dag 10: Ratnapura
Na het ontbijt rijdt u naar Kitulgala. In Kitulgala maakt u een raftingtocht langs de bossen, heuvels en zandbanken. Kitulgala is een klein stadje aan de Kelani rivier en heeft naam gemaakt als locatie waar de film ‘Bridge on the River Kwai’ is opgenomen.

 

Dag 11: Ratnapura
Vroeg in de morgen vertrekt u per jeep met bestemming het Sinharaja regenwoud. U maakt een wandeling in dit beschermde wouden kunt u genieten van dit prachtige gebied.

 

Dag 12: Bentota
Na het ontbijt vertrekt u naar Bentota voor uw strandvakantie.

 

Dag 13 – 14
Vrije dag.

 

Dag 15: Bentota
Transfer naar de luchthaven voor het vervolg van uw reis.

Prijzen

2 – 3 personen: € 1549 ,- p.p.

4 – 5 personen: € 1448 ,- p.p.

6 personen: € 1345 ,- p.p.

1 persoonstoeslag: € 592 ,- p.p.

Galerij

You don't have permission to register