Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 maart 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 maart 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip. U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 maart 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Reis op maat Sri Lanka: Avontuur in Ceylons Paradijs in 15 dagen

vanaf € 1.345 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 15 dagen
Reiscode 140
Dag 1: Marawila
Na aankomst transfer naar uw hotel in Marawila.
Dag 2: Palvehera
Na het ontbijt rijdt u naar Palvehera. Onderweg bezoekt u in Dambullade in de grotten geplaatste tempels met zijn vele Boeddha afbeeldingen. in Habarana maakt u een rit per olifant.
Dag 3: Palvehera
U gaat op weg naar de rots van Sigirya. Aan de voet van de rotsliggen de overblijfselen van de eens zo imposante watertuinen. Na een stevige klim komt u oog in oog te staan met de unieke fresco's. Als u nog verder klimt heeft u vanaf de ruïnes een fantastisch uitzicht over het omringende laagland. Uw reis wordt vervolgd meteen jeepexcursie door het nationale park van Minneriya.
Dag 4: Kandy
Vandaag gaat de route in zuidelijke richting. In Matale wordt een stop gemaakt bij een Batik fabriek. verder maakt u kennis met de ayurverdische producten in de kruidentuin. In de vroege avond bent u getuige van de kleurrijke culturele show, aansluitend bezoekt u de beroemde tempel met de tand van Boeddha in Kandy.
Dag 5: Kandy
Na het ontbijt gaat u naar Pinnawela met zijn olifanten opvang. Een indrukwekkende ontmoeting met deze giganten die u nog lang zal heugen. Vervolgd wordt een bezoekje gebracht aan Peradeniya met zijn uitgestrekte plantentuin en park. Voor elke Botanist is dit een eldorado aan flora.
Dag 6: Nuwara Eliya
In de ochtend gaat u per trein naar het koele Nuwara Eliya. Deze treinrit slingert zich door de bergen met zijn vele theetuinen. Naarmate de trein hoger klimt, zult u vele watervallen zien in het mooie landschap. Bij het station van Nanuoya staat de auto op u te wachten en brengt u naar uw hotel. in Nuwara Eliya zijn nog relicten uit de Britse periode te zien.
Dag 7: Dikoya
Na uw ontbijt gaat u naar Horton Plains. Dit mooie natuurgebied met zijn Baker Falls nodigt u uit voor een heerlijke wandeling door de omgeving. Daarna rijdt u verder naar Dikoya. U overnacht in deze voormalige theeplanters bungalow en hebt een perfect uitzicht over het meer en zijn omringende bergen.
Dag 8: Dikoya
Een rust dag om u voor te bereiden op de inspannende beklimming van de Adams Peak. Na het diner gaat u naar Nallathanniya waar de beklimming rond middernacht begint. dit zeer vroege tijdstip is nodig omdat u op tijd de top van de berg moet bereiken om de fantastische zonsopgang gade te slaan.
Dag 9: Ratnapura
Na de zonsopgang geniet u van een picknickontbijt en vervolgd uw reis naar Ratnapura. U heeft de gehele dag om bij te komen van de nachtelijke wandeling en inspanning.
Dag 10: Ratnapura
Na het ontbijt rijdt u naar Kitulgala. In Kitulgala maakt u een raftingtocht langs de bossen, heuvels en zandbanken. Kitulgala is een klein stadje aan de Kelani rivier en heeft naam gemaakt als locatie waar de film 'Bridge on the River Kwai' is opgenomen.
Dag 11: Ratnapura
Vroeg in de morgen vertrekt u per jeep met bestemming het Sinharaja regenwoud. U maakt een wandeling in dit beschermde wouden kunt u genieten van dit prachtige gebied.
Dag 12: Bentota
Na het ontbijt vertrekt u naar Bentota voor uw strandvakantie.
Dag 13-14
Vrije dag.
Dag 15: Bentota
Transfer naar de luchthaven voor het vervolg van uw reis.

Prijzen

2 - 3 personen 4 - 5 personen. 6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 1.549,- € 1.448,- € 1.345,- € 592,-

Inclusief

- transfers
- ontbijt
- excursies

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?