Top
8 Inpaktips
voor uw vakantie
naar Indonesië

Het inpakken voor een reis is vaak stressvol, omdat u aan heel veel moet denken. De basis blijft vaak hetzelfde, maar voor elke bestemming zijn er speciale zaken die mee moeten in de koffer. Als u een verre reis maakt is het belangrijk om u goed voor te bereiden en daarom hebben wij 8 inpaktips voor uw vakantie naar Indonesië voor u op een rijtje gezet.

1: Malariatabletten, DEET en een muskietennet

Op de eilanden Sumatra, Borneo, de Molukken en delen van Sulawesi en Irian Jaya worden Malariapillen aanbevolen. Ga daarom op tijd naar de huisarts om deze aan te vragen. Daarnaast wordt smeren met DEET aanbevolen op de bovengenoemde eilanden en Java. Op Bali en oost- west Java hoeft u geen maatregelen te nemen tegen muskieten.

Muskieten bijten meestal ’s avonds, ’s nachts en in de vroege ochtend. Zorg daarom dat u avond- en nachtkleding met lange mouwen en pijpen mee heeft. Denk daarnaast aan een muskietennet: bij veel accommodaties is er een klamboe aanwezig, maar helaas niet overal.

2: Wc- papier

In Aziatische landen is er niet altijd wc-papier aanwezig in openbare toiletten. Neem daarom een rol wc-papier mee in uw koffer of handbagage. Onderweg kunt u een paar vellen wc-papier meenemen in een zakje zodat u nooit zonder zit.

3: Warme kleding

Eén van de hoogtepunten tijdens veel reizen naar Indonesië is de beklimming van de Bromo vulkaan. Vooral de zonsopkomst aan de rand van de krater is een indrukwekkende ervaring. Echter kan het in dit gebied erg koud zijn en soms zelfs vriezen! Neem daarom warme (thermo)kleding, handschoenen en eventueel een muts mee.

4: Sarong of omslagdoek

Omdat het altijd warm is in Indonesië, zal u voornamelijk luchtige en korte kleding dragen. Echter is het verboden om met ontblote lichaamsdelen tempels te betreden. Koop daarom ter plaatste een Sarong (ook leuk als souvenir) of neem een omslagdoek mee van huis.

5: Badslippers

Mocht u in een accommodatie verblijven waar u geen eigen douche heeft is het aan te raden om (bad)slippers mee te nemen. Dit zorgt ervoor dat u achteraf geen vervelende kwaaltjes krijgt.

6: Diarreeremmers en ORS

Veel reizigers krijgen direct na, of tijdens hun vakantie last van reizigersdiarree. Dit wordt vaak veroorzaakt door ziektekiemen (bacteriën, virussen of parasieten) die u binnenkrijgt via besmet eten of drinken. Het is daarom raadzaam om diarreeremmers en ORS (oplossing van suikers en zout om zo uitdroging tegen te gaan) mee te nemen, zodat u kunt blijven genieten van uw vakantie.

7: Reisboek

Natuurlijk krijgt u van ons de nodige informatie mee voor een onvergetelijke vakantie! Desondanks is het meenemen van een reisboek, bijvoorbeeld Insight guide, aan te raden. Hierin vindt u alle informatie die u moet weten over de bestemming. Ook geven zij u diverse tips voor over bijvoorbeeld bezienswaardigheden en restaurants.

8: Zonbescherming

Omdat de zon fel schijnt is het aan te raden om u goed te beschermen. Neem een goede zonnebril, een pet of hoed en zonnebrand en aftersun mee. Ook een waterspray kan op hete dagen comfortabel zijn.

You don't have permission to register